login |

Pilot: Run The Burbs

2022. 02. 14. 15:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Igazi kanadai komédia a CBC-től? Bár minden megvan benne, ami kéne, és még a néha aranyos jelzőt is el tudom sütni, de valahogy nem állt össze számomra a kezdés.

Az alapjairól nem sokat lehet elmondani: egy kertvárosi családról szól, akik az utcájuk összetartó ereje. A pilotban konkrétan az éves összeröffenést tervezik a helyieknek, azt amivel anno először változtatták közösséggé a környéket a sima néha köszönő szomszédságból.

A buliba két dolog is beleszól: a meghívott zenei vendég mégsem jön, és a bürokrácia felpofozni való arca kaján mosollyal közli, hogy nem jó engedélyt kértek a közterületi partihoz, így sajnos nem lehet megrendezni. Azért voltam ilyen részletes a kezdő problémákkal, mert igazából jól bemutatják milyen történetek várhatóak a komédiában.

Az egészet tényleg az aranyosság fedi le a legjobban, rengeteg ötlet van benne, viszont igazi szívmelengetővé mégsem tud válni, talán a profizmus végső simításai hiányoznak belőle. Ez alatt a színészkedést is értve, a vágással karöltve, mert többször van, hogy rossz ritmussal csapnak le valamit, eltűnik a lendület mire a poén csattanhatna.

Avagy simán mosolyogtam a nagybevásárlást egy fordulóból való becipelésen, az utcai versenyen, és még pár dolgon, és nem is cikizném a sorozatot, mert a szívét fel meri vállalni, de… hát már mondtam mi a végeredmény. Az biztos, hogy aki “cool vagyok a hétköznapokban”, és az egymást pozitív megsegítéssel támogatós 20 perceket keresi csak, annak még ajánlani is tudom, csak nem igazi komédiaként.

Esetemben ez sima 5/10, utálni nem lehet, de semmi veszteség nem érne, ha sosem látom. Szokásos kanadai komédia, mert akárhogy töröm a fejem, mindig ez a léc alatt átsuhanós kicsit olcsóbb, kicsit gagyibb, de kicsit pozitívabb is, amit szállítanak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz