login |

Pilot: The PM’s Daughter

2022. 02. 16. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Ausztráliából érkezett a politikai komédia, ami számomra már csak azért is érdekes, mert nemigen szoktam politikai tematikájú sorozatokat nézni … mondjuk a pilot után nem tudom kijelenteni, hogy fogok a továbbiakban. Ezzel persze le is lövöm, hogy valamelyik része nekem nagyon hiányzik.

Előtte azért elöljáróban a sztoriról: Ausztrália új miniszterelnököt választott, egy spanyol ajkú nőt, aki emiatt lányával és nővérével elköltözik szülővárosából. A központi szereplő a lány, aki nem akarta ezt a változást, szerette előző otthonát és igazán az új életstílust sem tudhatja magának. Ő az, aki biciklivel menne iskolába és nem sofőrökkel, rendőri őrizettel.

Azt gondolnánk, hogy ezért a főszál az, hogy a lázadó lány hogyan próbál ebben az új élethelyzetben is a régi alapján élni, de hamar más irányt vesz a történet, amikor édesanyját a kampány közepén támadás éri (mármint nem az erőszakos fajta, elég amcsi országos komédia beütése van ilyen szempontból), a lány pedig barátaival meg akarja találni az elkövetőt. Lesz dolga, ugyanis rengetegen ellenzik édesanyja miniszterelnökségét.

Ez még akár jó alap is lehetne – ahogy kb. bármi, ha jól alakítják a történetet, csakhogy a komédia része nem igazán valósul meg – számomra az a kisebb baj, hogy a politikai szál egyelőre elég vékony, nem túl tömény. De az eléggé elvette a folytatás iránti lelkesedésem, hogy nagyjából ötször vagy hatszor lehetett, hogy elismertem egy poént, de egyébként semmiféle nevetést, nem tudott belőlem kierőszakolni, pedig készen álltam egy vicces komédiára – bár lehet, hogy  egyszerűen az ausztrál stílust nem nekem találták ki, a Preppers sem tudott megfogni.

Az első percek után pedig nem is igazán tudtam komolyan venni, amikor az összes létező coming of age-filmhez hasonlóan “ez vagyok én” stílussal indított. Valljuk be, ez a fajta indítás azért nem a minőséget és egyediséget tükrözik, és reméltem, hogy kinőttünk már az efféle startból, ezért sem tudtam mire vélni. Mintha parodisztikus lett volna, de annak meg túl komolyan adták elő.

Nem is tudom nagyon tovább húzni-halasztani az értékelésemet, mert sok mindenről nem tudnék beszélni. Igazából olyan semmilyen a kezdés. A főhősről is így néhány órával a pilot megnézése után annyi maradt meg, hogy békát tart háziállatként és simán szétvágja a sárga kosztümöt a saját stílusára. Igazából rossz pilot sem volt, nem szenvedtem alatta. Tényleg csak semmilyen. Szóval 5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz