login |

Pilot: That Dirty Black Bag

2022. 03. 10. 21:20 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ilyen amikor kihagyom az előzetest direkt, mivel a leírás alapján rögtön néztem volna? Az Amerikában az AMC+-ra érkező európai koprodukciós western sorozat a leírása és a poszterei miatt egyértelműen várós volt, hogy trailer által nyújtott előszűrést kihagyva a nézése közben jöjjön a nagy koppanás.

A That Dirty Black Bag a vadnyugat mocskos oldaláról szól. A főszereplője… nehéz megmondani kicsoda. Hivatalosan egy fejvadász, aki járja a már-már sivatagi pusztákat, és öli azokat akik a törvény megenged számára. Nem csak a pénzkeresés hajtja, láthatóan keres is valakit, egy furcsa gyilkost, akinek a késébe bele van vésve valami. Mivel nincs kedve a hullákat cipelni, bizonyítandó, hogy elintézte a rosszakat, így levágja a fejüket, és egy mocskos fekete zsákban csak azokat tartja magánál.

Na az előbb említett figura keveredik egy volt bányászvárosba, ahol szinte alig van víz, meg élet is, hiszen az aranyláz már régebben véget ért arrafelé. Azért van egy bűnöző aki szerint hatalmas aranyér van felderítetlenül, meg egy mocskos seriff is, akihez képest Vic Mackey egy hófehér lelkű rendőr. Mi kell még egy westernbe? Ja igen, örömlányok, na ők is vannak, a madam ráadásul a környék urának tűnik.

Igazából minden adott lenne valami jóra, nem? Még a képi világ is stimmel, hiszen Mauro Aragoni szabad kezet kapott képarányban is, ahogy látjátok a posztba tett képeken, nem erőltették rá a tévés kinézetet. Rendezésileg, kinézetileg annyira nem bántott a That Dirty Black Bag. Nem nyer díjakat, de elmegy.

Ellenben a sztori. Hogy is mondjam…, megpróbálhatnám kerülni, de olyan mindent bele, fókusztalan ez is, mint sok sorozat mostanában. Nyilván le kellett fektetni a világ alapjait, még ha a zsáner alapjait ismerjük is, de talán többet ért volna, ha valamit erőteljesebben kiemelnek a kezdésben, nem pedig “itt van minden, hátha valami tetszik” mindenest kapunk.

Ami még nagyon nem klappolt, az a szereplőgárda. Nyilván Dominic Cooper jöhet bármikor, de rá most az egyik rossz szerepét, a mocskos shriffét osztották. Ellenben a fejvadász Red Billt életre keltő Douglas Booth annyira rossz, hogy még Christian Cooke sem tudja alulmúlni.

Sima 6/10. Elmegy, de egyszerűen semmi extra. Lehet, hogy a kibontásban majd lesz, de itt, a kezdésben csak elővették a kliséket és nem látszik, mit kevernének rajtuk.

4 hozzászólás Ne habozz!

serra - 2022. 03. 10. 22:04

” szabad kezet kapott képarányban “, “nem erőltették rá a tévés kinézetet” Csupa olyan mondat ami nekem vörös posztó. A kezét vágnám le annak a rendezőnek aki egy kulcslyukon keresztül mutat mindent, mert attól azt hiszi mozis hatása lesz minden szarnak. Hiába veszem meg a legnagyobb tévét, ha a film fele csak egy fekete csík. Már csak ez miatt is a közelébe se megyek ennek a Dirty Black Bag-nek. Huh, én kérek elnézést, de ez kikívánkozott belőlem. :)

human - 2022. 03. 11. 04:02

ezt sosem fogom megérteni, de igazából így még neked is hasznos volt a kritika, hiszen tudod, hogy kerüld :)

Mammut - 2022. 03. 11. 06:01

tegnap sajnos sokáig dolgoztam, mára tervezem, hogy megnézem, ha a szomszédok is úgy akarják

trailert én sem néztem, sőt, még posztert sem láttam eddig, valahogy elsiklottam felette, csak a sample képeket láttam tegnap, mikor megjelent, de azok rögtön megfogtak

remélem, nekem jobban fog tetszeni, mint neked :)

Mammut - 2022. 03. 11. 19:53

Hát, sajnos nem, olyan közepes. És nem csak azért, mert a felénél félbe kellett hagynom, míg a szomszéd kitechnózza magát a hülye mélynyomójával, egyszer tutira felrobbantom.

Kicsit kapkodósnak találtam. Pl. rögtön az elején a “párbaj”, az ilyen jeleneteket mindig is élveztem, ahogy a westernekben tök jó kis zenei aláfestéssel elnyújtják, hát, itt erről nem lehet beszélni, sőt, még a zene is olyan semmilyen volt. És ez az egész hangulatára rányomja kicsit a bélyeget.

A fejvadászban teljesen igazad van, egyáltalán nem éreztem a motivációját, inkább olyan “nekem nyolc” hozzáállása van. Simán coopernek drukkolnék, ha nem lenne ultrageci.

Amúgy nekem a képi világ nagyon bejött, imádtam a színeket és a beállításokat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz