login |

Space Force: kezdett a 2. évad

2022. 03. 10. 15:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

A Netflix-es Űrhadosztály elég komolyan várós sorozat volt részemről annak idején, hiszen a The Office készítőjének, Greg Daniels-nek a nagy visszatérése volt, ráadásul egy elég komoly szereplőgárdával, mely élén pont a The Office-os Steve Carrell szerepelt. Ezek után elég komoly sokk volt számomra, hogy nem hogy két rész esélyt, de még egyet is nehezen bírtam adni a pilotnak, akkora csalódás volt – a linkelt kritika kommentjeibe az írtam, hogy “15 perc után elég komoly erőfeszítésembe telt végignézni a pilotot, de kitartottam. 2/10. az év egyik legrosszabb új komédiája.“, egy mosolyra nem futotta.

És ezzel nem voltam egyedül. Mára már tudjuk persze, hogy milyen komolyan lenullázódott a sorozat nézettsége, de ettől még igaz, hogy bár sokan egymást túllicitálva köpködték a sorozatot, bőven voltak, akiknek bejött. Ahogy az komédiáknál lenni szokott, egyszerűen a stílus iránti hozzáálláson múlt a dolog. A Space Force valamilyen szempontból nem volt tipikus, és a megközelítésére nem volt mindenki vevő. Akinek azonban tetszett, az, például az epizodikus IMDb-pontszámok tanúsága szerint is, elég egyenletes minőséget kapott vissza. Éppen ezért volt fura döntés, hogy a 2. évadra teljes filozófiai rebootot helyeztek kilátásba.

Nyilván az újragondolás volt az ára a folytatásnak, de ettől még ez igen veszélyes tud lenni, hiszen jó eséllyel a kiszálló kaszálók nem fognak visszatérni (hacsak nem olyanok, mint én, hogy folyton esélyeket adnak), és még az is benne van, hogy rajongókat veszíthetnek el, ha túl nagyok a változások. Nos, kíváncsi vagyok az ezzel kapcsolatos véleményekre, mert bár ezer meg egy változtatásról volt szó, én ezekből szinte semmit sem észleltem, mert a 2×01-et is képes voltam fapofával végignézni, és természetesen azon nyomban el is engedtem a sorozatot. Másodjára, és jó eséllyel utoljára – na, nem mintha fenyegetne az S3 berendelésének veszélye.

Persze lehet, hogy mindennek az az oka, hogy a 2. évados kezdés inkább csak az S1 végét varrta el (felelősségre vonás történik, valamint meghallgatások a finálés konfliktus kapcsán), és jó eséllyel a lényegi változtatások a 2×02-ben kezdődnek, vagyis kezdődtek el (mert ugye a rajongó gyorsan ledarálta), de ha addig nem érek el, akkor az egészet megette a fene. De persze az is benne van, hogy én nem folytam bele annyira a sorozatba anno, hogy észrevegyem, hogy másképp közelítették meg a szezont. Szóval, ha valóban voltak észrevehető módosítások, akkor minden jelzést köszönettel fogadok.

Részemről továbbra is kicsit infantilisnek éreztem a Space Force-ot, amiben az érzelmi faktort szimpatikusan feljebb csavarták az évadnyitóra, azonban ismét csak teljesen hatástalan volt számomra a humor. Ami pedig némiképp vicces volt (Ben Schwartz karakterének mobilfüggése), arra az írók is annyira ráerősítettek, hogy teljesen elhasználták.

Lehet, hogy mostanra a korábban valamennyire a történetre is koncentráló munkahelyi komédia teljesen elkezdett a szituációkkal és a karakterdinamikákkal foglalkozni, miközben még a mellékszereplők szintjén is remek arcokat dob be (puskáztam, Patton Oswalt és Jon Lovitz is tiszteletét tette idén), de én továbbra is az elmúlt évek egyik legnagyobb koppanásának könyvelem el, ami a hatalmas elvárások után még a komédiáktól elvárható minimumot is képtelen volt hozni.

Félreértés ne essék, nem konkrétan rossznak tartom a sorozatot, hanem csak semmilyennek, és ez, ha lehet még nagyobb bűn, hiszen egyrészt a katasztrófaturistáskodásban van, aki fel tudja fedezni az élvezetet (itt nekem ez nem megy), másrészt pont ezek a sorozatok képesek arra, hogy észrevétlenül elszívják az ember idejét, és parazita módon megakadályozzák, hogy addig is mást nézzünk helyettük. Mert annyira nem pocsékak, hogy kukázzuk őket, viszont semmilyen szinten sem élvezetesek.

8 hozzászólás Ne habozz!

Korosifb - 2022. 03. 10. 17:38

Pár részt láttam a második évadból.Gyengébb lett szerintem mint az első.Nézettség alapján úgyis kasza lesz,nem kár érte.

Aldo - 2022. 03. 10. 18:37

Milyen nézettség? Ez egy netflixes sorozat. itt nincs nézettségi mutató.

winnie - 2022. 03. 10. 19:01

lehet, hogy a nézőszámra gondolsz? mert az arra vonatkozó adatok valóban nem ismertek és sosem lesznek ismertek a szolgáltatók előtt, de a netflix már több, mint két éve vezet nézettségi toplistákat a világ minden országában, és egyedüli streaming szolgáltatóként 2020. februárjában kezdett el konkrét adatokat közölni azzal kapcsolatban, hogy hányan kezdtek el egy sorozatot nézni, majd pedig tavaly ősszel átálltak másféle bázisú adatok közlésére, amik konkrét nézésen alapulnak megtekintési óraszám alapján. és ez alapján lehet tudni például azt is, hogy mennyire alulteljesített a space force például.

Cole - 2022. 03. 10. 20:24

“2×01-et is képes voltam fapofával végignézni”

Fura, de én nem, már az első részben is voltak jó pillanatok, de tény, hogy sajnos az előző évad történései miatt nem volt annyira sziporkázó, ha tovább néznéd, akkor szerintem nem fapofa lenne, mert a többi rész sokkal jobb lett, mint az első. Nekem nagyon könnyeden lecsúszott a 2. évad, szerintem sokkal jobb lett, mint az első. voltak jó pillanatai. Jót tett a módosítás. Sajnáltam, hogy 7 rész volt csak, mert lehetett volna 10 is számomra.

Én reménykedek egy harmadik évadban, mert szerintem jó az irány, de a második évad vége kb sorozatzárásnak is felfogható, ha elkaszálják.

Geza Kovacs - 2022. 03. 10. 23:58

Az első évad nagyon tetszett, ez csak úgy simán. De várnék még további évadokat, főleg ha ennyire rövidek.

Hádész - 2022. 03. 11. 08:35

Én nem érzékeltem olyan nagy irányváltást, mint amit előzetesen vártam. Hamar lement, de csak azért, mert rövid volt és daráltam a részeket, hátha tényleg történik már valami igazán poénos dolog is. A Carell-Malkovich páros miatt nézős, de valahogy itt is úgy álltam fel az évad végén, hogy azért ez így kevés volt.

Csigusz - 2022. 03. 11. 09:27

Két részt néztünk meg a második évadból, de ez még mindig nem vicces.
A váltás meg, hogy akkor fókuszáljunk a karakterekre inkább jó lenne ha, kicsit is érdekelnének, de Malkovich-on kívül a többiek említésre sem méltóak.
Carell halvány, Schwartz kb a Parks-os karakterét hozza, Kudrow kb minek van.

Utolsó bekezdéssel maximálisan egyetértek, nem bántóan rossz, csak viszi az időt bármi más elől.

Shasha - 2022. 03. 11. 14:00

En imadtam az elso evadot es a masodikat is daraltam. A kinai resz remek volt es finale is nagyon bejott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz