login |

Pilot: Dafne and the Rest / Todo lo Otro

2022. 03. 12. 15:27 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

Az HBO Max hazai megjelenése azt is hozta, hogy végre belenézhetünk náluk levő európai sorozatok egy részébe, amiket eddig nehéz volt elérni. Az mondjuk meglepett, hogy a spanyol Dafne és a többiek nem csak feliratot, de szinkront is kapott, még akkor is, ha a főszereplő magyar hangjában nincs meg az eredeti… puhasága.

A lényeg nem a technikai körítés, hanem hogy mi a fene a sorozat, nem?

Igazából az alapja 12 egy tucat. Olyan, mint a Jóbarátok. Rendben, ez 18+-os dramedy, de a középpontjában egy baráti társaság van, és ennyi, az ő mindennapjaikba nézünk bele. Vagyis hát az itteniek 30 fölöttiek, és nem annyira jött be nekik az élet, a munka, meg a párkapcsolatok sem, főleg a főszereplő Dafne-nek.

A pilot egy kemény éjszakával indít, amikor sokan full kikészülve buliznak, hogy utána 3 hetet visszaugorjon az időben, és megmutassa miképp jutottak a nem túl hízelgő helyzetekbe a baráti társaság tagjai. Párat meg lehet tippelni, de nyilván nem mindet.

A főszereplő egy transz nő, akit elhagy a pasija, aki emiatt bizony szembesül a magánnyal. Rá is jön lassanként, hogy a lakótársa / sok éve barátja férfi az élete szerelme. A gond? Hogy az épp megkérte valakinek a kezét, de valójában az a kapcsolat sem rózsás. Ők az egész sztori gerince, amire a többi barátot is rá lehet helyezni.

Igazából semmi meglepő nincs itt, hiszen az alapból tényleg bármit ki lehetne hozni. Sajnos itt nem sikerült a jó irányba menniük a 30-asok válságával kapcsolatban, mert nagyon képlékeny 20-asoknak tűntek inkább, pedig van különbség a két korosztály között, de azt nem sikerült ide behozniuk. Amúgy nagyon szomorú az is, hogy bár Madridban játszódik a sorozat, de ebből semmi nem jön át.

Megvalósításilag nagyon furcsa a sorozat. Pedig tudjátok, szerintem a spanyolok és a franciák képesek a legkiforrottabb “nem amerikai” sorozatokat letenni az európai nézőknek. Képileg korrekt is volt a Todo lo Otro, bár néha húzott valamennyire a szappanoperák felé, de 1-2 színész valami katasztrófa. Mondjuk szerencsére nem a főszereplők.

Az írás pedig? Ugye elég haladó a felvetés, és a baráti közösségben mindenki van, de közbe meg harapófogóval nyúl néha a témáihoz. Nem áll össze organikussá az egész, nem tűnik normális baráti társaságnak a csapat. Olyan… darabos. Talán ez jó jelző lesz rá.

Azt hiszem ennek nem jutok majd a végére. A kezdés 5/10, de ennél sokkal jobb például a Vida Perfecta is, jobban tudnám ajánlani de, de sajnos még nem került fel itthon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz