login |

Smiling Friends: az 1. évad

2022. 03. 15. 20:00 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Döbbenten ültem, amikor a Smiling Friends pilotja véget ért. Igazi agymenés volt, amit a további részekben folytattak. Ezt nyilván azért tudom, mert végignéztem, szóval volt benne valami, ami bejött, bár igazán nem tudom azt mondani, hogy szerettem a sorozatot. Inkább csak vonzanak a furcsaságok, érdekelt, hogy meddig tudják a weirdséget fokozni.

A pilot egyébként már 2020 áprilisában bemutatásra került, most viszont ’22 januárjában megérkezett a maradék hét epizód is, úgyhogy összesen 8×10-12 perc érkezett az Adult Swim randomságától. Utólag egyébként megtudtam winnie-től, hogy AS amatőr vagyok és ez még nem is minden, ami a csatornát illeti. Pedig ez sem semmi.

A történet igazából egészen egyszerű: van egy cégünk, a Smiling Friends, akiket szomorú emberek hívnak fel, hogy vidítsák fel őket. Két dolgozó kap nagyobb szerepet, ők Pim és Charlie, a különböző munkáikat követhetjük nyomon, eközben találkozunk igazán WTF-esetekkel. Volt itt depressziós felnőttől kezdve, szomorú varázsvilágbeli hercegnőn keresztül a meggyilkolt gyorsétteremlánc tulajdonos ügyéig minden.

Igazából nem lesz ez a kritika egy hosszú eresztés, ugyanis többet sztoriról nem is mesélnék, mert ezt látni kell. Nem gondolom, hogy sokan rá fognak kapni egyébként, nekem legalábbis az ingerküszöböm határán toporzékol, többeknek ez szerintem már a túlzott káosz kategóriába kerül majd, de aki egy kicsit is szereti az őrült animációkat, azoknak bátran ajánlom – még ha nem is ez a legőrültebb az AS-től.

A pilot egyébként simán a kedvenc epizódom volt, ott nem éreztem azt, ami a legnagyobb problémám lett hamar a sorozattal: túlságosan a két barátra koncentrál. Ott volt nekik még másik három munkatársuk, akik alig kaptak játékidőt, pedig a vörösnek például a pilotban elég emlékezetes részt sikerült írni. Mondjuk Pim és Charlie elbírta azokat az epizódokat, volt a karakterükben annyi, csak sajnálatos, hogy a többieket nem használták ki mellettük.

Azt kell mondjam, hogy élveztem és hamar lecsúszott, de hogy ez valóban minőségi szórakozás-e, az más kérdés. Inkább tényleg csak kíváncsiságból néztem végig, mert érdekelt, hogy a megbotránkoztatás milyen szintjeire tud lépni. Ami az animációt illeti, mindenképp sikerült fokozni. A fentebbi képkockák a pilotból vannak csak, de szerintem eléggé jól bemutatják, milyen stílust képvisel a sorozat a továbbiakban.

2 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2022. 03. 15. 21:13

én azért néztem végig, mert a Red Letter Media-s Mike is közreműködött benne :)
de egészen tetszett, szórakoztatóan kaotikus. és még csak nem is egy nihilista valami (ahogy azt hihetnők), hanem alkalmasint tényleg tök pozitív.

Mardred - 2022. 09. 17. 17:10

Fúh, ez nekem bejött, annó tiniként a Chowder-t meg a Flapjack-et nagyon bírtam, mintha azoknak a szellemiségét vinné tovább, csak felnőttesebb formában, én szerettem. Kíváncsian várom a második évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz