login |

Hírpéntek – Birdgirl 2. évad! Domina 2. évad!

2022. 03. 18. 09:20 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: WeCrashed 1. évad, Minx 1. évad + HBO Max: Szexi svédek 1. évad + tévés premier: A farkas gyermekei 2. évad + Netflix: Emberi erőforrások 1. évad, Fény az éjszakában 3. évad, Nagykutya 2. évad (“4. évad”), Krakkói szörnyek 1. évad. Felemelkedés 1. évad, Teljesen összezavart és szerelemre éhes 1. évad, Fiatalok, híresek és afrikaiak 1. évad, Alessandro Cattelan: Egy egyszerű kérdés 1. évad, Süti vagy nem süti? 1. évad, Állati természet 2. évad + Holnapi magyar premier: A séf meg a többiek 1. évad, A mi kis falunk 6. évad (folytatás), Párizsi helyszínelők 9. évad, Csináljuk a fesztivált! 7. évad + tévés premier: Batwoman 3. évad
 • Premier: WeCrashed S1, Welcome To Flatch S1, Masterchef Junior S8, Ranch To Table S2 + Finálé: Suspicion S1, Single Drunk Female S1, Flip or Flop S10, Fastest Cars in The Dirty South S3
 • Teljes évados premier: Lust S1 (HBO Max), Life & Beth S1 (Hulu), Human Resources S1 (Netflix), Light The Night S3 (Netflix), Top Boy S2 (Netflix), Cracow Monsters / Krakowskie Potwory S1 (Netflix), Standing Up S1 (Netflix), Eternally Confused and Eager for Love S1 (Netflix), Young, Famous & African S1 (Netflix), Alessandro Cattelan: One Simple Question S1 (Netflix), Is It Cake? S1 (Netflix), Animal S2 (Netflix), Stillwater S2 (Apple Tv+),
 • Magyar premier – Duna: 03.22 Velvet divatház (Velvet Collección) “5. évad”
 • Magyar premier – Prime: 03.25 A hegyimentők (Die Bergretter)
 • Magyar premier – HBO: május Az időutazó felesége (The Time Traveler’s Wife) 1. évad
 • Magyar tévés premier – Cinemax: 04.17 Egy házassága helyzete (State of The Union) 2. évad
 • Ismét jön a Comedy Central-ra A nevem Earl (03.19), míg a Comedy Central Family-re az Életem értelmei érkezett meg (03.14).
 • Az Undone 2. évadja 04.29-én kerül fel az Amazon Prime Video kínálatába,
 • A Peacock a csütörtöki premiernapja mellé felveszi a keddet is, amikor true crime-szériákat fog bemutatni, főleg dokukat.
 • A Crunchyroll elérte az 5M streaming előfizetőt és 120M regisztrált felhasználót.
 • A Scrubs esetleges reunionjára nincs igazán terv. Mindenki benne lenne a színészek részéről, de a készítő, Bill Lawrence abszolút elfoglalt.
 • A Children Ruin Everything című kanadai komédia a 8 részes első évad után 16 részes második évados berendelést kapott.
 • Shaz Bennett lesz a Queen Sugar 7. évadjának showrunnerje.
 • Belső források szerint a Netflix 320 ezer dollárt fizetett Anna Sorokin-nak, az Inventing Anna című sorozat főhősének élete történetéért.
 • A Yellowstone 5. évadjára állandó szereplővé lett kiemelve Kathryn Kelly (Emily) és Jen Landon (Teeter).
 • A Disney+ berendelt egy Muppets-sorozatot. A The Muppets Mayhem fél órás komédia lesz Dr. Teeth és az Electric Mayhem (Animal, Floyd Pepper, Janice, Zoot, Lips) főszereplésével. Készítő: Adam F. Goldberg, Bill Barretta és Jeff Yorkes, és Lilly Singh lesz az élő(fő)szereplő. A történet sok zenével arról fog szólni, ahogy a The Electric Mayhem Band felveszi az első albumát.
 • A Janet Jackson című dokusorozat 15,7M-s össznézőszámot produkált a Lifetime és az A&E-n lineárisan, valamint digitálisan – lehet, hogy összeadták a részek számait? És a total viewers is lehet, hogy elérésre utal.
 • A Bravo kirúgta a The Real Housewives of Salt Lake City-ből Jenny Nguyen-t rasszista közösségi médiás posztjai miatt.
 • Az Adult Swim berendelte a Birdgirl 2. évadját.
 • Berendelésre került a Domina 2. évadja.
 • A Nickelodeon elkaszálta a The Casagrandes-t.
 • Alexander Vlahos, Mark Lewis Jones és Jessica Reynolds (Christie-ék) beszélnek az Outlander eheti epizódjáról.
 • Melonie Diez és Sarah Jeffrey (Mel és Maggie) beszél a Charmed visszatéréséről.
 • Chuck Lorre, a B Positive egyik készítője beszél a sorozat fináléjáról.
 • Vendégszerep: Amy Sedaris, Neil Flynn – Girls5Eva, Sean Astin – Young Rock (visszatérő),
 • Pilotszerep: India de Beaufort – Night Court (NBC – Ana Villafañe helyére), Greg Hovanessian, Lawrence Kao – Walker: Independence (CW)
 • Állandó szerep: Javon Walzer – The Umbrealla Academy S3, William Jackson Harper, Cristin Milioti, Skyler Gisondo – The Resort (Pracock)
 • Interjú: Hiro Murai és Nate Matteson (a Station Eleven egyik rendezője, valamint egyik executive producere), Sophie Skelton és Richard Rankin (Brianna és Roger – Outlander), Samuel L. Jackson (a The Last Days of Ptolemy Grey főszereplője), Amy Schumer (a Life & Beth készítője), Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen Statsky (a Hacks készítői),
 • A hazai gyerekcsatornák januári közönségarányai alapján a toplista a 4-14 éves korosztály körében: 1. Nick Jr. 8.62%, 2. Nickelodeon 7.1%, 3. JimJam 6.62%, 4. Boomerang 5.1%, 5. Disney Csatorna 4.87%, 6. Nicktoons 4.75, 7. Minimax 2.8%, 8. TV2 Kids 1,27%, 9. Cartoon Network 1,27%, 10. TeenNick 1,17% – heti bontás itt. (A megugró számok oka szerintem az, hogy a közönségarányokat már csak a tévézők körében számolják, azaz a tévén más tartalmat fogyasztókat nem veszik bele, de majd kiderül.)
 • Új sorozat: Scary Stories for Young Foxes – csatorna nélkül (gyártó: Boat Rocker Studios), animációs, készítő: ??, főszereplő-executive producer: Lena Headey – Christian McKay Heidicker könyve alapján, két fiatal róka coming of age története, akik különböző családból származnak, és kalandjaik hozzák össze őket.
 • Új sorozat: The Edge of Sleep – csatorna nélkül, készítő: Jake Emanuel és Willie Block, rendező: Corey Adams – a QCode podastje alapján, posztapokaliptikus rejtélyközpontú thriller egy éjjeli őrről, aki felfedezi, hogy mindenki meghalt, aki előző este lefeküdt aludni. Ő és pár túlélő megpróbál ébren maradni, hogy az ijesztő globális járvány titkát megfejtse. Főszereplők: Mark Fishback ‘Markiplier, Analeigh Tipton, Eve Harlow.
 • Pilotszkript: Blood Brothers – A+E Studios, 8 rész, készítő: Charled Murray, executive producer: Carmelo Anthony – Johnny Smith és Randy Roberts doku könyve, a Blood Brothers: The Fatal Friendship Between Muhammad Ali and Malcolm X alapján, generációjuk két prominens fekete figurájának, a bokszolót Muhammad Ali-nak és az aktivista Malcolm X-nek a barátságáról a kezdetektől, egészen az elválásukig az amerikai szociopolitikai feszültségek közepette.
 • A Blumhouse Television és a WWE elkezdett egy sorozaton dolgozni, ami a WWE pankráció szövetség elnökének, Vince McMahon-nek az életéről szólna. A címe The United States of America Vs. Vince McMahon lenne. A történet az 1990-es évekkel foglalkozna, amikor Rupert Murdoch megvásárolta a New York Post újságot, amiben egy újságíró rendszeresen nekiment a pankráció szövetség főnökének, amivel felkeltette az FBI és az államügyészség figyelmét is.
 • A Rhythm & Flow francia változatában a Netflixen a zsűri tagjai: Niska, Shay és SCH, a meghallgatások Párizsban, Brüsszelben és Marseille-ben lesznek.
 • Meghalt Scott Hall, alias Razor Ramon.
 • Az ABC “nyáron” 05.03-án hozza vissza a The Chase-t a 3. évadjára, amit a Holey Moley 4. évad fog felvezetni, és utána egy true crime-os széria jön majd, a Who Do You Believe. És még azt is tudni, hogy a The Bachelorette új szezonja 07.11-én kezd.

6 hozzászólás Ne habozz!

OBH-Max - 2022. 03. 18. 09:57

Tök komoly, hogy az Ava DuVernays DMZ nem érkezett még meg? :O Mindössze 4 rész, nagyon fura. Lehet a magyarosítás (értsd. felirat) nem készült el még hozzá? Bár ennek a teóriának ellent mond, hogy a Szexi svédek mind a 8 része megkapta a feliratot és az is kábé világpremier (+/- 1 nap). Nagyon furán bánik a hazai Max a világpremierjeivel. A Netflixnek meg az Amazonnak miért megy ez jobban?

Megértem, hogy nagy meló, ez is meg pláne a könyvtár magyarosítása, de a Supernaturalhoz a feliratot is az HBO megbízásából készítették, pedig annak az első évada megjelent DVD-n. Kérdés vajon miért nem sikerült azt megszerezni hozzá. Annyival jobb (értsd. olcsóbb) lenne, amit most gyártanak hozzá vagy jogi okai lehetnek?

A másik kérdés pedig ami megfogalmazódott bennem, hogy az a közel 2 év, amivel nálunk később indult a (bugos) szolgáltatás vajon miért nem volt elég, hogy egy csipetnyi a klasszikus könyvtárból elő legyen készítve. Miért kell mindig mindent az utolsó pillanatokban verzionáltatni, hogy aztán a fordítóknak és a szinkronstáboknak pár nap alatt kelljen hatalmas mennyiséget megcsinálniuk?

Idejük lett volna rá, de a kapkodás csak az egész szinkronipar jóhírét tépázza. A feliratok meg olyanok, amilyenek, hol jobbak, hol rosszabbak, de azokon is többen dolgoznak. Még a Harley Queen feliratain is legalább ketten dolgoztak, ha jól láttam, pedig az csak 26 rész, és nem “mai” darab, hanem kint van már legalább két éve.

A verzionálást perpill a Disney+ jobban és okosabban csinálja. Még a hazai rajt előtt legyárt csomó mindenhez, ami még sosem volt nálunk és új (Only murders in the building, Abbott elementary). A Max erre miért nem volt képes? Mi a különbség céges szinten a külföldi Maxok és a magyar HBO között?

Értem én, hogy őrületes mennyiséget kellene verzionálniuk, de sok klasszikus DVD-n is megjelent, létezik hozzá felirat, talán még beszerezhető is volna. Az, hogy nem akarnak ellőni mindent teljesen érthető, nem is lenne szabad, de hol van az megírva, hogy minden évadnak egyszerre kell érkeznie egy klasszikus sorozatból? Jöhetnének hetente, vagy havonta. Teljesen mindegy, csak legyen valamilyen kommunikáció erről. De az, hogy csak kortárs tartalom van, és semmi klasszikus az azért elég lehangoló egy ilyen nagy streamingszolgáltatótól, ami eleve a klasszikus könyvtárára épít, és a legvonzóbb tulajdonsága is abban rejlik.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy azok a produkciók, amik frissek, de minimum egy hónapos csúszásban vannak miért nem kapnak szinkront, amikor végre felkerülnek (Kung fu, Spencer: Hazatérés, Naomi, stb.)… Nagyon sok az aggasztó jel a hazai Max körül.

winnie - 2022. 03. 18. 11:09

nem, nem. a lokalizációt nem szabad kifogásnak használni, a magyarosítás sosem akadály. minden egyes példa azt mutatja, hogy semmi akadálya nem lenne annak, hogy valami az első napján szinkront kapjon, akár tévés, akár streaming premier, akár hetiben, akár teljes évaddal jön. (ami egyedül necces, azok az élő adások, mint a john oliver, ahol érthető, ha nincs rögtön magyar felirat, bár az is csak szándék, mert ha valakit éjszaka odaültetnének, akkor lenne:)

a többi dologra válaszoltam másik kommentednél.

vannak érthető dolgok, a technikai dolgok pedig nem a magyar fél hibái (kivéve esetleg a “jöjjön” és a “lekerül” menü), de csak reménykedni lehet abban, hogy minden más tartalmi, magyarosítási bénázás (illetve a felületi félkészsége) csak a kezdeti botladozás miatt van.

(az pedig ugye a nagy többség számára úgy sem ismert, hogy melyik napon premier mondjuk a dmz, szóval az, aki nem tud róla, nem is örlődik, hogy mi van.)

CsMisi - 2022. 03. 18. 11:31

Romaniai HBO Max-on a DMZ 28.03.2022. Lehet a Magyarorszagin is?

winnie - 2022. 03. 18. 11:36

logikus lenne, ha a kkeu országok együtt mozognának – meg kell nézni a szomszédos piacok hbo max kínlatait, hogy mennyire vágnak egybe, abból lehetne következtetni esetleg. (egyébként pl. az összehangolás is lehet oka bizonyos késlekedésnek, passz)

hunhockey29 - 2022. 03. 18. 15:40

Velvet 5. évad??? Ez tuti? Mert a Velvet-nek mindössze 4 évada van, viszont van egy három évados spinoff a Velvet Collección. Nem ennek jön véletlenül az első évadja?

winnie - 2022. 03. 18. 15:49

persze, ez az, amikor barcelonában megnyílik az üzlet pár évvel később, csak 5. évadként futtatja az MTVA. javítom, köszi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz