login |

Pilot: Minx

2022. 03. 18. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na végre! Míg az HBO-s Winning Time a vágás és rendezés miatt valahogy (épp) nem ugrotta meg a feelgood lécet, addig most az HBO Max a Minx-szel szállított egy igazi lazítást. Legalábbis a leadott 2 rész alapján, amik mára már itthonra is megérkeztek.

Nem kertelek: a sorozat az első nőknek szánt erotikus magazin megalkotásáról szól a 70-es években. Nem megtörtént eset, de egyértelműen a tényleg akkoriban születő Viva és Playgirl ötletét bontják ki vicces formában. Tudjátok, a Playboy-t a férfiak a cikkekért vették, na ugyanerről van szó, csak épp nőknek. Vagyis nem teljesen ugyanerről.

A főszereplője egy feminista magazint álmodó Harvardot Vassart végzett nő, aki ezt az ötletét pitcheli is az akkori kiadóknak, de természetesen senki nem harap a mérges nős címlappal árult The Matriarchy Awakens-re, hiszen a 70-es években járunk, ld. a lenti képet.

Egy erotikus magazinokkal foglalkozó ember mégis meglátja benne a lehetőséget. Na persze nem a fenti formájában, hanem meztelen férfiak mellé téve a cikkeket, és akkor is inkább kicsit pozitívabb hangulatban fogalmazva. Avagy nem a feminizmus mérges fajtáját akarja árulni, hanem inkább önbizalmat, magukat elfogadását a nőknek.

Ennek kapcsán mindkét fő casting telitalálat, Ophelia Lovibond és Jake Johnson is remek. A kettejük dinamikája az egésznek a kulcsa. A laza, de a társadalmi változást látó férfi és a vaskalapos nő tartanak valami középút és egyensúly felé. Igen, néha mutogatnak a szexizmusra a sorozatban, a 70-es években azért elég könnyű, de nem csak ez a Minx miközben a saját válluk veregetik, hanem tényleg van egy rendes történet az új korszakról, na meg a szexuális forradalomról. Olyan durva, hogy a 70-es évek 50 éve volt, azóta mennyit változtunk már.

A lényeg, hogy bár komolynak hangzik a téma, és néha dramedy módra vannak szomorúbb fordulatok, az egészet mégis áthatja valahogy a pozitivitás és a humor, ezért is tenném a feelgood kategóriába. A megvalósítása semmi extra, kicsit túl “új” minden díszlet benne, de azért igyekeztek.

Ja, és az egyenlőséget komolyan vették, viszont a rendes módon: mindkét nem meztelen. Illik a témához, bár lehet, hogy csak szerintem, de a szex mindig része az életnek és a szórakoztatásnak, szóval ez a tényleges egyenlőség a médiában, természetesen ameddig önként vállalja bárki, nem pedig a garbó mindenkire és csak a kifinomult írás számít.

Sima 7/10 mindkét rész. Sajnos a mai hazai premierje napján egyelőre nem szinkronos, ami elég kontraproduktív, hiszen így kevesebb emberhez érhet el, de felirat természetesen már van rajta.

6 hozzászólás Ne habozz!

Bandi - 2022. 03. 19. 12:32

Nem terveztem, de mégis megnéztem az első két részt. Meglepően jó volt, szerintem maradok az évad végéig.

Alex - 2022. 03. 21. 13:39

Nagyon rendben van a hangulat, a képi világ, nekem bejönnek a k.csög poénok is :)
Engem megvettek.

Kata - 2022. 03. 23. 11:51

Én nagyon bírom.
Mikor lesz a 3. rész?
Az maxos új felületen nem látom, mikor lesz friss sorozatok következő része. Tudtok segíteni?

winnie - 2022. 03. 23. 12:48

az hbo max premiernapja a csütörtök, ami nálunk _általában_ péntekkel lesz egyenértékű.

zitaw - 2022. 03. 25. 21:32

Sajnálom,hogy nincs itt több komment. Tegnap felkerült a 3. és a 4. rész is. Nekem nagyon tetszik, üdítő, néha még merev egy kicsit (a főszereplő csaj), de tényleg klassz dialógusok vannak benne, jó q casting, színes, szagos, abszolút nézős.

vérnarancs - 2022. 04. 01. 04:17

Sokáig gondolkodtam..mert ismerős volt a csávó hangja..hát az elkaszált Stumptown-ban volt. Szerintem ez egy jó sori, üditő színfolt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz