login |

Upload: a 2. évad

2022. 03. 20. 21:30 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Robbie Amellt a CW egyik egyévados remeke, a The Tomorrow People óta (a másik ilyen az ott is játszó Luke Mitchell legutóbbi sorozata, a The Republic of Sarah – belegondoltam, honnan indulta: előbbi Keke Palmer mellett a Nickelodeonon a True Jackson VP-ben szerepelt, utóbbi pedig a H2O: Just Add Water-ben ) nagyon bírom és követem, bárhova megy, ráadásul egy techvilágot kifigurázó sorozatban kapott szerepet, úgyhogy az informatikus énem is kötelezőként tekintett a Feltöltésre, amit az Amazon Prime Video szerencsére kiemelten kezelt, így szinkront is készített hozzá.

Az első évadot winnie-vel ellentétben nagyon szerettem, hiszen egy üdítően friss sorozatként mutatkozott be, amiben az alapvetően tragédiával induló cselekmény egy könnyed, fun, feelgood, és szerethető sztorivá válik. Emellett ontotta magából a technológiával kapcsolatos humort, remek élmény volt a rengeteg glitch-et, avatart és más a témába illő dolgokat látni, amint pellengérre kerülnek.

Ezért vártam a második évadot, aminek majdnem két év kellett, hogy megérkezzen, de nálam a várakozásokkal ellentétben nagyon besült. Lehet, hogy így, hogy már nem is újdonság, egyszerűen nincs is benne annyi? Vagy tényleg kiveszett belőle minden, amit szerettem?

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az előző szezon végén Ingrid is Lakeview-ba került, Nora pedig ezért (ezért?) egy félévadon keresztül abszolút külön mozgott és egy annyira érdektelen szálat kapott, hogy vissza kellett fognom magam, hogy ne tekerjem át azon jeleneteket, ahol az erdőben mulat olyanokkal, akikről tudni, hogy néhány rész múlva úgyis eltűnnek, mert Nora és Nate egymásra talál majd megint.

Eközben Nate-nek azzal kellett megbirkóznia, hogy Ingrid görcsösen ragaszkodik kapcsolatukhoz, miközben ő már rég nem szereti. Valahogy előjött a Jane The Virgin-vibe, ott is Petra ragaszkodásától majd megfulladt egykori szerelme, és Ingrid is legalább annyira őrült.

Az újdonság erejét már nem tudták kihasználni, ezért a főszálat megerősítették, aminek számomra egyetlen szórakoztató része Ingrid volt. Legalábbis a kínlódás Nate és kamu Nora közt, majd Nate és valódi Nora közt egy kicsit sem tudott lekötni, hiszen egyértelműnek tűnt, hogy mi a végjáték.

Így viszont számomra abszolút élvezhető komédiából dramedy lett, aminek a ‘drama’ részét egyedül akkor tudtam igazán élvezni, amikor Nate (látszólag) végre elérte, hogy Ingrid feladja a kapcsolatukért való küzdelmet, valamint az, ahogy Ingrid a Lakeview béli gyermekáldással foglalkozott. Azt, hogy valójában nem is töltötte fel magát, titkolhatták volna, hogy nagyobb csavar legyen számunkra is, ne csak Nate-éknek.

A poénok viszont nagyon kevés alkalommal feküdtek most. Míg az első szezont kábé végigvigyorogtam, itt részenként egyszer-kétszer, ha felhorkantam. Nemcsak azért, mert nagyobb fókuszt kapott a (görcsös) szerelmi szál és az elvette a humor idejének egy részét, hanem azért, mert a beszólások minősége is romlott.

Ezek után persze mondhatnám, hogy a hét epizód lefaragható lett volna a felesleges drámával, azonban a rejtélyes szálat tekintve (mert ugye Nate próbálta kideríteni, hogyan is kellett meghalnia) mégsem volt elég a hét rész. Több olyan eset is volt, ahol ránéztem az adott epizód számára, biztos nem-e hagytam ki egyet, ami a ritmustalanság mellett még rosszabbul jött ki.

Szóval hol az a könnyedség, ami egykor volt? Hol az informatikai humor? Hol van az abszolút szórakozás? És a túlerőltetett, sablonos történetek hanyagolása? Nagyon hiányoltam azt, amit az S1 is képviselt.

A cliffhanger persze megkövetelné a folytatást (letöltött, haldokló Nate, Lakeview-ban újragenerált Nate és Ingrid által klónozott Nate?), de egyelőre még nincs hivatalos bejelentés.

4 hozzászólás Ne habozz!

Cápi - 2022. 03. 20. 22:35

Unalmas volt sajnos és mellé tényleg nagyon rövid ez a 7x fél óra. A cliffhanger igazából részben súlytalan, hisz megvan Nate backupja és amúgy pont szinte semmi nem történt az egész évadban. Az új mellékszereplők is rosszak teljesen, Matteo az első perctől irritáló volt és teljesen jellegtelen mellé, az új csaj szintén csak töltelék. Még kb. 2-3 résszel le lehetett volna tudni a végét és legalább kaszálhatták is volna nyugodtan.

JKJ - 2022. 03. 21. 07:57

Én nagyon vártam a folytatást és kifejezetten élveztem is. A kritikát (pontosabban véleményt) olvasva és visszagondolva, valóban kicsit kusza az évad, de közben jól szórakoztam. Egyáltalán nem tűnt fel. Gondolom a covid miatti megkötések sem segítették a dolgot.

Én mindenképpen várom a folytatást. Remélem lesz és nem két év múlva :-)

carlos - 2022. 03. 21. 16:16

Imádtam az első évadot, kellemes meglepetés volt, aztán jött ez a csapkodó és nem túl vicces második évad,mindig úgy éreztem,mintha kihagytam volna egy részt,megkellett néznem a tv-n h jót indítottam e el. Mindenesetre,mindenképp nézésre javasolt sorozat,bízom egy haramdik évados berendelésben ahol vissza tudnak térni a helyes útra.

legtornasz - 2022. 03. 21. 22:07

Az Upload 1. évada nagyon jól indult, hangosan lehetett nevetni a geek poénokon. Aztán átváltott romantikus komédiába, és onnantól vége a mókának. A 2. évad ugyanezt folytatta, nem vicces, unalmas és fárasztó, kaszáltam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz