login |

Pilot: Halo

2022. 03. 24. 19:20 - Írta: human

68 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Paramount+ játékadaptációja rögtön a lecsóba a csap, hiszen egy kis magyarázás után jönnek az űrlények, és lézerfegyverrel szétszabdalnak pár gyereket. Ez itt az űrháború, itt keménykedés lesz, értve?!

Mielőtt a történetbe vágnék azt tenném hozzá, hogy a játékról nem sokat tudok, az első részt nyomtam ki anno, számomra nagyon repetitív volt, de a végső küldetésre emlékszem, milyen jó élmény volt, amikor sikerült. Azóta meg nagyjából ikonikus design elemek maradtak csak meg, Chief ruhája, az az energiaszablya a Covenantnél és hasonlók, meg persze a fő zenei téma, de a mitológiából semmi. Nyilván a sorozat sem csak a játékot ismerőknek készül, de ilyen szemszögből vendégírás, vagy komment tud majd segíteni.

A lényeg… nem is tudom, mi lenne. Néztem a részt, és egyszerűen nem kötött le. Igazából olyan volt, mint valami közepes játékban az átvezető animációk gyenge írók keze alól. És a játék környezet nem csak onnan ugrik be, hogy tudom, a Halo ilyen adaptáció, bár nyilván befolyásol, hanem tele van olyan elnagyolt és… ne bántsatok, gyerekes dolgokkal, mint a régi single player játékok. Közben pedig írtam, hogy milyen véresen indul, eléggé a Starship Trolpers felé kacsingatva, csak épp komolyan véve mindent.

A tényleges történet egy világvégi bányászvárosban indul, amely, ha jól értem sem az egységes galaktikus emberi haderővel nincs jóban, sem pedig az űrlényekkel. Amikor a bolygójukon utóbbiak keresnek valamit, akkor nekiállnak lemészárolni a helyieket is (a gyerekekkel kezdve). Ekkor fut be az emberiség legjobb fegyvere, pár Spartan katona, akik a különleges páncéljukban és ki tudja, milyen módosítással simán felveszik a harcot a 2 embernyi magas, 150 helyit simán lemészároló űrlényekkel. Ráadásul több FPS-betét is van eközben, lásd fenti kép.

A harc után a Spartanok megnézik, hogy mit kerestek a bolygón az űrlények, és egy lebegő leletre bukkannak, amit megérint az osztag vezetője, és ez feléleszt benne valamit, valami olyat, ami sima katonából önálló harcossá teszi. Így indul vissza a bányászváros egyetlen túlélőjével a katonai parancsnokságra, ahol szintén áll a bál… valamiért. Mármint nyilván nem akarok centire leírni mindent, de pilot létére nem túl jól avatnak be minket a sztoriba, a sok expozíció mellett még rögtön a bürokrácia nehézségeivel is szembe kell néznünk. Nyilván nem lehet csak akció a részben, unalmas lenne, de amit mellé tettek az is az.

Ugye írtam, hogy nem kötött le a kezdés, de ebben nagyon nem segített az első akciójelenet sem, ami valami siralmas. Nem az említett FPS-bevágások, hanem úgy az egész harc. Igazából az egész sorozatra érdekes kidolgozás szempontból, mert ránézésre a Paramount költötte a pénzt, mégis egyik pillanatban süt a nagy költségvetés, a következőben pedig iszonyat, de tényleg az, tévéfilmes az egész. Pedig ez blockbuster sorozatnak készült!

Itt vagyok 58 perc után, és talán egy epic tényleg jól kinéző pillanat volt a Halo pilotjában, az amikor a Chief megérintette a leletet. Meg talán a végén Natascha McElhone mosolya, amikor látta, mire képes a lelet energiája, de utóbbinál is, fel van építve milyen fasza akar lenni az egész, a ritmusa azonban valahogy mégsem adja át teljesen. Nem tudnám rátenni az ujjam, hogy pontosan miért nem működik, de úgy tűnik a készítőknek sem sikerül. Vagy ők tapsoltak, hogy milyen király?

Összességében azt mondanám, hogy az “új” Battlestar Galacticához mérten felületes. Vagy egy rendes háborús filmhez képest az, pedig onnan merít a sorozat. Az összes katonai központos jelenet olyan, amire 15 évesen bólintottam volna, hogy milyen komoly döntéseket hoznak, és úúúúú Master Chief ellen mer szegülni, miközben a bajtársai kőkemény katonaként “az nem barát, aki ránk lő” ki akarnak állni mellette. Mármint az előbbi tényleges idézet…

Most viszont csak nézek ki a fejemből, hogy egy ilyen hány kézen át kapott zöld utat, elég régóta tervezik mindenfelé, és sokan dolgoztak rajta az évek alatt, míg végül megvalósult a Paramount+-ra, de erre egyelőre csak egy Syfy B-sorozat, egy Killjoys szintjét hozza, csak nagyobb költségvetésből. Bár ha jól látom, akkor Kyle Killen (Awake!) a fő készítő, de mellé a rész végén is kiírják Steven Kane nevét írónak, és az ő előző sorozata mindent megmagyarázhat, lehet pozitív ajánlást is jelent pár embernek, ha ideírom a címét: The Last Ship.

Gyanúsak voltak a trailerek, de arra nem számítottam, hogy ennyire, ha nem is rossz, de semmilyen lesz a kezdés, 5/10 talán. Lehet, hogy játékrajongóként hozna plusz 1-2 pontot az ismerős dolgok mutogatása.

68 hozzászólás Ne habozz!

bumblebee - 2022. 03. 24. 19:36

A jatekok ismerojekent sem tobb 6 pontnal. A tobb helyen gagyi CGI ellenere is viszonylag nagy koltsegvetesnek tunik ugyhogy en maradok meg par reszt, aztan meglatjuk mi sul ki belole

winnie - 2022. 03. 24. 19:51

én abban bízok, hogy valami megtart az elején, és idővel a világépítés kellőképp lenyűgöző lesz.

porci - 2022. 03. 24. 20:36

Lyézusom, de gagyin néz ki. Én küzdöttem erősen, de nem tudtam végig nézni, nem érdekelt.Az igaz, hogy nem játszottam sosem ezzel a videójátékkal. A főhős kinézetét mindig is gyengének tartottam, egy évtizedekkel korábbi Csillagok háborúja rohamosztagos ruha menőbben néz ki, mint ezeknek a spartanoknak a ruhája.

Scat - 2022. 03. 24. 20:38

Tervezem, hogy meglesem, viszont a cikkhez hozzáfűzve, az az FPS kép… azta. A gagyi szinonimája lehetne.

bvr - 2022. 03. 24. 21:00

Nem ismertem ezt a játékot csak a felületes benyomásaim alapján volt róla egy elég negatív prekoncepcióm. Viszont pár hónapja belefutottam pozitív várakozó kommentekbe, és azok alapján én is kíváncsian/pozitívan vártam – hogy most persze koppanjak egyet :))
Szerintem is, ebben a pilotban az írás is béna volt, de a technikai kivitelezés is… (és basszus a screenshotok még vissza sem adják, mert abban a csatajelenetben az animáció volt az igazán übergyagyi… Végig azon gondolkoztam hogy ezt akkor már jobb lett volna ha nem élőszereplősben csinálják hanem odaadják a pénzt bármelyik minőségi gameintro stúdiónak mert a komolyabb játékok trailereiben ennél sokkal jobbakat lehet látni.

Viszont amikor már letudtuk az összes kötelező és baromi uanlmas kört (és már csak pár perc maradt :))) akkor egy kicsit nekem sikerült bevonódnom, annyira legalábbis mindenképpen hogy a következő részt azért még megnézem.

Sanko13 - 2022. 03. 24. 21:26

Csak belenéztem, de ez valami “über gagyi”. Ennél még a Killjoys is egy nagyságrenddel jobb. Abból azért egy vagy két részt meg bírtam nézni… :-)

Llew - 2022. 03. 24. 23:06

Bealudtam rajta, de ez nem feltétlen a pilot hibája. Viszont az eleje kimondottan gyenge. Nem játszottam a játékokkal, de nagyjából a ismerem a sztorit, illetve pár kisfilmet láttam.
Az elején a Spartanokról szóló szájbarágós bevezető duma, meg a ütősnek szánt akciónál rögtön az ugrott be, hogy azok mennyivel hangulatosabbak voltak, illetve mennyivel jobb volt bennük, hogy nem rágták az ember szájába a dolgokat, hanem csak lebegtették a rejtélyt, aztán amikor végre feltűnt egy spartan az mennyire ütős volt. Itt meg olyan meh. A csata teljesen B filmes volt.

Mammut - 2022. 03. 25. 09:27

Sosem játszottam a játékkal, nekem az a fenti fps-kép azokat a nagyon régi filmszerű western-játékokat juttatta eszembe.

Talán ettől megkapom majd a B-filmes adagomat, mert hiányoznak, mióta a SyFy átment totálisan Zs-futószalagba az asylummal.

Csigusz - 2022. 03. 25. 09:37

Az a második screenshot, az így tényleg?
Azt hiszem ebbe sem kell belekezdenem.

disfear - 2022. 03. 25. 11:14

Az van, hogy két olyan sci-fi helyszín van amitől nálam ezer százalékra bekattan az olcsóság az érzete:
-Az egyik bármelyik Vancouver melletti erdő (az mondjuk inkább azért mert ezer sorozat elhasználta)
-A másik pedig bármelyik random Fót környéki homok vagy kőbánya.
Sajna a trailerekbe is annyira úgy tűnt nekem, hogy ez egy SET és nem egy élő világ meg szép az egész helyszín, hogy fáj.
Hiába a csillió dollár azért a filmkészítésnek szerintem még most is alapelve kellene legyen egy működő, LÉLEGZŐ jó setting, ami egyáltalán nem csupán pénzkérdés, hisz minden máson látszik, hogy erre meg arra költöttek.

Ellenpélda: a kisköltsgévetésü Pedro Pascal-féle Prospectben tök jól néz ki a földönkívüli helyszín. Néhány jó objektivvel még egy mérsékelt övi erdő is jobban mutatott volna mint ez a kopár – bocsánat a kifejezésért: sz@r semmi.
Lehet, hogy egy játékban mukodik az alapvetően kietlenebb táj, (amugy teszem azt az is lehet szebb), hisz a játékban eleve más dolgok kötnek le mint egy filmben, de itt..botrány.

disfear - 2022. 03. 25. 11:19

Szóval igazából lehet akármennyi a költségvetésünk, azt a hozzáadott – kimondom: – művészi extra értéket amit egy jó fényképezés, világítás, és látványtervezés ad egy produkcióhoz, nem lehet megspórolni, se a legdrágább épített díszlettel se a legjobb CGI-val, se semmi mással.

winnie - 2022. 03. 25. 11:47

“Szóval igazából lehet akármennyi a költségvetésünk,”

a költségvetés, akármennyi is, azért nem szabad feledni, hogy azért lehet magas, mert olyan sokáig készült a sorozat, a legtöbbet az viszi el, hogy annyi forgatási napja volt, mert ugye ez is elég komolyan bekapta a COVID-ot. meg valahogy az az érzésem, hogy ma egy ilyen scifiszerű, monumentálisnak ható dolgot stúdióban és más kietlen területeken nem is lehet annyira kiemelten komoly befektetés megvalósítani? ezt majd valaki elmondja.

human - 2022. 03. 25. 15:00

az első csatához ránézésre mandaloriannál több díszletet építettek, és egész sok statiszta volt tévés szinten, az akármilyen gagyin is néz ki, szinte biztos, hogy ette a pénzt. A többi díszlet mondjuk elég kihalt, majd látjuk gondolom a vfx videóban, hogy mi a CGI háttér ott, mivel olyan sokszor mutatnak csak közelit a főhadiszálláson. Én alsó hangon Mandalorian 1 évadnál nagyobb költségvetést tippelek, mivel jó pár színész van benne.

A Prospect tök jó példa, mit lehet kihozni kis pénzből, viszont ott a kevés ember miatt könnyebb is volt forgatni. Érdekes ebből a szempontból a From, mert szerintem 2 nap köd volt a forgatáson, és tök fura amikor 1 időben játszódó dolgoknál köd és napsütés között vágnak, pedig az sem olcsó sorozat :)

Húsleves Kocka - 2022. 03. 25. 19:43

Én nagyon vártam már ezt a sorozatot! Habár a játékkal én sem játszottam, csak az átvezetőket ismerem.

Az FPS bevágás szerintem, kikacsintás akart lenni a játék rajongói felé.

Én is olyan statikusnak éreztem az egészet. Mintha a Mandalorian-ból (Páncélos hős, megóvandó kisgyerek) és az Expanse politikai részeiből, illetve 95-ben készült Space: Above and Byond-ból merítettek volna ihletet.

oriic - 2022. 03. 26. 11:39

“A tényleges történet egy világvégi bányászvárosban indul, amely, ha jól értem sem az egységes galaktikus emberi haderővel nincs jóban, sem pedig az űrlényekkel. ”

Egy részről lázadók, más részről nem tudnak semmit az űrlényekről, azért hitték azt először, hogy a UNSC támadja őket. Kérdezik is, hogy mik ezek a lények. (bár valszeg valamit hallottak róla, csak propagandának hitték)

cool1l - 2022. 03. 26. 18:05

Vannak problémáim, amiket remélem orvosol a sorozat:
-Adott egy lány, a főnök lánya, aki le akar lépni egy kihalt, 150 fős szeparatista álmokat dédelgető, deutérium bányász bolygóról. Aztán amikor egyedüli lakossá válik azonnal átszellemül mindazok ellenére, hogy az ellenségról kiderűl, hogy segít, méghozzá egy mégrosszabb 3. fél ellen, akik lemészárolják a barátait, és az eddigi ellendég elküldi a legendának hitt Legerősebb Fegyvereit. Nem, nem ügyvédeket küld, vagy segélycsomagot, a Legerősebb Fegyvereit. Mindezek után, függetlenséget akar a néptelen bolygójának, és azzal a propagandának kinyilatkoztatásával fenyegetőzik amiről már tudnia kellene, hogy nem teljesen állja meg a helyét.
-Egy brutál méretű nemzet vezetője, inkább kivégezteti a fent említett tinédzsert, mint ráküldené a saját propagandistáit, hogy kivasalják a ráncokat.
-Valószínűleg azért, mert nem lehetne elrejteni, eltitkolni a kilétét a közvélemény elől. De akkor hogyan tálálná a nép felé, a felsorakoztatott, és a történtekhez képest más, szerencsétlenebb forgatókönyv esetén, a saját Legerősebb Fegyverük által lemészárolt tengerészeket a dokkokban.
-Ugyanez a vezető, meglátogat egy tudóst, és hopp, felfedezi, hogy a letiltott kutatást mégiscsak folytatják, mert a zseniális tudós elfelejtette eldugni….
-… a klón kutatást, mert az rossz. De emberekből emlékezet vesztett harci gépeket csinálni még valahogy átcsúszik a léc alatt. Valószínűleg azért mert van becsülete, és lelkiismerete, amit alátámaszt a fenti tinédzserrel való bánásmód.
Ezek végül is csak a nekünk mutatott történet, és cselekmények sarokpontjai, leszámítva a relikviát, ami a fentiek között a leghihetőbb dolog.

Szóval remélem kapok válaszokat, mert jelenleg a relikvia rejtélye kevésbé érdekel, mint ahogy a fentiek bosszantanak.
Nekem a “100”- ra hajaz, ott voltak ilyen átgondolt ok-okozatok.

wintender - 2022. 03. 29. 14:42

Én nem láttam a pilotot, de statiszta oldalról pár megjegyzés:
– Covid miatt több mint 1 év maradt ki. Én előtte nem forgattam, de voltam ruhapróbán covid előtt, és kb másfél évvel később hívtak csak forgatni.
– A Dunabogdányi kőbányában forgattunk viszonylag sokat. (Nem teljesen Fót környéke azért, na :D )
– Azt nem igazán tudom, hogy ugyanaz a csatajelenet volt-e végig, de kb 5 napot forgattunk 150-200-an statiszták (az említett kőbányában). Én 0 katonai háttérrel kerültem be, így a statiszták nagy része volt boot campben, fegyvertartás, -használat, alapvető katonai mindenféle – nem értek hozzá, így naív szemmel: előrenyomulás, visszavonulás, állva, térden, fekve lövöldözés stb.

walaki - 2022. 03. 30. 23:17

Semmit nem tudok a játékokról, sosem játszottam velük és az univerzumukat sem ismerem, így ültem le a pilot elé.

Vannak bajai, tagadhatatlan. Ahogy már mások is írták, érthetetlen, miért erősködik a csaj a bolygó függetlenségért, mikor – írd és mond – egyes egyedüli lakója, illetve már az sem, mert ő is otthagyta, szóval a bolygó igazából kihalt, lakatlan senkiföldje…

Ettől eltekintve én azért még nem írnám le a sorozatot, látok benne bőven fantáziát. A kérdés csupán az, hogy ki tudják-e hozni ezt belőle az alkotók. Már csak azért is maradok, hogy ezt kiderítsem :-) Persze nincs kizárva az sem, hogy a minőség zuhanórepülésbe kezd a logikátlanságok halmozásával… Sajnos mostanában ez az eshetőség mindig Demoklész kardjaként lebeg minden sorozat esetében, és egyre gyakoribb.

Nekem a CGI-vel és az effektekkel nem volt bajom. Persze, érződött itt-ott, hogy nem egy blockbuster, de nem volt zavaró, szerintem hozza, amit kell. Ugyanez a színészekkel, persze, nem Antony Hopkinsok, de hozzák, amit kell.

Amit kiemelnék, az a dramaturg. A világot nem ismerőként szerintem jól adagolták az infókat, mégha picit érződött is, hogy többet markoltak, mint amit fogni tudnak, valószínűleg nagyon bele akartak csapni a lecsóba. Ennek ellenére érhető volt minden, pontosan látszik, mik a sarokkövek, ki hol áll stb. és ez a fő. Végtére is nem várhatunk túl sokat egyetlen rész alapján, bőven elég, ha felhelyezik a figurákat a sakktáblára, és ebben nem volt hiba.

Sawyer - 2022. 03. 31. 09:37

Játékokkal nem játszottam (gameplayek alapján gagyik), a pilotot a fityma alakú ellenséges űrhajóig néztem.
Dűnénél jobban bejött, sokkal könnyebb elmerülni benn, az egészre low budgetként tekintettem, így a csatát is élveztem.
Ennyi a pozitívum, a karakterek és párbeszédek sablonosak, az ázsiai karakterek ugyanúgy kilógnak nálam ebből a világból, mint az új star warsokban, az idegenek bár ugye brutálisak, mégis olyan kis cukin brutálisak és “nem lehet rájuk haragudni”. A képi világra panasz nincs, talán az elején az erdőben volt olyan furcsa színezésű a kép, az űrállomásos részek viszont kizökkentettek a patyolat tiszta képpel. Az idegenek bázisán(?) hagytam abba, ott az ufó és a csaj is botrányosan néztek ki :D

+ ha jól láttam, mikor Chief megérintette azt a valamit, gyerekkori emlékek jöttek elő nála?

Energiavampir - 2022. 03. 31. 19:14

Szintén nulla a játék ismeretem, de nekem végülis tetszett, TV sorozattól ne várjunk StarWars költségvetést, se trükköket, de:
– komolyan 2550 ben AK-47 fegyverekkel harcolnak? és ugynaolyan golyós táras megoldással? nem lehetett volna legalább valami futurisztikus izékké alakítani őket kicsit?
– főhös apucija, miután a fő alien egész teste páncálban van ami láthatóan ellenáll az Ak lövedékeknek, de az alien feje szabadon van, hova lő ki egy tárat? hát a páncélra..nem a fejére :)
– mi a halálnak kell ennek szuperfejlett emberi civilizációnak, ami láthatóan bolygókat ural, meg csillagközi térutazások is mennek nekik, egy 150 fős kis települést a világ végén bactatni? “akkor se adunk függetlenséget”
– Alien szuperlövés úgy lottyantotta szét az embereket mint a poshadt barackot..Spartan páncél meg ellenál?

Ehh..látványos kicsit, érdekesnek tünő..de az ördög mindig a részletekben van, és az megint csak gagyi

pár rész esélyt még kap

Malachi - 2022. 04. 01. 11:39

engem meglepett a hentelés, a sci-fi világ is oké, az én tévémen nem tűnt a látvány gagyinak szóval maradok így az első rész után.

azt nem vágom, mit keres az a lány a Covenant HQ-n szóval még érdekes is lehet a folytatás.

kpeter - 2022. 04. 01. 23:10

A 2. rész nem volt túl akciódús, de ígéretes az irány. Remélhetőleg a kötelező fanservice (fps nézet gagyiságok és társai) le lett tudva az első részben és mostantól egy értelmes sorozatot fogunk kapni. Én egyelőre maradok.

bvr - 2022. 04. 02. 12:58

és volt magyar jelenlét, legalábbis beszéd :) Az aszteroidákon, “Nyisd már ki a hülye szemed” :)

yagami01 - 2022. 04. 03. 06:34

@bvr: Az első részben is az ázsiai csaj “apának” szólítja az apját, ha jól értettem. :) De akkor a Reach-ből a magyarokat áthozták a sorozatba is, ennek örülök:D

winnie - 2022. 04. 03. 09:03

igen, az volt, de az ‘appa’ alapból apát jelent koreaiul, szóval az még nem feltétlenül magyaros.

gmasterb - 2022. 04. 03. 10:12

@bvr: Vannak magyar színészek is. A jelenetben a férfi Squirrel, Nagypál Gábor, a nő vagy Trokán Anna vagy a nővére Nóra. Mind a ketten benne vannak a stáblistában.

Zero - 2022. 04. 03. 16:49

Csak Én éreztem azt hogy itt a UNSC nem épp a jó fiú? SŐT!

Elvileg itt ők a jók, és mégis az ahogy Chief-ről beszélnek, mint egy személytelen lelketlen robotról… Hát nem tudom, így azért nehéz lesz nekik drukkolni. Pedig a Covenant se épp a diplomáciájáról híres.

Ja igen, mert olvasva kommenteket úgy érzem ez fontos, Én játszottam a játékokkal.

walaki - 2022. 04. 04. 10:48

Szerintem is ígéretesen alakul. Nem fogja megváltani a világot, de mindenképp az igényesebb sorozatok táborát gyarapítja. Kész felüdülés az Alapítvány és többi mostanában látott borzalom után! Legalábbis eddig, remélem marad a színvonal. A második részben is kifejezetten érdekesen alakulnak a dolgok, elérték, hogy várjam a harmadik részt!

@bvr: nemcsak az, az aszteroidán minden háttérbeszélgetés magyar :-)

SPOILER
Most már kíváncsi vagyok, minek a darabja az az ereklye… És hogy miért csak Chiefre reagál, readásul ahogy az őrült elmondta, sokkal aktívabban, mint a szöszire. Ja, meg hogy a szöszi mit fog alkotni, biztos lesz jó kis kavar, mire összefutnak!

zolij - 2022. 04. 07. 13:58

harmadik részben vicces a négyes metró, mint futurisztikus közlekedési eszköz :)

jpsz - 2022. 04. 08. 08:17

Már az első játékkal is játszottam, nagyon tetszett, nem a mai minden valós és élethű lesgyen,szupererős gépeken alapuló” generációnak készült. Ti nézzetek valami mást. Nekem nagyon tetszett a film, várom a folytatást!

walaki - 2022. 04. 10. 09:22

3. rész

Kifejezetten jól alakul! Szerintem megfelelő ütemben adagolják az infókat, mindig épp csak annyit, hogy továbbra is fenntartsák az érdeklődésem. És szerencsére logikátlanságoktól is eléggé mentes (nem teljesen, de abszolút minimális). És megint egy újabb jó kis csavart labdát dobott a sorozat Chief emlékei révén. Mindenképp ajánlom a sci-fi kedvelőknek!

SPOILER
Ezek szerint a Madrigalon korántsem a tinicsaj volt az utolsó túlélő. Miért néztük ezt többen is be? Azért így már mindjárt érthetőbb az egész felállás!

Egyébként tök vicces, fojton az Encanto ugrik be, amikor megemlítik a bolygót :-)

Amit sehogy nem értettem, az az, hogy a Cortana MI-hez mi a szösznek kellett legyilkolni egy klónt? Na de sebaj, ennyi hülyeség még bőven belefér!

Malachi - 2022. 04. 11. 07:09

Én úgy értelmeztem, hogy nem gyilkolta le, csak ilyen fura módon töltötte át a tudatát Master Chiefbe. De lehet tévedek, fél szemmel néztem csak. A 4-es metrón én is röhögtem, a kijáratot nem tudtam megfejteni. Bikas park, vagy a pápás tér? A koncert meg mintha a Gödör lett volna.

oriic - 2022. 04. 11. 13:34

“Amit sehogy nem értettem, az az, hogy a Cortana MI-hez mi a szösznek kellett legyilkolni egy klónt? Na de sebaj, ennyi hülyeség még bőven belefér!”

Mert az nem sima klón volt (mint amivel a Spartanokat gyerekkorukban lecserélték az igazi szüleiknél), hanem Halsey klónja. Így a nő minden tudását és tapasztalatát át tudták vinni az AI-ba. (Ezt a valódi dokival nem tudják megcsinálni, mert az eredeti test elpusztul, ezért kellett a klón)

zolij - 2022. 04. 11. 14:04

Malachi: szerintem a Fővám tér.

A klón meg szerintem azért kellett, mert Cortana nem sima AI, hanem kvázi egy agyi beültetés és ahhoz hogy működjön, kellett egy emberi minta.

walaki - 2022. 04. 12. 13:12

Na, ez a nem világos része, hogy egy scannelésbe miért kell belehalni :-)

Egyébként meg (és ez most csak tényleg szőrszálhasogatás a részemről), ha Cortana egy biológiai lenyomat beültetése, akkor semmiképp sem nevezhető _mesterséges_ intelligenciának…

De mint említettem volt, ennyi hülyeség még bőven belefér! Minden más jó, és piszkosul várom már, amikor szöszi összefut Chief-el (várhatóan a Népligetben vagy a Müpában >D >D >D).

Egyébként szerintem a szöszi nagyon jó választás volt. A színészi játéka és a domborulatai ugyan hagynak némi kivánnivalót maguk után, de az arca valami hihetetlenül csinos, és a játéka is fejlődhet. Ha sikerül megfelelő szerepeket megcsípnie, akkor nagy jövőt jósolok a szinésznőnek!

Malachi - 2022. 04. 13. 08:14

Mert úgy szkennelte, hogy kb. kiszívta a klón agyából azzal a tűvel. Vagy mi.

walaki - 2022. 04. 15. 22:10

@Malachi: …vagy mi :-) Ez tetszett!

4. rész

Továbbra is hozza a szintet, kifejezetten jó!

SPOILER
Az valami hatalmas, ahogy Halseyék hagyják Chiefet elveszni az emlékeiben, mert tudni akarnak a másik ereklyéről, de közben paráznak ezerrel, hogy mi juthat eszébe… Tök jó a feszkó!

Madrigal szálon is nagyon tetszik a sztori, érthető, hogy az űrlények miatta para felülkerekedik a szabadságvágyukon. Az lett volna a furcsa, ha nem így történt volna.

Húsleves Kocka - 2022. 04. 16. 22:39

Nem rossz! Engem lekötnek a részek.

SPOILER
Az külön tetszik, ahogy a Covenant által használt nyelvet próbálják megfejteni, ezek szerint, UNSC nem tudott (A Spartanok mindig lelövik őket!) még egy foglyot sem ejteni az ellenségből.

kpeter - 2022. 04. 17. 21:37

Engem a Kwan Ha féle szál egyre kevésbé tud érdekelni. Lassan többet szerepel, mint Chief. Örülök, hogy próbálnak építkezni és nem csak agyatlan hentből áll a sorozat, de lassan ideje lenne felpörögnie a dolgoknak, mert már az évad felén túl leszünk.

bresi - 2022. 04. 18. 21:38

Ível felfelé a sorozat minősége.

Szerintem az első rész próbált fanservice lenni, ami valljuk be: nem igazán sikerült. Látszódott hogy nagyon erős nyitást szeretnének, ami kapkodáshoz és logikátlanságokhoz vezetett.

Amint ez le lett tudva, egy nagyon jó történet kezd összeállni. Nekem nagyon tetszik ez a történetvezetés, tele van feszültséggel. Mind a két oldalt gyűlölöm, ezért még jobban szeretem a különc karaktereket.

*******SPOILER******

Nagyon tetszett, hogy Halsey hagyta Cortanát segíteni Johnnak, hogy a bizalmába fogadja, még ha ezzel a saját dolgát nehezítette is. Ebből látszik hogy valami nagyobb terve van a Cortana MI-vel.

*****SPOILER ******

Isaac - 2022. 04. 19. 14:59

Nekem kimondottan tetszik,lehet nem voltak elvárásaim,mert a játékról kb annyit tudok ,ha meglátom Chief páncélját vágom a játék címét.
Nem pörög végig,úgy néz ki nem csak hentelést,hanem komolyabb háttértörténetet is akarnak felhúzni.Arra leszek kíváncsi,hogy a két “kiválasztott” milyen viszonyban (esetleg rokoni) vagy véletlen random,hogy így hat rájuk az ereklye. A Covenant Kiválasztottja is kb be lett mérve általuk,tehát valószínűleg rá is hasonképp reagál majd a lelet ;)

gabextremes - 2022. 04. 21. 16:33

01×05…..atyaég…Brutális.

Kíváncsi leszek mi lesz a maradék 4 részben, konkrétan már volt minden ami szerepelt a Trailerekben…

Húsleves Kocka - 2022. 04. 21. 20:28

Na ez kemény volt. Erre vártunk.

walaki - 2022. 04. 21. 23:05

5. rész

Hát, most volt jópár hülyeség, de cserébe kaptunk egy állat akcióorgiát. Hiányoltam már, úgyhogy jó ez így! A látványra igazán nem lehet panasz!

SPOILER
Találnak egy ismeretlen anyaggal burkolt ereklyét, és ahelyett, hogy gyorsan kivágnák körülötte a sziklát és elvinnék az egészet a laborba, ott helyben nekiesnek… na ne már. Az a plusz pár kiló szikla (kristály?) biztos túl sok lett volna az űrhajónak… Az meg, hogy a lükéshullám méterekkel odébb még egy dögnehéz darut is ledönt, de a közvetlenül melle álló csávó simán megússza egy kis dobhártyaszakadással, na jó, persze…

A visszaemlékezések jók voltak, Chief egyre többmindenre kezd emlékezni, és a Kai-szálra is kíváncsi leszek. Szimpi a csaj amióta megszabadult a csipjétől, pacsi a színésznőnek, ahogy eddig fapofát vágott, most meg tele van érzelemmel az arca!

A szöszi terve nem jött be, Chief kiszúrta, hogy a Covenant hajóról dobták le. Erre nem számítottam, ez így érdekes lesz!

yagami01 - 2022. 04. 23. 01:03

Talán az eddigi legjobb rész. :) Szerencsére nem játszottam (majd pótlom), így élvezhető számomra is. A folytatás már nem biztos, hogy ismét eseménydúsabb lesz, de meglátjuk, kíváncsi leszek.

Húsleves Kocka - 2022. 04. 28. 19:51

Sok a nyavalygás, de így is tetszik.

******* SPOILER ********

A korábbi tempóból azt gondoltam, hogy a gyűrűk közül egyet sem fogunk látni ebben az évadban.

wagabond553 - 2022. 04. 29. 14:40

És mindezt hol lehet látni?? Mert mindenről szó van csak arról nem melyik stream szolgáltató nyomatja!

zolij - 2022. 04. 29. 15:29

wagabond553: Paramount+

walaki - 2022. 04. 29. 15:51

Na kérem, erről van szó! Kevés hülyeség, szinte mindig konzisztens világ, konzekvens karakterek, érdekes jelenetek, egy pici jellemfejlődés, egy csipetnyi dráma, egy kis akció, kevés high-tech-el megfűszerezve, rejtéllyel meghintve. Mindez kellően egybefőzve, ízlésesen tálalva!

Nem fogja megváltani a világot, nem egy mestermű, de ha arról van szó, hogy egy kellemes kis kikapcsolódásra és szórakozásra vágyom, akkor elképzelni sem tudok jobbat ennél! Végre egy valamirevaló sci-fi!

6. rész

Lassabb volt a tempó, de a legutóbbi akcióhegyek után ezt egyáltalán nem bánom, sőt, szerintem kifejezetten jól eltalálták az arányt. Chief emlékei megint bekavartak, és emiatt (meg hogy kibukott Cortanára) volt egy-két nem várt megmozdulása. A szöszi is remekül, ámbár eredménytelenül próbált helyezkedni, amit csak a rész végi (pont megfelelően rejtélyes) csattantó tudott feloldani. Szépen volt felépítve az egész, na!

Meg merem kockáztatni, hogy az utóbbi évek egyik legjobb sci-fije, és nem azért, mert nagyon eredeti, hanem mert nagyon jól és igényesen van összrakva.

wagabond553 - 2022. 04. 29. 15:54

zolij ! Az nincs itthon még ?

winnie - 2022. 04. 29. 20:48

itt mindig jelezzük, ha bemutatásra kerül valami itthon: https://www.sorozatjunkie.hu/2022/01/09/2022-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

ez még nincs itthon, majd a SkyShowtime-on fog indulni.

Greg - 2022. 04. 29. 23:36

Az megvolt, hogy Fenyő Iván szerepelt a 6.részben? Vagy ez csak nekem volt új infó? :)

fajro - 2022. 05. 01. 09:27

@Greg
Korábban is szerepelt már, volt egy nagy tanácskozás, amikor egymással szemben ültek sokan, akkor is ott volt.

Isaac - 2022. 05. 01. 16:57

Ha azt írom a két áldott közt jó a kémia az elcsépelt,de az már kevésbé, hogy szó szerint nagyon szinkronban vannak ;)

zolij - 2022. 05. 05. 14:50

az új részben minden volt, csak (valódi) Master Chief nem.

De legalább beszéltek magyarul is benne :)

gabextremes - 2022. 05. 06. 18:11

01×08 bemutató alapján durca lesz.
Elkezdődik az üvegezés

walaki - 2022. 05. 08. 15:54

Eléggé vegyes érzéseim vannak. Egyrészről egyáltalán nem volt rossz rész, másrészről alaposan becsapva érzem magam.

SPOILER
Nincs semmi baj azzal, hogy nemcsak a főszereplőről szól egy sorozat, de könyörgöm, itt még csak meg sem említették, ráadásul egy olyan cliffhanger után! (A drogos lázálomban szereplő Chief csak emlékkép volt, az nem ér.)

Ettől eltekintve nekem tetszett a rész, kicsit érdekes is volt, kicsit kalandos is, meg az akció is pont jó volt (tetszett, hogy most nem szupermenek küzdöttek, ezért az izom nem volt elég, kellett a taktika is). Kicsit tartok tőle, hogy előkapják majd azt a klisét, hogy Madrigal kormányzója mégsem halt meg, csak Jokerré vált a robbanásban, de talán megússzuk ezt.

Nagyon várom a folytatást, de nem emiatt az epizód miatt, hanem mert piszkosul érdekel, mi van már Chief-el meg a szöszivel.

bobi64 - 2022. 05. 09. 07:08

HALO. Masterchief. Covenant. A túl sok misztikus izétől eltekintve, szerintem jó sorozat, főleg most, hogy a hetedik részt is láttam belőle.

Húsleves Kocka - 2022. 05. 12. 20:23

8. Rész. Jó rész volt ez is!

Volt ugyan egy-két jelenet, amikor unalmas volt és még ezzel együtt is élvezhető volt. Izgulós volt a vége.

Malachi - 2022. 05. 13. 19:41

kicsit a 7.-re visszakanyarodva 120%, hogy a főgonosz bőrkabátos mazsolára égve visszatér majd. tuti.

jó volt ez a 8. rész bár a lány gyors ide-oda pálfordulása igazából a világon semmivel nem volt megalapozva egy darab könyvön kívül, aztán meg puff hirtelen megint meggondolta magát, na de sebaj. nézem továbbra is szóval nekem bejön.

Gabiru85 - 2022. 05. 19. 20:32

Szerintem a mai résszel megkaptuk az igazi master chief-et :D

Isaac - 2022. 05. 20. 05:56

Hogy ne legyek spoileres… hát ez odatették rendesen :D

kpeter - 2022. 05. 20. 11:12

Szerintem eléggé zagyva lett a befejezés. Különösen ami John és Cortana között történik az eléggé bicska nyitogató. Az ok, hogy nem követik szorosan illetve leginkább semennyire a játékok/könyvek történetét, de hogy még a legnagyobb eseményeket sem, azt azért nem vártam. Az előző részben szépen felvezették, ahogy a Covenant elpusztít egy bolygót. Úgyhogy azt vártam, hogy az évadzáró részre megjelenik a Covenant Reach-nél és rommá lövi a bolygót, aztán lesz egy epic lövöldözős/menekülős/evakuálós rész. Ahogy a játékban és a könyvben is történik. Hisz minden adott volt hozzá. De ezek után nem vagyok már biztos semmiben. Ami pedig a záró részben történt, halálom mikor egy szem katonánk kimegy egy terem/tér közepére, fedezék sehol a közelben, és több tucat, vagy több száz ellenség nem találja el, pedig kb. egy helyben áll. A játékban ha ezt megcsinálod, pillanatok alatt kifiléznek. Halo fanként mindenképp csalódás az évad, nem halo fanként is kb. közepes. Az új évadra új showrunner jön, szóval egyelőre még maradok.

Húsleves Kocka - 2022. 05. 20. 20:17

Nem volt unalmas! Sőt pörgős. Volt egy-két pillanat, amikor a CGI mintha nem lett volna a toppon, de nem érdekelt, elszórakoztam rajta. Kikapcsolódásnak jó volt.

Különösen ami John és Cortana között történik az eléggé bicska nyitogató.

@kpeter A “nő” elvette kicsit a csávó eszét! ;-)

Shaperd67 - 2022. 05. 21. 23:24

Kicsit futurisztikusabb járműveket is kitalálhattak volna. 500 év múlva (2552-ben) Hummer, Ford meg egyebek?
A Star Trek szériák 2300-ban játszódnak, aztán hasonlót se látni. Ezen jót mulattam.

heidfeld - 2022. 05. 22. 09:23

Nem ismertem a Halo univerzumot.
Véletlenül sem mondanám, hogy gagyi, mert helyenként kifejezetten szép volt a látvány. Hogy a CGi nem volt mindig a legjobb, talán érthető.
Igazi gondom azzal volt, hogy viszonylag kevés szereplővel foglalkoztak többet. Schreiber, Gorman, Kate Kennedy /Kai 125/ nagyon jó, Woodbine, Yerin Ha szódával elment. Viszont a többiek nem az erős casting bizonyítékai. Pacsi, hogy magyarul is beszéltek a kalózok.
Egy erősebb 7/10, amit adhatok rá.
Jöhet a következő évad!

walaki - 2022. 05. 24. 22:45

Hát igen, itt-ott kicsit recseg-ropog, de ettől függetlenül nagyon szórakoztató. Várós a folytatás!

A kicsit gyengébb CGI-re utalva, szerintem ez lehet, hogy direkt volt, hogy kicsit rájátszanak a játékra? De lehet, hogy tévedek. Mindenesetre engem nem zavart, nézette magát még így is.

Nagyon csodálkoznék, ha nem kapna 2. évados berendelést, de tekintettel arra, mennyi ideig húzódott ennek az elkészítése is, lehet, nem jön egyhamar a folytatás.

kpeter - 2022. 05. 26. 19:51

@walaki, már az első évad premierekor megkapta a 2. évados berendelést.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz