login |

Pilot: Forecasting Love and Weather – írta Scat

2022. 03. 29. 15:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, kritika, pilot-mustra,

Nemrég volt hazai Netflix-premier a Szerelem és egyéb időjárási jelenségek és mivel mostanában úgyis rákaptam ezekre a K-drámákra, gondoltam belenézek, miért is ne.

Ekkor ért a megdöbbenés, hogy bár ennek is a megszokott, egy évad, tizenhat rész lesz a felállása, azonban a Netflixre heti kettő fog csak felkerülni (mikor ezt írom, akkor tartanak Dél-Koreában a tévében a tizediknél, ugyanis még ott is fut).

A történet, ahogy a cím is utal rá, az időjárás, na meg a szerelem körül forog (nahát!). Főszereplőink különböző időjárási hivatalokban dolgoznak, egyikük a szöuliban, míg másik, ha jól rémlik akkor a minisztériumnál. Bizony, a sorozatból úgy tűnt, ott nagyon komolyan veszik a meteorológiát.

Főszereplőnőnk igazgatóhelyettes a minisztériumnál, míg a vőlegénye a szóvivő, aki a sajtóval foglalkozik. Az első két részben azt láthatjuk, hogyan is fut ez a kapcsolat viharos gyorsasággal zátonyra (micsoda időjárási szófordulat!).

Itt ért az első meglepetés, ugyanis nem az a pláne, hogy ennek az egésznek az az oka, hogy a vőlegény félrelép, de ezt még látjuk is. Mármint mutatnak ágyjelenetet (persze elég visszafogottat), ami számomra elég szokatlan volt egy K-drámától, bár nem mondanám, hogy rengeteget láttam volna a műfaj sorozataiból.

Ami viszont tetszett, hogy a volt vőlegény nem egy milliomos, akinek a bőre alatt is pénz van (ahogy általában akad egy ilyen karakter a koreai sorozatokban), hanem egy meglepően smucig alak. Igazából az a kevés humor, ami a sorozatban van, részben az olyan helyzetekhez köthető, mikor ez kiderül róla és láthatjuk, hogyan is „okoskodott” az utóbbi években a menyasszonyával. Kedvenc jelenetem egyébként az volt, mikor Ha-Kyung egyre-másra veszi észre a hiányzó dolgokat a lakásból.

A másik főszereplő pedig Shi-woo, egy lelkes fiatal srác, aki a szöuli irodában időjós, és nagyon ügyes benne. A sorozat többször is rámutat nekünk arra, hogy alapos és hallgat az ösztöneire, míg Ha-Kyung ennek az ellentéte, a számoknak hisz, nem a valószínűségnek, a lehetőségnek.

Shi-woo-val a barátnője szakít az első részben, ebben az egészben pedig az a csavar, hogy Ha-Kyung volt vőlegénye, Shi-woo barátnőjével lép félre. Ez pedig annyira jól sikerül, hogy össze is házasodnak – az első rész végén van egy két hónapos időugrás.

Később Shi-woo-t áthelyezik a minisztériumba, ahol Ha-Kyung csapatába kerül, így pedig az az érdekes helyzet alakul ki, hogy hárman is egy helyen dolgoznak, míg a volt barátnő újságíróként nem folyton, de gyakran jelen van a volt vőlegény sajtótájékoztatóin. Magyarul folyton összeterelik a szereplőket egy helyre.

Ami még újdonság volt nekem, hogy a két főszereplőnek nincs baráti köre, de még a munkatársaikkal sem járnak össze a nap végén, ahogyan ilyen sorozatokban szokás. Persze tippre innen lehet majd építeni a karakterek fejlődését, hogy végül összebarátkozzanak a csapatukkal. Viszont emiatt egyelőre a humor is nagyon elenyészően van jelen az első kettő részben, amiről nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom hiányolni egy koreai szériában.

Két rész alapján van potenciál a sorozatban, bár számomra akadnak benne váratlan húzások (már a második részben intimek egymással a főszereplők), viszont részben emiatt is vagyok kíváncsi arra, hogy hogyan tovább.

Eddig azt írnám, hogy egy kellemes 6/10 volt a kezdés számomra.

Bár a magyaros átírást részesítem előnyben, a koreainál közel sem olyan egyértelmű ez, mint mondjuk a japán nyelvben, így mivel nem akarom helytelenül használni, ezért, ha a feliratban az van, akkor az átvizsgált írást használtam, ahogy a sorozat fordítója is. Ez egyébként a jövőben is így lesz az összes kdrámás írásomnál, viszont csak ezúttal jegyzem meg ezt külön.

1 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2022. 05. 03. 10:32

Érdekes, hogy kicsit fordított utat jár a sorozat. Az elején hozta össze a szereplőket, hogy most, két résszel a vége elott1 szétszedje őket. Persze meglepne, ha így ia maradna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz