login |

Pilot: Welcome To Flatch

2022. 03. 31. 15:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: 2021/22, kritika, pilot-mustra,

Közelmúltban végzett kutatások szerint az amerikaiak az egyszerűbb kisvárosi élet iránt vágyakoznak. A FOX kiküldött egy dokustábot az 1526 fő lakosú Flatch-be, hogy bemutassák milyen is ott élni. Természetesen áldoku-sorozatot nézünk végül, bár az adó stimmel.

The Office, Parks and Recreations. My Name Is Earl. Ennyi. A kínos humoros, kamerába beszélős stílusról van itt is szó, amilyen nemrég az Abbot Elementary is volt. Nem mellesleg ez is angol eredetiből, a This Country-ból merít az újonc, mint a leghíresebb amerikai komédiák egyike, a már említett Office tette. Most kisvárosi környezetet mutatnak be így, és az ottani lakók némelyike, na meg a felmerülő problémák is eléggé egyszerűek, ezért ugrott be az Earl a klasszikus áldoksik mellé.

Igazából az egész a karaktereken múlik, és itt nagyjából egy idióta unokatestvér párra húztak fel mindent. Az egyikőjük önbizalomhiányos álmodozó, a másik önbizalommal teli nem túl ügyes vállalkozó alkat, aki az apja szeretetét akarja kiharcolni. Az első két rész története mindig úgy indult be, hogy ők csináltak valamit.

Ami durva, hogy miközben a két főszereplő nem annyira ismert, addig itt van mellékszerepben Sean William Scott és Aya Cash. Egyikük a helyi újság készítője, a másik pedig a lelkész. Velük bírtam a jeleneteket, és akadnak ötletek a sorozatban, de inkább csak bólogatok, hogy “ez korrekt”, nem pedig nevetek. Azért két csattanó (a busz vége és a tetoválás) valamennyire működött, de 40 perc alatt az kevés.

A konkrét kisvárosi élet bemutatása? Nos inkább olyan, mintha a Gilmore Girls városában járnánk, csak mindenkinek kevesebb lenne az IQ-ja. Piszlicsáré, de végtére is nem komoly problémák, és ehhez illő emberek.

Tudom, csak részben kapcsolódik, de azért bennem felmerült, hogy milyen lehetett ezen a sorozaton dolgozni? Nyilván Paul Feig nem véletlenül vállalta el az első 3 rész rendezését, a színészek némelyike is ismertebb (bár nem sok napot kellett itt lenniük), de mennyire éghettek ki amikor nulla reklámos midseason egy napos dump lett a félévadából? (Ezt, mint új stratégiát adták el, hiszen a tévében heti ugyan a sorozat, de a Hulu-ra rögtön felkerült 7 rész.) A 600 IMDb-szavazat beszédes, szinte senki nem is tud róla, és lehet, hogy ez már nem is fog változni.

Nyilván a kritikám sem segített magyar nézőket szerezni, főleg ha az első két részre ideteszem az 5/10-et. 1-2 mosoly, de eskü nem látom, mit akartak ezzel. Az említett Abbott sem tetszett nekem, de ott el tudom képzelni a főbb gondolatokat, ahogy a stílus nagyjainál is, de itt… semmi nincs.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2022. 03. 31. 16:18

Nem röhögtem vagy ilyesmi, nem tudom komolyan felhúzni, de mégis simán nézős volt. Talán a karakterek vagy az általam kedvelt stílus miatt. Valahogy annyira nem kiszámítható volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz