login |

Pilot: Slow Horses

2022. 04. 03. 21:20 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A hibát elkövető MI5ügynökök hova kerülnek? Hát, a cég purgatóriumába, amit Gary Oldman karaktere felügyel. Az Apple TV+ egy könyvadaptációs kémsorozatot szállított Az utolsó befutók címmel, és mondanom sem kell, hogy a szokásos átlag fölötti minőségében. Mondjuk ez sem lesz popkult alapkellék, hiszen nem a 24 nyomdokaiba erednek, hanem ha már Gary Oldman, akkor a Tinker Tailor Soldier Spy építkezési tempóját tekintettétek alapnak.

A történet középpontjában nyilván egy hatalmas hibát elkövető, de még nem letargikus ügynök van, olyan aki azért csak akar tenni az országáért. Kulimunkát végez, konkrétan szemetet kell átnéznie, de amikor megtudja, hogy kinek a megbízásából történik mindez, akkor kicsit aktiválódik, és az önsajnálat helyett inkább elkezd jobban nyomozni.

Mindeközben pár fasiszt nacionalistának kinéző ember elrabol egy muszlim fiatalt, és azt ígérik, hogy másfél nap múlva levágják a fejét. Még valami politikus is említésre kerül. Na meg az MI5 vezetőjének a helyettese vagy hasonló (ha jól értem az az értekezletet, akkor Kristin Scott Thomas elvileg nem a fő főnök) sem csinál mindent teljesen hivatalosan. Van itt minden?

Igazából az első két rész nehezen összefoglalható, hiszen egy durvább fordulat mellett csak letette a sakkbábukat egy magasba vezető ügyhöz. Valahogy nem hiszem, hogy a srác elrablása a fő kérdés itt. Az már fontosabb felvetés, hogy vajon az ilyen “nyugis” kémsorozatra ki lesz vevő? Ezen persze segít a kidolgozás, ami rohadt jó. Legalábbis a hasonló kémtörténetek élvezőjeként a követőket lerázós résznél még izgultam is, pedig hát… két ember sétált az utcán.

Az gondolom nem meglepő, hogy a régóta ide száműzött, most kémpurgatórimot vezető Gary Oldman remek, láthatóan élvezi is a szerepének a kezdeti lazább részét is ezerrel. Viszont meglepően sok ismert arc van mellette is. Nem mellesleg Jack Lowden remekül egyensúlyoz a főszerepében, ő a frissen lehúzott ügynök, és meglepett milyen jól hozza kicsit kezdőt, aki tele van csalódással.

Tényleg nem sokat lehet hozzátenni ehhez. A lényeget még nem láttuk, de mivel sorozat, így az utazás is számít. Olyan 7/10 felülről a lassú építkezés, hagyok növési időt neki, de a 2. rész vége majdnem felhúzta. Azért remélem ügyesen belőttem, hogy akik bírják az ilyesmit azok könnyen rátaláljanak, hiszen nem elrontva lassú, hanem ennek így kell kinézni.

14 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2022. 04. 01. 17:51

az első részt megnéztem, abszolut bejött, hozta a várakozásaimat!

Florabell - 2022. 04. 04. 00:02

Megérte várni, az Apple tv most sem okozott csalódást. Gary Oldman-nek tényleg nagyon jól áll ez a szerep. És a szálak is szépen bonyolódnak.

bvr - 2022. 04. 04. 02:23

annyi csak hogy még aznap este megnéztem a másodikat is, szuper volt természetesen az is, ráadásul elég feszült helyzetben ért véget, nem is kérdés hogy néztem volna tovább!

artie@artie.hu - 2022. 04. 04. 22:32

Gyorsu ló ütemben haladt Lassú Ló.

karit - 2022. 04. 05. 00:55

Nyilván totál más a közeg, mégis a néhai Rubicon ugrott be az első rész közben. Jó lesz ez, na.

Shyllard - 2022. 04. 06. 11:35

Ilyenn kellemesen szórakoztató (nem megnevettető), Gary Oldman meghát pazar a szerepben. Ismét csak emlékeztetett hova is jutott a műfaj, hogy ilyen kaliberű színészeknek sem színvonalon aluli már sorozatozni.

Sigismundus - 2022. 04. 08. 05:57

Első két rész után tetszik, bírom az ilyen brit kémes/intézményes sztorikat.

Annak valahogy örülök hogy nem Stephen Graham lett Lamb, úgy érzetem az utóbbi idők minden brit sorozatban benne van. Garry Oldmant nem nagyon láttam TVben, filmen is rég.

Ami viszont már túlzás hogy minden jelenetében kiemelten az arcunka dugják a Borkai-style-os szakadt zoknis lábát. Értem én hogy ilyen ápolatlan alkesz a karaktere, és egyszer, elsőre jó poén volt, de minden jelenetben már túlzás.

Shannen - 2022. 04. 10. 00:01

Hihetetlen, hogy az Apple TV+ most már szinte minden műfajban szállított valami igazán kiemelkedőt.

Ebből is süt a profizmus, ráadásul jó a történetvezetés is, én ennél sokkal lassabb mesélésre számítottam, de azért történnek itt a dolgok rendesen. A színészgárda is pazar, és a fel-feltűnő humor is jól passzol a sztorihoz.

Az eddigi 3 rész egyben lecsúszott, most az a kérdés, hogy bevárjam az évad végét és daráljam a maradékot vagy hetiben kövessem. Nyilván a sztori nagyon nézeti magát, de közben meg jó lenne kicsit emészteni is a látottakat.

Ena - 2022. 04. 13. 17:48

A héten nem lesz új rész?

Neoprimitiv - 2022. 04. 16. 20:52

“- Is he dead?
– It’s hard to tell given his IQ, but yes.”

Ó, Graham Yost, ezt Raylan Givens is mondhatta volna.

Eddig maximálisan jó. Kristin Scott Thomasra remélem nem fog teljesen ráégni ez a cold bitch boss szerepkör (a Lazacfogás Jemenben filmben szinte ugyanez a karakter volt, csak persze több humorral), de baromi jó benne. Meg a többiek is, csak róluk már volt szó a kritikában.

Florabell - 2022. 04. 22. 09:01

A lassú kezdés után a 3-4. részre rendesen felpörgették az eseményeket. Mondjuk ha jól láttam csak 6 részes lesz sajnos az évad,szóval tartani kell a tempót. Azért ki van dolgozva és a motivációk kavarása szuperül megy. A főcímet meg egyszerűen nem tudom megunni.

Sigismundus - 2022. 05. 01. 20:08

Megnézvén mint a hat részt, és olvasva a könyvet, jobb lett a sorozat mint a könyv.

Sigismundus - 2022. 05. 01. 20:09

+ Talán ahhoz tudnám hasonlítani, ahogy a Berlin/Babylon sorozatot kibővítették a könyvekhez képest.

heidfeld - 2022. 05. 05. 20:00

Na, igen. Babylon Berlin kapcsán mondták is a producerek, hogy könyv, csak egy váz..
Lassan indult, de beindultak. Kavarás szuper, mertek merészeket/durvákat húzni.
Gary Oldman pazar alakítását élvezet nézni.
Dicsérte a családias hangulatot forgatás alatt.
Remélem, csak poénkodott a közelgő nyugdíjjal!
7.5/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz