login |

Survivor – 42×05: Le a homokzsákokkal!

2022. 04. 07. 21:30 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Megvan, hogy még mit akartam az előző rész kritikájába írni! Ricard a 41. évadból írta Twitteren a Shot In The Dark-ok használata kapcsán, hogy ők elég sok energiát fektettek abba, hogy senki ne érezze azt, hogy kiszavazásra kerül, és többek között ezért nem használta szinte senki ezt az utolsó mentsvárat. Amit ugye a 42. évadban mondhatni boldog-boldogtalan ellőtt. Érdekes.

A mostani rész is érdekes volt. Nem emelkedett ki, azonban nagyon jól megmutatta, hogy egyik törzs sem a béke szigete, nagyon kíváncsi vagyok, hogy jövő héten (nem tudom, de valóban épp ideje lenne a merge-nek!) kik fognak kitartani a törzsi vonalak mentén, és melyik törzs tagjai fognak szétszéledni. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Daniel esett ki.

Nyilván érte is kár. Karakterként, persze, mert egyébként nem volt nagy játékos vagy stratéga, a sérülése is hátráltatta, de jó metakommenteket adott. A végén elég magabiztosan ejtették ki úgy, hogy végül a hülye mondatos idol is aktiválódott. Bár közte és Chanelle között volt egy holtverseny, de csak annak köszönhetően, hogy utóbbi nem rá szavazott – hirtelen elgondolkodtam, hogy vajon egy ilyen renegát szavazat miatt borulhatott volna-e bármi, de azt hiszem, hogy nem, csak a műsoridőt növelte.

Azt a rész elején jól megmutatták, hogy minden törzsben vannak széthúzások, persze kérdés, hogy mennyire komolyak. A Sárgákat érzem a legbiztosabbnak: az, hogy Jonathan-t idegesíti Maryanne, szerintem közel sem akkora gond, cserébe érdekes volt látni a forráspontjához közeli Jonathan-t látni, aki végül csak becsúzlizta a törzsének a védettségét a játékban. (Ami…, ehh, mindegy, mert annyira nem zavar, de sosem hittem volna, hogy ennyire szanaszét fogom unni a Survivor-játék tervezését. Nyilván a játékokat még így is izgalmas lehet nézni, de ezek az egykaptafa marhaságok… Komolyan mondom, minden kirakós puzzle-t meg homokzsákot kitiltanék a játékból. Ha logikázni akarnak, akkor is lehetne másféle kihívást találni, nem?)

A Kékeknél érdekes lehet Tori helyzete, aki eleve partvonalon volt, és nem nagyon titkolja előlünk, hogy az első adandó alkalommal dobbantani fog, de félő, hogy Rocks sem annyira erős szövetségese Romeo-nak és Drea-nak, akik kezdenek összejönni stratégiai partnerségbe, bár nem tudom, hogy utóbbi is így látja-e. A Zöldek közötti szorosságot is kicsit kérdésesnek érzem így a merge elő, nem tudom, mennyire lesz érdeke Chanelle-nel maradnia. És ha a két 2 fős szövetség partvonalra kerül, akkor nem sok túlélési esélyük lesz.

Kaptunk még egy viszonylag eseménytelen túrát Rocksroy és Lydia duójával, és utóbbi esetében egy privát életre való flashback-et is (megjegyzem, ezeket nagyon komálom!), de most kizárt, hogy komolyabban esélyt latolgassak, mert a jövő hetet várom és a káoszt, hogy mi lesz a 4-4-4-es felállásból.

9 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2022. 04. 08. 16:04

Hát igen, ez a rész egy kicsit lassabban csordogált. Danielt sajnálom, de amikor megint kiállt az immunity challenge-ből, már lehetett sejteni, hogy ő fog menni, mert mi hasznuk így belőle? Azon túl, hogy a bizalmukat is eljátszotta.

A kékek jobban érdekelnek, én nagyon élvezném, ha Tori tényleg dobbantana ettől a három elég unszimpi embertől és kerülne egy előnyösebb helyzetbe egy másik szövetségben:) Annak viszont nem örülök, hogy most hirtelen ennyi idol aktiválódott a már létező sok más előny mellé, lesz itt nagy zűrzavar.

Az nekem is az egyik nagy fájdalmam a mostani Survivorrel kapcsolatban (a sok közül), hogy ennyire egykaptafák lettek a játékok:( Ezen is lehet spórolni, hogy nem alkalmaznak valakit, aki tervezte ezeket régen, hanem inkább mindig ugyanazokat az elemeket használják fel újra és újra?

Enzo - 2022. 04. 09. 15:28

42×05

Tényleg minden törzsből bevágták a széthúzósabb pillanatokat. Jonathan mikor mondta, hogy idegesíti a sok duma, ott nagyon viccesen vágták :D Danielnél meg tényleg fura, hogy ha egyszer visszarakták a vállát, akkor miért mondja hogy nem tud részt venni challenge-eken? Vagy ha tényleg nem tud, akkor meg miért megy el lándzsahorgászni? (vagy miazisten a spearfishing magyarul…)
Amúgy mennyire király lenne egy víz alatt elrejtett idol!! (Survivor ötleteim, 9812.rész)

Drea és Romeo megtalálta a Beware Advantage 3.felét, úgyhogy egyrészt a csajnak most már van mindenféle előnye (innen az epizódcím), másrészt lehetőség nyílt az aktiválásra… amivel kapcsolatban először elhitették velünk, hogy Mike nem akarja aktiválni a merge-ig (amúgy tényleg ezért nem volt swap szerintem), de aztán mégiscsak elmondták mindhárman a fura mondatukat – egy tanulmány volt nézni az arcokat :D (Ja és Drea milyen ügyesen belekötötte a mondandójába a krumplisat!)

Immunity:
A kékek durván elhúztak már az elején, meglepően simán meg is nyerték. Omar jó sokat bénázott a kötéllel, de Jonathan visszahozta szerencsére, így a zöldek mehettek tribalra.

Summit: Lydiát és Rocksroyt küldték, érdekes volt, hogy utóbbi úgy gondolta, hogy Lydiának az állítólagos rossz helyzete miatt jobban kell az extra vote, mint a szavazat biztos megőrzése – igazából mindkettőben van logika, de aztán mindegyikük a protect-et választotta.

Tribal:
Hehe, naná hogy Daniel és Chanelle is kettesben akart beszélni mindenkivel :D Tényleg úgy “mentünk” a tanácsra, hogy nem lehetett tudni, kire fog szavazni a többség, meglepő módon az első körben jött a semmiből Mike-ra is egy szavazat, WTF – ennél jobban már csak az lepett meg, hogy Chanelle lőtt rá :O Na ezt abszolút nem értettem, hát ő volt az egyik fenyegetett, hogyhogy nem a másikra szavaz? Tény, hogy így is megúszta, mert sajnos Danieltől búcsúztunk a revote után, de ebből még lehet kavarás, ha kiderül.

Ui.:
– A show-ból kötődő élethosszig tartó barátságok témája nekem azért tetszett, még ha tényleg csak taktikából mondta is Daniel.
– A játékok tényleg uncsik, ritka az eredeti :(
– Valóban jóval nagyobb hangsúlyt kap idén a Shot in the Dark, még ha nincs is kijátszva, akkor is szóba kerül legalább.

Enzo - 2022. 04. 09. 16:03

de már mér eszi meg mindig az összes kommentemet a blogmotor, komolyan nem hiszem el :( semmi olyat nem írok bele…

winnie - 2022. 04. 09. 18:18

enzo: visszatettem, sajnálom. majd végigrágom a kommentet, hogy mi lehetett a ludas:(

Enzo - 2022. 04. 09. 19:04

Köszönöm! :)
Alapból nem szoktam ezen mérgelődni, csak mostanában mintha indokolatlanul sokszor ragadnának be a hozzászólásaim, de tényleg nem tudom miért ¯\_(ツ)_/¯
pedig figyelek olyanokra, hogy ne írjak mittomén, sok nagybetűt egymás után, vagy káromkodásokat, vagy sok felkiáltójelet, vagy “:D” és “:DD”-nél hosszabb röhögést vagy ilyesmi…

+még ha oldalsávba is kiteszed ezt a posztot, akkor aztán tényleg minden tökéletes lesz (plz:))(köszi!)

winnie - 2022. 04. 09. 20:07

ezt csak halkan írom, mert nem akarom, hogy rövidebbek legyenek, de minél hosszabbak, annál nagyobb az esély, hogy valami fals pozitív bekerül.

egyébként átolvastam és passz. szerintem tiszta a szöveg. nincs még megközelítőleg sem trigger dolog…

winnie - 2022. 04. 09. 21:14

hopp, hogy jövő héten dupla rész?!

emlékszem ám azokra az időkre, amikor az egyetemi kosárlabda miatt volt, hogy nem volt rész a héten, meg hogy kipsót adtak!

Thomas - 2022. 04. 10. 00:02

Dupla rész? Huh, akkor felpörögnek az események:) Annak nagyon örültem, amikor azt a felesleges klipsós részt megszüntették, de ugyanaz sajnos a Big Brotherben máig megvan valamiért, csak ott a finálé előtt.

Nyugi, Enzo, nekem is rendszerint benyeli a BattleBotsos hosszú kommentjeimet, már megszoktam:)

Az a tippem, hogy a következő shot in the dark be fog jönni most már, asszem talán már 4 volt sikertelen az előző évadossal együtt. Reméltem, hogy Tori lesz majd a szerencsés, de inkább ne legyen rá szüksége:) Amúgy az is látszott az egyiknél, hogy hogy működik (nagyjából), valóban valami kockát berak egy dobozba, aztán viszont húz egy papírt, és arra van ráírva az eredmény. Vagy valami ilyesmi.

Enzo - 2022. 04. 10. 09:42

@winnie: no problemo, nem fogok csak azért rövidebbeket írni, hogy ne egye meg ;)

jaja, dupla rész jön, csak nem akartam írni, mert gondoltam ez is némileg spoilernek számíthat^^
@Thomas: jaja, BB posztnál is történnek ilyenek (BTW még nem láttam a finálét, most kicsit sokminden összejött)
Érdekes lenne egy működő SitD, megborítaná a szavazást :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz