login |

Február legjobb új sorozata?

2022. 04. 12. 21:30 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: toplista

(Január legjobb új sorozatai) Haladunk, haladunk! Már láttam márciusi sorozatokat is, de még csak a februárt foglalom össze.

Megint ti jöttök!

Kemény hónap volt, a 41 újonc közül most csak 19-et tudok listázni, 22 még bepróbálásra vár (az angol nyelvű, valamint globális szkriptelt premierekkel foglalkozunk, és a nagyon gyereksorozatokat hanyagoljuk), összesen 13 nézős újdonságot találtam.

Nálatok hogy alakult az év második hónapja? Melyik február legjobb új sorozata az eddigiek alapján?

Szóval, íme az _én_ listám, amit akár vendégbloggeri keringőre való felhívásként is lehet kezelni, mert amihez nincs kritikánk, arról nagyon szívesen fogadunk írást.

(Remélem, olyan is akad, akinél az elsőimből utolsók, az utolsóimból pedig elsők lesznek, hiszen az a minimum, hogy mások vagyunk. Amihez van kritikánk, oda linkeltem az írásainkat (igyekeztem mindet bepróbálni, amiről írtunk), amihez nincs, ahhoz kereshetők a blogon az előzeteshez, és ne lepődjön meg senki, ha a helyezés nem cseng egybe a listás véleménnyel, mert nyilván nem mindegyik kritikát én írtam – némelyiknél kommentben olvasható a véleményem.)

 1. Severance
 2. This is Going to Hurt
 3. From
 4. Inventing Anna
 5. Devotion, a Story of Love and Desire
 6. Suspicion
 7. Pam & Tommy
 8. Super Pumped: The Battle For Uber
 9. Reacher
 10. Law & Order S21
 11. Vikings: Valhalla
 12. Back To 15
 13. Murderville
 14. Bel-Air
 15. The Endgame
 16. Take Note
 17. Dodger
 18. Fairview
 19. The Cuphead Show!

Még nem voltak meg: Lazy Susan, Finding Ola, Shenmue the Animation, Power Book IV: Force, Chloe, The Curse, The Chelsea Detective, No Return, Sister Boniface Mysteries, Cheaters, Magpie Murders, The Fear Index, Fishbowl Wives, Secrets of Summer, Bestseller, Lov3, All American: Homecoming, The Porter, Juvenile Justice, The Fame Game, Troppo, Raised By Refugees + gyereksorozatok: Alice’s Wonderland Bakery, Pretzel and The Puppies, Big Nate, The Proud Family: Louder and Prouder, Ruby and The Well + Rebel Cheer Squad – A Get Even Series (ez utóbbi új történet, de egy korábbi sorozat antológiás folytatása)

A toplista egyéni összbenyomást tükröz, ami van, ahol pilot alapján született, máshol 2-3 rész vagy teljes szezon alapján, bár ezt sehol sem tüntetem fel, mert az már túl sok információ lenne. A lényeg, hogy kicsit unfair lehet összehasonlítani pilotokat és teljes évadokat, de az sem lenne fair, hogy valami, amit mondjuk kaszáltam 3 rész után, a jó pilotja miatt dobogós legyen.

15 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2022. 04. 12. 21:52

cheaters.

a from, a severance es a super pumped majd most jon, hogy finaleztak, illetve az endgame meg fut. ezek kozul a from lehet nezesre eselyes, de a suspictiont, fear indexet, chloe-t es no returnt is vegigneztem elozetes erdeklodes hianya ellenere, szoval ki tudja.

a magpie murders ‘igazi’ resze lekotott, a regeny torteneseit (tehat minden epizod durvan felet) attekertem, kilove igy a usp-t a sorozatbol, de vegulis egy atlagosabb brit kriminek igy is jo volt egy delutanra. a tobbi mind kasza lett.

Necridus - 2022. 04. 12. 21:52

1. The Cuphead Show!
Rettentően jópofa, fun, könnyed, bármikor nézhető, imádtam minden percét. Azóta a játékot is beszereztem és játszom, jó dolog viszontlátni néhány arcot.

2. Pam & Tommy
Voltak üres szálai, viszont a két színész hatalmasat alakított. Néhány jelenet rettentően jól volt összerakva, nemcsak a dialógusok, de a rendezés, a fényképezés is mindig remekelt.

3. Inventing Anna
Ha nem is volt a sorozat olyan hiperszuper, a pilot annyira jól volt összerakva, hogy simán megalapozta az összes többi epizódhoz a kedvem még úgy is, hogy írtózom a hosszú epizódoktól. Itt azonban egyszer sem éreztem, hogy véget kéne már érnie, unom.

4. Murderville
Néha nagyon görcsös, a főszereplőtől a falra másztam, de ötletes, és ha kellően egyensúlyoztak, akkor nagyon szórakoztató tudott lenni.


Ezekkel még nem végeztem:

5. Severance
Néhány epizód után lemaradtam, pedig egy rettentően különleges darab, aminek a rejtélyes része mindenképp vonzó, de a hosszú epizódokban azért éreztem sokszor időhúzást. Lemaradtam, de mindenképp folytatandó.

6. Super Pumped: The Battle For Uber
JGL akkora arc, nekem bármit el lehetne adni, amiben ő benne van, a világ egyik legkarizmatikusabb színésze szerintem, egészen más atmoszférát ad egy sorozatnak, mint bárki más, úgyhogy már csak miatta is nézős. Sajnos ugyanúgy lemaradtam vele, mint a Severance-szel, úgyhogy pótolandók közt van. (ugyanez egyébként a The Dropout és a WeCrashed esete)


Ezeket pedig már kaszáltam:
7. The Fame Game (pilot után)
Nem volt igazán extra, bár a pilot vége egészen ütős volt, előtte viszont eléggé lassú. Elúszott a sok érdekesebb között.

8. Dodger (pilot után)
Hiányoltam belőle azt, ami tényleg kijöhetne ebből a sztoriból és a karakterei is gyengék.

9. Back To 15 (pilot után)
Bruh, nagyon gyenge, nagyon lemaradt a korral, egy percre sem tudott megfogni.

10.Secrets of Summer (pilot után)
kb ugyanez, annyira katyvasz és személyiség nélküli.

11. Fairview (pilot után)
Pff, borzalom. Humortalan. És miért kell üvölteni?!


Belenéztem, de nem értem a pilot végére se, akkor épp nem vágytam ilyesmire:
Reacher
Vikings: Valhalla
Bel-Air

winnie - 2022. 04. 12. 22:04

ó, jaj, a magpie murders-től nagyon sokat várok, el kéne már kezdenem…

Dohi - 2022. 04. 12. 22:12

szerintem tetszeni fog, bar en a foszereplo holgyet mar a mumban is imadtam es itt is szimpatikus karaktert hozott (masbol nem is remlik, pedig idosebb leven biztos ezer dologban szerepelt es bele is futhattam itt-ott).

Enzo - 2022. 04. 12. 22:24

A Severance-et és a From-ot csak majdnem elkezdtem (de most már lehet hogy nem kéne mindig ezt játszanom a legjobb sorozatokkal, hogy kacérkodok velük és utólag jövök rá hogy el kellett volna kezdenem, ugyanígy voltam a Yellowjackets-StationEleven-Squid Game trióval…)

Thomas - 2022. 04. 12. 22:56

Jé, most Necridusnál lett az utolsóból első, mint múltkor nálam:)
Szomorú, de ezekből még egyet sem sikerült elkezdenem, de a Pam & Tommy fel van írva, remélem, hogy azt hamarosan sorra tudom keríteni.

Rubber Duck - 2022. 04. 13. 00:56

From, Severance, The Endgame

schray - 2022. 04. 13. 07:46

Severance

Hubi - 2022. 04. 13. 08:15

Reacher – Remélem egy hosszú folyamat első darabja. Nagyon hozza a könyves hangulatot, nem úgy mint a két T.C. film.

atalanta - 2022. 04. 13. 08:18

Ránézve a listára, elég erős volt a február! Mivel stílusok keverednek, és ezek közül többet is bepróbáltam, sőt végig is néztem, nem tudok csak egyet kiemelni.

1. Severance
2. From
3. Reacher

remi - 2022. 04. 13. 08:22

Nálam a Severance az első, egyértelműen kilóg a mezőnyből. Más kategória de a Reacher is dobogós és az Inventing Anna bár rengeteg hibája is volt még elmegy, a From érdemel még említést, bár azt meg az évad végére elszúrták, nagyon.
A listában szereplő Viking-Valhallát viszont a pilot után el kellett kaszálni annyira gyatra volt. A Suspicion akár jó is lehetett volna, de az évadzárót olyan szinten szúrták el, hogy ihaj.
De amúgy olyan mennyiség van, hogy a pilotokat megnézni is főállás lenne, szóval “hiteles” listára egyszerűen nem számítanék.
Egy ideje kezdek olyan irányt felvenni, hogy megnézek pár pilotot aztán amit megtartok és nem telibe egyből jön azt gyűjtöm amíg vége nincs. Ebben most a The Endgame van. A Pam and Tommy egyelőre arra vár, hogy a pilotot megnézzem.

Florabell - 2022. 04. 13. 09:38

1.Severance a hónap legkülönlegesebb sorozata és méltán a legjobb.

2.The Endgame nemhiába, hogy Blacklist rajongó vagyok. Sok jó meglepetést tartogat ez a sorozat. A 2.évadra viszont menthetetlenül ki fog fulladni. De az első az valami.

3.Inventing Anna amolyan figyelem elterelésként néztem több hétre elnyújtva, de nem tagadom megvan a varázsa a sztorinak.Elvégre végignéztem félig kaszálva is.

4.Murederville felhőtlen szórakozás, kissé guilty pleasure ugyan, de jó.

Még a Magpie Murderst,a Suspiciont és elkötelezett Father Brown rajongóként a Sister Boniface Mysteries-t is sürgősen pótolnom kellene. De örülök, hogy ennyi jó néznivaló van.

szk - 2022. 04. 13. 10:13

1. Reacher: nagy rajongó vagyok, eleinte szkeptikus voltam a főszereplő abrázata miatt, de pozitívan csalódtam.
2. This is Going to Hurt: idén már a harmadik nagyon jó brit sorozat a Showtrial és a The Responder után.

gromit - 2022. 04. 14. 11:41

This is Going to Hurt – bár nem volt túl nagy a merítésem, ez kiemelkedik

The Chelsea Detective: korrekt angol nyomozós, másfél órás részekkel (eddig még csak az elsőt láttam, de még maradok)

Chloe : nagyon nem szimpi, ott akartam hagyni, de valamennyire mégis érdekel, h mire megy ki, szóval maradtam, de inkább háttérnek megy.

nálam nem nyert: Dodger, Cheaters

csak ennyi friss sorozatom volt, de pl a norvég Furiát is februárban néztem.

Lazy Susan? hm, annak volt pár éve egy pilotja, ami nem jött be, úgyhogy azt is passzolom.

a Magpie Murders, majd ha elém kerül :)

Shannen - 2022. 04. 17. 12:52

Február egy elég erős hónap volt, három kiemelkedő sorozatot is hozott:

1.This is going to hurt (eddig az év legjobbja – mármint attól függően, hogy a Station Eleven-t idénre számoljuk vagy még tavalyra)
2.Severance
3.From

Elkezdtem nézni, de még nem volt időm befejezni, pedig abszolút bejön:
– Inventing Anna
– Cheaters

Egy (pár) rész után kasza:
– Pam &Tommy
– Super Pumped

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz