login |

Pilot: Outer Range

2022. 04. 15. 21:29 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Van egy lyuk a semmi közepén. Van egy farmer aki rátalál. A férfi belenyúltja az odabenn gomolygó ködbe a kezét. Nem sokkal később egy holttestet is belehajít.

Az Amazon Prime Video hozott ma egy kicsit behatárolhatatlan sorozatot, rögtön két részt, ami kellett is, hogy az első után a második vége is nagyot szóljon az Odakinn-nek.

A történet két farm közötti harcra van felhúzva. A történet a nyugati legelőn levő lyukra van felhúzva? Két család ezer éve él a környéken, az egyiknek a pénz az istene, kiszipolyozzák érte a földet, a másik három nemzedék munkáját folytatja teljesen családi vállalkozásként, motorok helyett lovagolva, marhát hajtva.

A feszültség fokozódik közöttük, amikor a pénzzel mindent megoldók némi korrupció árán el akarják érni, hogy a másik család adja fel az említett legelőt. Mit akarnak kezdeni a sok új hektárral? Tudnak az ott levő természetfeletti lyukról? Más méreg van a családok múltjában? Gondolom, majd később kiderülhet mindez. Az biztos, hogy iszonyat sok furcsaság van a leadott két részben, amiket direkt kerülgetek.

Az Outer Range nagyon-nagyon a régi high concept sorozatokat idézte nekem. Oké, a farmos háttér nyilván nem volt mindennapos amikor a Lostot akarta másolni az összes adó, de az, hogy a részek ennyire a végükön levő furcsaságokra vannak kihegyezve, az nosztalgiával töltötte el a szívem. Cliffhangerök nyilván, de nem olyanok, amik simán adják magukat, és izgulunk miképp vágja ki magát a karakter, hanem szinte teljesen a semmiből jövő érdekességek, teljes meglepetések. Mondanom sem kell, hogy a lyuk körül.

Igazából ez a bajom is kicsit. Valahol a semmiben lebeg a sorozat, ami kétszer csattant igazán, a két rész végén. Néha volt benne 1-2 érdekes ugrás (a testvérek miért a legrosszabbat feltételezik? Mondjuk erre válasz lehet a családok múltja), de közben meg kicsit unatkoztam. Persze jó volt Josh Brolint látni, ő a húzó név nyilván, és a feldobott témák alapján arra tippelnék, hogy a hit kérdéskörben látta itt a többet egy sima high concept ereszdelahajamnál, de a többieket, főleg a gazdagékat alakítókat nem tudnám éltetni.

A kidolgozással viszont nem vagyok elégedett, olyan furcsán élettelenek a színek. Nem tűnik olcsónak vagy ilyesmi, csak ide is beszivárgott az elején említett behatárolhatatlanság. A két rész? 6/10. A cliffhangerök? 9/10 mindkettő.

25 hozzászólás Ne habozz!

Sparks - 2022. 04. 15. 22:21

Nézném azonnal darában… Heti 2 rész, pedig itt a húsvéti szünet. Bejövős volt, az előzetese ütősebbre sikerült, mint maga a sorozat – két rész alapján – de így is nagyon tetszett, simán 8/10

Bandi - 2022. 04. 16. 00:18

Eddig fasza! Csak az a feliratozás ne lenne ilyen igénytelen…

n4nom4n - 2022. 04. 16. 02:04

Én bírtam :D

Mammut - 2022. 04. 16. 08:51

Köszi, hogy hogy a végén szóltál, hogy erősek a cliffek, mert csak az első és az utolsó sort olvastam el, hogy kerüljem a spoilert. :D

De akkor mindenképp bevárom a végét.

remi - 2022. 04. 16. 13:18

“Nézném azonnal darában…”

Azt írják, 8 rész lesz heti duplánként, szal nem olyan nagy kaland összevárni…..

Shannen - 2022. 04. 17. 12:45

Hááát… azért ez így két rész alapján elég kevéske, főleg, hogy minden a rész végi cliffekre van kihegyezve. Amik persze ütöttek, főleg az 1×02 végén, de közben meg olyan semmilyen az egész, még a csodaszép wyomingi tájak se jönnk át igazán pedig látszik, hogy próbálnak a beállításokkal játszani. Lehet, hogy mostanrs elfogult lettem, de ez a sorozat is sokkal jobban nézett volna ki az Apple TV+-on. Lehet, hogy a sztorin az se segített volna, de legalább a látvány kicsit jobban felhúzta volna.

Snoopyzit30 - 2022. 04. 17. 19:44

Shannennel értek egyet. Én is kevésnek éreztem. A lyuk körüli dolgok érdekesebbek, de az is csak a 2. rész végéig volt az, amit felvázoltak az annyira engem nem érdekel. Más rejtélyre számítottam, így kicsit letört, hogy ezt ilyen gyorsan megtudtuk. Nyilván árnyalják majd még, de csalódott vagyok. A táj és a családok közötti alapfelállás + még a gyilkosság is egy nagyon gyenge Yellowstone utánérzés és bár Josh Brolint én is szeretem, ez így nekem kevés.
Én egyelőre pihentetem, nem győztek meg. Ha később jók lesznek a kritikák, akkor visszanézek.

karit - 2022. 04. 18. 13:36

A Dallas találkozása a La Breával – furcsa koktél, hát, majd meglátjuk…

Sportszerű, hogy már a második részben felfedik a kártyáikat, mégis, számomra nézőként sokkal jobban bejön a “Lindelof iskola”, amikor éveken át kollektíven találgatva ‘kerestük Petőfit’.
(Lehet most kígyót-békát, de akkor is.)

Akármi - 2022. 04. 22. 23:31

Szóval igen lassú a történetvezetés az első két részben. Felkelünk, elmegyünk marhátterelni, beszélgetünk a családdal meg a szomszéddal Josh Brolin társaságában, de valójában csak az az 5 perc érdekes, ami a lyuk körül történik. Bízzunk benne, hogy ez megváltozik.

Sparks - 2022. 04. 28. 11:03

Na igen, nekem az első 2 rész nagyon bejött, vártam a következő adagot, de a 3-4 nagyon gagyin hatott valahogy. Sebaj, holnap jön a 5-6, hátha kicsit összekapják magukat.

AlfStokes - 2022. 04. 29. 12:23

@Sparks Szerintem nem sikerult.

dzsoker76 - 2022. 05. 02. 11:06

Eddig 4 részen vagyok túl.
Valahogy úgy érzem,hogy az alkotók túl sok műfaj terén akarnak jelesre vizsgázni.
Van itt szinte minden:egy kis X-akták,egy kis Lost,egy kis Yellowstone…de minőségben egyenlőre egyiket sem érik utol.

edebede bácsi - 2022. 05. 02. 18:17

Tulajdonképpen miről szól ez az egész ? Valaki kifejtené nekem, mert idáig egy káosz az egész !

JKJ - 2022. 05. 06. 06:18

dzsoker76: Az egyenlőre szó itt értelmetlen. Amit akartál írni az az egyelőre. Jelentése: most és még egy ideig.

Hegeman - 2022. 05. 06. 23:04

Én meg voltam győződve róla, hogy ezt egy évadosra tervezték, de ezek szerint tévedtem. Csak kérdőjelek maradtak a finálé után.

Malachi - 2022. 05. 07. 08:05

Nagyon remélem, hogy meg is maradnak ezek a kérdőjelek, nehogy belemenjenek nekem, hogy mi az a lyuk és miért van ott és hogyan működik. Így az évad végére világos lett, hogy itt tényleg kizárólag a karakterek, meg a két család közötti huzavona jelentik a sorozat velejét, a lyuk csak egy körülmény ami kirobbantotta a konfliktust. Lehetett volna bármi, ami nem misztikus, ugyanúgy működne az egész. És milyen tökéletesen műkódik! Bármeddig tudnám nézni ezeket a karaktereket, ezen a tájon. Ebbing, Nomadland, hirtelen ezek ugrottak be amikor elkezdtem a sorozatot.

Ja és egy-két nagyon fontos dolog azért ki is derült, de szintén csak a karakterekről hála égnek. Meg arról, hogy nem csak a lyukkal lehet időutazni. Nem is kell több.

Sparks - 2022. 05. 07. 14:40

Nekem így 8 rész megnézése után, annyira romló minőséget produkált az egész, mintha az első 2 rész után kifulladt volna a sorozat. A vége felé azok a csókolózós jelenetek… Nem is értettem, hogy mit gondolt a rendező, amkor felvették. Lehet csak nekem lett tőle fura érzésem, de annyira nem illett oda, meg voltam győződve, hogy az csak valami (láz)álom féle lehet…
Lehetett volna ebből egy nagyon jó sorit kerekíteni, de valahogy nálam nagyon nem jött át az egész.

tommy - 2022. 05. 08. 00:11

be akartam fejezni mi sül ki belőle, de rettentően szenvedtem már a vége felé. a második rész után egyre idegesítőbb lett az egész, a karakterek sejtelmesen beszélnek mindenki mintha “tudna valamit”, életszerűtlen az összes párbeszéd, így utólag, hogy kiderült kicsoda Autumn (és ő ezt tudta is magáról) teljesen baromság ahogy viselkedett. a random mindenhol megjelenő bölénnyel és hasonlókkal próbálnak sejtelmeskedni, de ez nagyon gyenge eresztés a nagy elődökhöz képest. a csúcspontok egyébként nem voltak rosszak, de 8 rész sehogy sem volt ebben, a 3. és a 7. vége közötti történéseket szinte úgy ki lehetne vágni, hogy nem maradsz le semmiről. sajnos meglepni sem tudtak, redditen kitalálták az összes csavart.

winnie - 2022. 05. 08. 07:25

“sajnos meglepni sem tudtak, redditen kitalálták az összes csavart.”

de ha csak ott találták ki, akkor megleptek volna, ha nem olvasol redditet:)

Akármi - 2022. 05. 08. 17:50

Ismét egy ígéretesen kezdődő majd sehová sem vezető sorozatot kaptunk. Az atmoszférateremtés jól sikerült, remek színészeket láttunk, de mindez mit ér, ha a történet nem vitte el a hátán a figyelmet?! Vontatott unalmas zagyvaság.

Ufó Pista - 2022. 05. 08. 20:23

Az első 2 rész után meredeken zuhant az egész.
Ahogy haladt előre a kislány kivételével mindenki ellenszenvessé vált. Egyébként nem volt életszerű, hogy vele végig semmit sem törődtek. A végére már semminek nem volt semmi értelme.

atalanta - 2022. 05. 09. 10:08

Hát, nem is tudom…
Néztem, néztem, valahol mindig vártam is a következő részt – aztán most, hogy vége lett, csomó nyitott kérdéssel, valahogy még sem hiányzik a folytatás. Elég volt belőle ennyi.
Amit kiemelnék, mert kellemes meglepetés volt számomra, a nagyszerű zenék! De ez egy idő után kevés…

Asidotus - 2022. 05. 17. 16:14

Én úgy érzem, engem becsapott ez a sorozat.
Belekezdtem, mert azt hittem érdekes lesz, de öt rész után megálltam, mert eddig ez kb. egy Dallas nekem, ahogy két család marakodik egy darab földön. A bedobott fantasztikumok nem épülnek be a történetbe, csak olyanok, mint egy kis porcukor a körömpörköltön (ami biztos jó kaja, de én nem szeretem).
Egyáltalán nem fantasztikum, egyáltalán nem misztikus

Ufó Pista - 2022. 06. 01. 15:48

Évadzárót már meg sem néztem, annyira nem volt semmi teteje az egésznek. Pedig jól indult, de két rész után erős lejtmenetbe kapcsolt, egymás után jöttek a hülyeségek. Olyan sci-fi mázas Dallasnak tűnt a vége felé.

Samu - 2022. 06. 01. 22:50

kb. 2 hete végeztem vele, mostanra párolgott el a dühöm annyira, hogy tudok róla írni. Ez a sorozat egy orbitális nagy blöff, és ez borzasztó dühítő.
Tök jók a színészek szerintem, a környezet elképesztően gyönyörű, a Twin Peaks-ből szalasztott karakterek szórakoztatóak – és mellette itt van ez a legrosszabb Lost-os PTSD-s emlékeket felszínre hozó rakás soha meg nem magyarázott misztikus történés, semmiből induló és semmibe kifutó szálak…
Majd mindent megmagyaráznak a 2. szezonban? Ne már.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz