login |

Survivor – 42×06-07: Homokóra, csapó 2?

2022. 04. 19. 21:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ennyi nap után gondolom, nem akkora poénlelövés, meg aztán talán mindenki sejtette, hogy a 41. évad legellentmondásosabb csavarja, a homokóra vissza fog térni erre a szezonra, hiszen ezek a játékosok még nem látták az S41-et – hála istennek, akkor most vissza lehet vonultatni a csavart? Szóval a nagy kérdés az volt, hogy akinek lehetősége nyílik rá, vajon fel tud-e hozni ésszerű indokot arra, hogy ne használja. Hiszen végülis egy védettséggel ér fel.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel, bár rövidebben, mert hiába volt dupla a rész, csak egy kiesés volt benne, hiszen elég kellemes volt látni a (kvázi) egyesülő törzseket, hirtelen piszok sok dinamika szabadult ránk, ezek általában a legjobb részek szoktak lenni a káosszal, és szerintem a mostani sem okozott csalódást.

Lydia esett ki.

Rocksroy-nak volt az a szerencséje (vagy balszerencséje), hogy két napig magában szigetelhetett, majd összetört egy homokórát, aminek hatására a védettség játékot megnyerő csapat szavazhatott ki soraiból valakit. Bármennyire is unszimpatikus ez a csavar, itt annyiban bejövős volt, hogy _látszólag_ eléggé le voltak osztva a kártyák a kiszavazás kapcsán, még a bé-terv is megvolt, így _elvileg_ nagy meglepetés nem várt volna ránk. (Persze ez a Survivor, ki tudja, hogy mit kavartak volna az utolsó pillanatban, de a 8-as csoportosulás elég erősnek tűnt.)

Nyilván a homokórás delikvensnek talán akkor lett volna értelme hanyagolnia a csavart, ha a másik oldalon mindenki szövetséges, de ugye akkor az ő oldalán jó eséllyel senki sem az, így egyáltalán nem lenne biztonságban. Szóval alapvetően a homokóra akkor egy eredménymegfordítás? Azt jelenti, hogy a szezonban egyszer a vesztes csapat tagjai kapnak védettséget. Ez az, amiért nem érzem jónak ezt a homokórázást, mert csak a döntés látszatát kelti, miközben... (Még az jutott eszembe, hogy akkor lehetne értelme, ha senki nem tudna erről a lehetőségről, de így, hogy Probst bejelenti, hogy mi a helyzet, pláne eldől előre a végkimenetel. Más kérdés, hogy ha valaki nem tör homokórát és nem akarja, hogy kiderüljön, hogy nem mentette meg a vesztes csapatot, akkor is ki kéne találni valami hazugságot. Szóval sehogy sem jó ez.) (Oké, azzal egyetértek, hogy így, hogy előre elmondtak valamit, talán egy fokkal javítottak a dolgon.)

A vesztes győzteseknek így gondolom nem sok idejük maradt szervezkedni (főleg, hogy Tori-é lett a védettség), és elég egyértelműnek tűnt, hogy Jonathan lesz a fő célpont, de rekordgyorsasággal sikerült átfordítani mindent, főleg Omar szervezkedésének köszönhetően. És itt talán nem csak a vágás miatt tűnt kemény és hatékony munkának az új célpont keresése, de akármi is történt, ritkán láthatóan gyors és komoly pálfordulásra került sor, aminek végül Lydia itta meg a levét.

Jó volt látni, hogy az új dinamikáknak köszönhetően más arcuk is megmutatkozott a játékosoknak. Például akkor, amikor Maryanne-ben tudatosult, hogy nagy veszélyben lehet. Illetve ugye a homokórázásnak az is egy pozitív hozadéka, hogy nem csak egyféle tribal előtti scramble-t látunk, hanem azt is, ahogy a később védettséget kapók is szervezkedni kezdenek, és az ott kialakuló kapcsolatok beszédesek lehetnek. Ezek mellett kaptunk még érzelmes Rocksroy-perceket, illetve bimbózó Jonathan/Mike barátságot is, valamint Romeo is kiemelésre került, nem csak a személyes történetével, hanem a karmai megvillantásával.

Azt mindig szeretem, amikor sokan kapnak szavazatot, mert az sok mindent elmond, és sok káoszt is okozhat, egyrészt a “rosszul” szavazók között, másrészt pedig azoknál, akiket így meglegyint a kiesés szele. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz ennek a kiszavazásnak az utóhatása, és milyen szekértáborok alakulnak ki. Igazából az a nagy kérdés talán számomra, hogy a narancssárgák négyese magára marad-e, vagy maguk köré szerveznek-e egy csapatot. Mert Jonathan, Lindsay, Omar és Maryanne sokkal összetartóbbnak tűnik, mint a másik két törzs maradványa.

ui: volt Previously! Emlékszem, annak idején elég ikonikus mondat volt a részek elején a prívjöszlióóónszörvávjvör, de ugye valamikor ez is kikopott a főcímmel együtt (legalábbis azokból a letöltött változatokból, amiket néztem, lehet, hogy a tévében van?), amit nem is bántam, mert idővel rájöttem, hogy túlságosan kiemelnek az emlékeztető közben olyasmiket, amikre az adott rész épülni fog, így minimálisan spoileresek voltak.

6 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2022. 04. 19. 23:42

Ahh, a homokóra… És komolyan azt hittem, hogy megint a kedvencem fog áldozatul esni ennek az idiótaságnak, mint az előző évadban Sydney. Hát nem kellett sok hozzá, fogtam a fejem, amikor Tori határozottan rábeszélt mindenkit, hogy küldjék el Rockot, amikor Jeff még el is mondta, hogy gamechanger powert vagy mit is kap. De Tori marha ügyes volt az immunityben, el sem hittem, hogy megnyerheti, szóval itt ujjongtam, mint a hülye:) Bár mondhatni semmit sem ér, mert egyesülés után is gyorsan a totemoszlop aljára került, de azért manapság sokat fordulhatnak a dolgok minden kiszavazás után, szóval tényleg remélem, hogy arra a pontra már nem állnak vissza a dolgok.

Mást nagyon nem tudok írni, volt sok kavarás, szerencsére az a nyolcas szövetség nem volt valami tartós, majd meglátjuk, hol lesznek a törésvonalak.

Tényleg jó régen nem volt previously! Én csak annak tudom be, hogy most belefért a dupla játékidő miatt, nem hiszem, hogy különösebb oka lenne.

Enzo - 2022. 04. 21. 02:20

42×06-07 (pótlás péntekről)

Hát ez a homokórás marhaság nem hiányzott, remélem tényleg többször nem használják, most hogy már tudnának róla az új versenyzők.
A kétcsapatos challenge brutál volt, nem csak a tétek miatt (nagyon jó kaja+védettség, hogy kivoltak már szegények az Applebee’s menüre! :D), de erőnlétileg is a nagy golyók miatt – Drea és a csapata nem semmit küzdött, hogy fel tudjon mászni a csaj :O Lindsay és Rocks húzott szürkét, Tori örömére utóbbi ment száműzetésbe, és egész pozitívan fogta fel a dolgot, még mondhatni örült is a feladatoknak, úgyis a korábbi táborában is ezen pattogott mindig :D Az mondjuk kicsit erős, amikor a visszatérésénél Tori megpróbálta bemagyarázni, hogy “azért választottunk téged, mert jót akartunk” :D

Az egyesült törzsben tetszett, hogy mindkét előny-trió (az első részes meg a BA-s) rögtön el is vonult beszélgetni, Drea külön poén hogy mindkettőben benne van – az epizód elején ügyesen át is ismételték az összes előnytalálást, mert volt mit. A “hasonlók” is összebarátkoztak: Jonathan és Mike, Hai és Romeo, illetve mindenki mindenkit Chanelle-re és Torira figyelmeztetett, hogy “csak bennük ne bízzatok”, és próbáltak arra is figyelni, hogy ha valaki (Chanelle) közeleg, ne keltsenek gyanút a beszélgetéssel, de azért ez nem mindig sikerült, az egyiknél konkrétan én éreztem magam kínosan, annyira átlátszó volt :D

Rocks visszatért, és figyelembe véve, hogy Tori így biztonságban tudhatta magát, a szövetségesei (Drea+Romeo) meg nem, elég egyértelmű volt, hogy össze fogja törni a homokórát, így is tett. Szerencsére Tori bevédte magát az immunity-n (necces volt, nagyon kellett!), úgyhogy az új target Jonathan lett, Lindsay Maryanne-re lőtt volna, Omar meg cselesen Lydiát akarta feldobni célpontként (ja mert Maryanne-nél extra vote meg idol is van, és azt játékban akarta tartani, érdekes). A tervvel egyébként egyetértettem, de hogy Hai jelenlétében is felvetette, azon azért pislogtam…
…azon meg még inkább, hogy végül Hai tényleg a legnagyobb szövetségesére szavazott :OO
(Maryanne nem játszotta ki az idolját, amit necces döntésnek tartottam, de végül megúszta…)
Szóval Lydiára tette a voksát Hai(!), Jonathan, Lindsay, Drea, Maryanne, és Mike; Maryanne-ra Romeo és Lydia; Jonathanre pedig Chanelle és Tori.
Először nem értettem, hogy ki az isten szavazott Lindsay-re, de utána mutatták, hogy Rocksroy – na esetleg neki elnézhető, mert kiesett 2 napra a körforgásból :)

Darabkák:
– Chanelle múltkor azért lőtt Mike-ra, mert “hátha shot in the dark”…ööö, oké, merész :D
– Drea hogy kitalálta, hogy mi lesz az előny, amiért megérte volna Rocksroyt nem száműzni :O
– Heh, Omar most tudta meg, hogy a dupla risk miatt mindketten elvesztették a szavazatukat, de Drea nagylelkűen felajánlotta, hogy kisegíti őt az extrájával (ebből végül nem lett semmi)
– Szép lett az egyéni védettségi nyaklánc!
– Ez olyan extra genyóság, hogy még csak zsűritag se lesz, aki most közvetlenül a merge után kiesik…
– Figyeltétek azt a bevágott jelenetet, amikor Tori mondta Jonathannak, hogy szeretne még challenge-eket nyerni és az útjában áll? WTF :D
– A tribalon vicces volt a bogaras közjáték, Maryanne eléggé kiborult, Rocks meg engedte hogy rászálljon :D

@posztreakció: azért a Taku négyes annyira nem stabil, maximum Maryanne nélkül :)

winnie - 2022. 04. 21. 06:52

én nem érzem, hogy maryanne kívülállósága annyira komoly lenne, hogy ne lehetne eltekinteni fölötte. legalábbis más opciók előtt érzem őt.

Enzo - 2022. 04. 21. 11:20

Én se látom lehetetlennek az összefogást vele, csak abból indultam ki, hogy Jonathannak korábban volt vele összetűzése, most meg Lindsay is rögtön ellene kezdett el szervezkedni. Persze ebben a játékban gyorsan változhatnak a határvonalak :)

(mástéma: esetleg nem dobnád ki ezt a posztot oldalsávba légyszi, amíg ez a legfrissebb? :))

Enzo - 2022. 04. 22. 12:56

Amúgy a 42×05 “Le a homokzsákokkal” posztcím után ez meg lehetett volna “Le a homokórával” :D

Thomas - 2022. 04. 22. 15:17

“– Figyeltétek azt a bevágott jelenetet, amikor Tori mondta Jonathannak, hogy szeretne még challenge-eket nyerni és az útjában áll? WTF :D”

Jaj, vicces csaj ez a Tori, ezen én is úgy röhögtem:)
Külön köszi, hogy leírtad, ki kire szavazott, mert nekem az elég káoszos volt, legalább így felelevenítettem az új rész előtt, hátha lesz jelentősége:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz