login |

Starstruck: a 2. évad

2022. 04. 21. 21:00 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Nagyon nehéz romantikus sorozatot csinálni, ha a főszereplők már kvázi összejöttek? A BBC3 (itthon HBO Max) sorozatának 2. évadja kapcsán ez volt a fő kérdésem.

Az Egy ágyban a sztárral első etapját szerettem, a második kicsit nyögvenyelősebben csúszott le. Ha több részen át húzták volna a sztoriját, akkor lehet, hogy nem is nézem végig, de így végül csak működött nagyjából. Igazából tudom, hogy a bevezetőben kicsit spoileres voltam, de valójában annyira zsánerdarab, hogy csak az út számít benne.

Két idegen találkozik, lefekszenek egymással, aztán lehet eljutnak addig, hogy együtt akarnak lenni. A 2. évad kezdésében még nagyon tetszett, hogy viccesen a Graduate végétől vette fel a fonalat. Mármint még egy buszon is voltak a főszereplők. Na de a nagyobb romantikus gesztus után mi van a következő pillanatban? Hát most megtudhattuk. Némi kínos feszengés, hogy a “boldogan éltek, amíg stb.” az nem illik a valóságra. Főleg ha az ember ennyi csomaggal érkezik a kapcsolatba.

Ellenben nekem ezek a se veled, se nélküled dolgok már nem annyira működnek. Mert a drámai rész nem megy ennek a sorozatnak sem igazán. Nem építenek fel szinte semmit rendesen, hiába szánnak rá időt, egyszerűen mégis elnagyoltak maradnak a dolgok, amiket huszárvágással oldanak meg néha. Mindezek ellenére a végére mégis tetszett az egész.

Nyilván ez a sztár + átlagember kombó azért vicces tud lenni, Minnie Driver el is lopta kicsit a show-t, amikor ismét bejelentkezett a sztár ügynökeként. Ezen felül a főszereplők minden hibájuk ellenére kedvelhetőek, mert olyan emberien tökéletlenek. A néhol erőltetett cselekményt kivéve többnyire jó volt nézegetni a botladozásukat ismét.

Míg az első évad remek, addig a második olyan elnézegetős, amit már nem tudok kötelezőnek ajánlani, viszont olyan kevés jó rom-com van a tévében, hogy még így is odaver. Ha már erőltetett fordulatok, akkor nála sokkal, de sokkal rosszabb példákat lehetne napestig sorolni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz