login |

Doctor Who: Legend of the Sea Devils – írta Spyblat

2022. 04. 22. 21:30 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Ismét túl vagyunk egy semmilyen, se íze, se bűze különkiadáson, speciális epizódon, amely olyan volt, mintha egy laza évad kellős közepéről kukázták volna ki. Úgy érzem, hogy lassan már a készítők se nagyon erőltetik meg magukat, hiszen ez volt az utolsó előtti rész a jelenlegi Doktorral.

Peter Capaldival anno egész jó sztorikat hoztak az ritka erőtlen kezdő évad után, de innentől már teljesen hivatalos, hogy a Doctor Who 2005-ben indult etapjának leggyengébb évadjai Jodie Whittakerhöz köthetőek. És ez rohadt nagy fájó pont számomra, mert szerintem jobb Doktor volt, mint Capaldi, de olyan szinten elszabott történeteket írtak neki, hogy tönkre vágták a karaktert. Nagyon röviden spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Mi is történt? A Doktor az útitársaival landolt egy helyen (Kína, 19. század, tökmindegy), ahol belefutott néhány régi ellenfelébe (Sea Devils, vagy Tengeri ördögök, tökmindegy), akik gonoszkodtak, a Doktorék megállították őket… És nagyjából ennyi. A történet epizodikus töltelékekkel volt tele.

Muszáj kitérni kicsit a technikai megvalósításra. A trükkökkel nem volt gond, de a vágás a rész első harmadában sok helyen valami borzasztó volt. Olyan érzéseim voltak, mintha konkrét beállításokat elfelejtettek volna felvenni, amivel csak a vágóasztalon szembesültek.

Egyetlen dolog jut eszembe, ami érdekes volt, de konkrétan talán három percet szántak a témára. Kiderült, hogy a Doktor is kicsit többet érez a barátságnál Yas irányába. De, ahogy az a sorozatok nagy könyvében meg van írva, nem engedhet neki teret, mert az fájna neki előbb-utóbb. Ez a legklasszikusabb sorozatos klisé a tévés történelemben, ami a mai napig működik. Miért nem lehetett ezt egy-két évaddal ezelőtt belengetni? Ennek az egésznek időt és teret hagyva lehetett volna a Doktor egy teljesen új oldalát bemutatni. Erre most van egy epizódjuk ősszel, hogy túlessenek mindenen.

Szóval igencsak visszafogott lelkesedéssel várom az új részt. Valahogy nem reménykedem már túl nagy durranásban a női doki utolsó részére. Ne legyen igazam. Ez a rész egy gyenge 4/10 volt csak.

8 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2022. 04. 22. 22:44

Le kellene pihennie a sorozatnak legalább 5-10 évre..kifogyott a szufla (jó ideje)

winnie - 2022. 04. 23. 07:01

de nem pont azzal kaphat szuflát, ha új gárda érkezik? mármint nem érzem, hogy lenne különbsg aközött, hogy a teljesen új csapat most vagy x év múlva kezd el dolgozni rajta. épp ezért nem szorul pihenésre a sorozat, gondolnám, mert mindig megújul. hogy hogyan, az más kérdés, de ez nem idő kérdése szeritem.

spyblat - 2022. 04. 23. 11:39

Winnie:
Pont ezért leszek kíváncsi, hogy milyen lesz egy régi showrunnerrel a széria.

FP Jones - 2022. 04. 23. 11:43

az mondjuk jó pont, azt aláírom. az talán adhat bizakodásra okot.

Martina1 - 2022. 04. 23. 12:46

Én csak a végét néztem meg az epizódnak, de amikor megláttam azt a jelenetet a Doktor és Yaz között (ami nagyon nem volt megalapozva) azt hittem lefejelem az asztalt. De sokat a Whittaker utolsó részétől nem várok, főleg úgy nem, hogy tudom (hála a trailernek) a következő részbe mennyi karaktert belezsúfoltak. De az jó hír, hogy már csak 1 rész van hátra ebből az érából.

Nemkati néni - 2022. 04. 23. 15:05

Nekem semmi bajom Jodie-val, nagyon szeretem őt, a doktora is okés, 10-est és 11-est azért jobban csipáztam, sőt még az új, retconizált backstoryban is sok lehetőséget láttam/látok másokkal ellentétben, de ez tényleg elég vérszegény (és én pedig kiadtam 3 eurót részenként a Prime-on érte).

Remélhetőleg nem egy új, öreg, üveges szemű doki jön, aki folyton depressziós meg szúvalszabott.

spyblat - 2022. 04. 23. 15:45

Szerintem most egy tökös, belevaló doki kéne, aki szociálisan érzékenyebb a körülötte lévőkre. Olyasvalaki, aki közel áll Tennant Dokijához. És elég rendesen tolni kellene átívelőben az új rejtély szálát.

Jesustomer - 2022. 04. 24. 09:15

Bring David Tennant back!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz