login |

Russian Doll: kezdett a 2. évad

2022. 04. 24. 21:45 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Mindössze nagyon röviden bejelentkeznék, mert már egy ideje csak álmodozhatok arról, hogy egy nap alatt daráljak egy Netflix-premiert, és emlékszem, hogy három (HÁROM!) éve a Végtelen matrjoska (erős cím!) ebbe a kategóriába esett nálam. Nyilván tudom, hogy a többség hamar végzett a 2. évaddal (human-től is jön az évadkritika jövő héten), vagy épp elkaszálta (olvasom a csalódott kommenteket), így nem sok infót fog hordozni az írásom, de talán azokhoz szólhatok, akik hozzám hasonlóan iszonyatosan nem várták ezt a szezont.

Nem tudom, miért, de ez volt a helyzet, időutazós, vagyis ugye napújraélős koncepció ide vagy oda. Nem azért, mert nem tetszett volna a sorozat első szezonja (nem lettem mondjuk rajongó, itt írtunk róla elég nagy késéssel), nem azért, mert régen lett volna, és nem azért, mert sokan azt hitték, valamiért, hogy nem lesz folytatás (nyilván több szezonosra volt tervezve), egyszerűen csak nem éreztem, hogy beindítana a gondolata. Erre, amikor elkezdtem nézni az évadnyitót (csak azért, hogy átolvasva human írását, legalább az alapkoncepció ne legyen spoiler), piszkosul feldobott és bejött a 2×01. Néztem volna azonnal tovább. Főleg úgy, hogy olvasom, nem csak a forgatás volt Magyarországon, hanem egy elég komoly magyar szálat is kaptak Nadia legújabb kalandjai – a MÚLTBAN!

Igen, ellőttem a 2. évad első részének csavarját egy kicsit, ugyanis az évadkezdésben nem ismét ugyanazt a napot éli meg a Natashy Lyonne által alakított főhős, hanem konkrétan egy földalatti járaton a múltba kerül, nem meglepő módon azért, hogy a saját múltjával kapcsolatban tegyen vagy felderítsen valamit – ugyebár az S1-ben, ahogy az összefoglaló is utal rá, egy kicsit belekaptak a gyerekkorába.

Persze más ismerős arcokkal is találkoztunk, akiknek minden bizonnyal adnak majd saját szálat (remélem, Maxine-nek is), és most azt éreztem, hogy a külsőségek, technikai dolgok (fényképezés, zene) is sokkal jobban bejönnek, mint anno, remélem, ez így is marad a folytatásban.

Szóval a semennyire sem várós második évad 20 perc alatt nagyon várós lesz, s bár vártam volna még valami nagy durranást az évadnyitó végére (amellett, hogy Alan-t is behozták a képbe), így is nagyon bejött, kellemes payoffokat osztott a rész pár kevésbé érthető korábbi pillanatra, és természetesen kíváncsi lettem arra is, hogy mire megy ki a játék, még ha azok a krugerandok nem is izgatnak. Ha lesz 3. évad, ígérem, hogy nem leszek szkeptikus.

8 hozzászólás Ne habozz!

ubul - 2022. 04. 25. 08:33

Sajnos számomra pont fordítva. Egy remek első évad után egy felejtős második évad. Mondjuk az utolsó két rész még valamelyest kárpótolt, és egész korrekt lezárát kapott az évad (vagy sorozat?), de ettől függetlenül csak pillanatokban volt jó az évad, teljes egészében én biztos nem néztem volna végig, ha ezzel kezdik a sorozatot.
Rengeteg magyar vonatkozás van benne amúgy, de engem ez is valamelyest amúgy idegesített, nem éreztem odavalónak. A főszereplő ettől függetlenül kiváló választás, a rekedtes hangjával, és az állandó be-beszólogatásával.
De a sztori nem igazán érdemlt 7×30 percet (lol, hogy még 1 résszel kevesebb is az évad, és még így is unalmasnak találtam)

Ytsz - 2022. 04. 25. 10:15

“mert sokan azt hitték, valamiért, hogy nem lesz folytatás”

Egyébként én is ezt hittem, kereknek éreztem a sorozatot. Azért a 2. évadnak adok egy esélyt majd.

Garru - 2022. 04. 25. 14:55

Ubul-lal értek egyet. A másod évad számomra legjobb pillanatai az első évadot megidéző szülinapi jelenetek voltak. Azt hiszem ez mindent elmond az évadok közötti preferenciáimról. Amúgy még így is erős (7/10) a 2. etap, de az elsőhöz (9/10) nem tud nálam felérni.

Zoli - 2022. 04. 26. 00:02

Én nagyon vártam a második évadot. Az első évad abban az évben amikor kijött, nálam benne volt a TOP 3 sorozatban.

Ehhez képest a második évadból két részt bírtam nézni.

Teljesen megértem, hogy újítani akartak és nem akartak még egy napújraélős évadot, viszont számomra a hangulat teljesen kivszett ebből az évadból, a főhős sem vicces már, a családi vonal pedig nekem teljesen érdektelen.

Alapvetően nem tudom azt sem mondani rá, hogy nagyon rossz lenne, egyszerűen csak unalmas.

Andaxin - 2022. 04. 27. 22:42

Hát ezt az évadot Natashy Lyonne és a Magyar szál sem menti meg….

Nikita - 2022. 04. 28. 07:48

csak engem zavar nagyon a főhősnő láncdohányzászása?

polovcev - 2022. 05. 01. 14:57

Őszíntén szólva én az első évadra nem is emlékeztem. Annak idején tetszett, de túl sok idő telt el a két évad között. Tehát gyakoraltilag újonc szemmel néztem és szerintem elég szórakoztató.
Lehet jobb lett volna, ha csak két idősíkban játszódik a történet és nem négyben, de megértem hogy újítani akartak.
A magyar szál csak azért érdekel, mert vicces hallgatni, ahogy Lyonne töri a magyart, bár érthető és láthatóan nagyobb hangsúlyt fektettek a tanulásra, mint a filmek-sorozatok többségében.

A dohányzás meg inkább furcsa, mint zavaró, mert manapság már nem “trendi”. 20 éve az egyetemen alig találtál olyan embert aki nem bagózott, mára pedig mindenhonnan kiszorúltak, plusz átvette a helyüket az e-cigis korosztály. Tökéletesen hihető számomra, hogy egy 40-es nő láncdohányos legyen.

(ex)Cat - 2022. 05. 03. 13:28

Én inkább csak végigszenvedtem ezt az évadot. Nekem semmit nem hozott abból, amiért az elsőt imádtam és nem tudom ezt csak az eltelt időre fogni. Kár érte, mert vártam, de ha lesz is folytatás, én tuti nem nézek belőle egy percet sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz