login |

Bridgerton: a 2. évad – írta Andrea

2022. 04. 27. 21:15 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Az első évad óriási sikere nemrég visszatért a Julia Quinn regényeiből adaptált Bridgerton-család a Netflixre. A 2. évad a könyvsorozat második részére épül, mégpedig a legidősebb fiúra helyezve a fókuszt, Anthony Bridgertonra. A könyv rövidsége nem adna ki 8 teljes részt, ezért ahogy az első évadban, úgy a második évadban is kiegészült a sorozat a kedvelhető mellékszereplőkkel, akikkel továbbra is sikerült kitölteni az epizódokat. 

Anthony az előző szezonban házasodó húgával ellentétben nem a szerelmet keresi, hanem azt a makulátlan és illemtudó feleséget, aki méltó lehet a vikomtesz szerepére, a ház úrnője lesz, biztosítja a vérvonalat és a család jó hírnevét. A tovább mögött hosszabban, spoileresebben folytatom.

A Quinn-könyveket folytatva a sorozat ezzel egy másik narratívát kapott, hiszen az első évadban a tettetett szerelemből valódi szerelem határozta meg a főszereplők kapcsolatát, ebben az évadban az „ellenségekből szerelmesek” illett a két főhős viszonyára.

Ezzel meg is kezdődik a bonyodalom, bár hiába találja meg a megfelelő jelöltet Anthony, a szezon gyémántját Edwina Sharma személyében, viszont annak nővére (Kate) nem találja megfelelő választásnak a vikomtot szeretett húgának, akit óv, szeret mióta az édesapjuk meghalt és keresi az igazi, társat, férjet számára. Onnantól kezdve, hogy meghallotta a Lord véleményét a házasságról mindent megtesz annak érdekében, hogy távol tartsa a húgától.

Az előbbiekből egy igazi macska-egér játék alakul ki köztük, és ahogy a nagykönyvbe meg van írva, végig követhetjük, hogy az ellenszenvből mindvégig tapasztalt vonzalom alakul ki, míg mind a kettejük elé odagördül a kötelesség tudatuk, amiért nem vállalhatják fel egymást. Érzéseiket egymás iránt hessegetik, tagadják, majd végül beteljesedik, aminek be kell…

A két főszereplő Jonathan Bailey (az általam nagyon tehetségesnek tartott színész) és Simone Ashley hitelesen adja elő a nagytestvérek megfelelési problémáival küzdő karaktereiket, külön-külön is érdekesek, együtt végképp. Ebből a szempontból a forgatókönyvírók, elképzelések megfelelően fejlődtek az első évadhoz képest. 

Látványos változas volt első évadhoz képest kevesebb szexjelenetet kapunk (szerintem ebben is előnyére változott a sorozat jellege), ellenben nagyon szellemes szócsatákat, hosszú vágyakozó tekinteteket, kivillanó bokákat, lopott pillantásokat, pillanatra érintkező kezeket kaptunk a két főszereplő között. Úgy gondolom, egy tánc ilyenkor sokkal szenvedélyesebb tud lenni, ahogy ezt láthattuk az évad 4. részében, ahol Edwina ráveszi Anthonyt táncoljon a nővérével. Megkaptuk ezzel az igazi kosztümös romantikát kettejük között. 

Természetesen a Bridgerton-család minden női tagjai megpróbál tenni, hogy a helyes irányba terelje a ház urát. Az édesanya nem is akarja tudomásul venni a házasodási terveit az első pillanatokban, mikor pedig hallja milyen célból házasodik, erősen próbálkozik is lebeszélni elsőszülött fiát, hogy ne kötelességből házasodjon, hanem keresse az igaz szerelmet.

Daphne mondja meg valójában Anthonynak, milyen érzések emésztik ilyenkor az embert, ha megtalálja az igazit, mikor az ember olyannal találkozik, mint ő, kihívás elé állítja a személyét és az érzéseit. Végig asszisztálják a kibontakozó szerelmüket Kate-vel, és valójában Edwina, a húg az oltár előtt látja be azt a nyilvánvaló tényt, esik le számára mi is zajlik köztük – talán kicsit hülye jelenettel fejezik ezt ki.

Végül úgy dönt, nem akar szerepeik foglya lenni, hanem a nagykönyvekben megírt szerelmet keresi, ahogy azt hallotta a nővére meséiből gyerekkorukban. Nem akar egy megoldás lenni Anthony számára, nem akar becsapott lenni a nővére által. 

Edwinát alakító Charithra Chandran nagyon illett a naiv húg szerepére, mert lényegében így viselkedett. Nekem az ő karaktere nem tetszett, és ezt tetézte az undokságával a végén. Az utolsó részben, a balesete után, mikor már mindenki tisztában van a nyilvánvalóval, Kate még dacoskodik, és megérkezett az ő családja is a közreműködésben. Edwina és édesanyja biztatja: ideje magával foglalkozni, ragyognia és férjhez menni a szíve választottjához.  

Bár tudtam a könyvet olvasva, hogy Kate és Lord Bridgerton egymásra találnak, viszont mindig feszültségbe tartottak ezzel a szenvedélyes kémiával, mind a kettejük makacsságával, megmosolyogtató szóváltásaikkal – ez a páros most nagyon bejött.

Kate esetén pluszban némi nőjogi mellékszálat is kaptunk, megismerjük mit is szeretne ő azzal, hogy visszatér Indiába, kimondja szabadság iránti vágyát, szeretné, hogy dönthessen a jövőjéről, és ne csak a gyerekszülést várják el tőle. Persze ez mind nem így történik, viszont kicsit el tud az ember játszani ezzel a gondolattal, lehettek akkor is olyan törekvések a nőkben, hogy kicsit többet lássanak bennük annál, mint hogy „csak” szüljenek. 

Természetese az első évad közkedvelt karakterei is visszatértek (mínusz Simon Basset). Eloise (Claudia Jessie), aki a korát meghaladó feministaként próbálja a számára már születése pillanatában kikövezett úton felszedni a macskaköveket, valamint időközben sikerült Penelope Featheringtont, a társasági lap szerzőjét leleplezni, szembesül az árulásával is. Láthattuk pár jelenetben Benedict festői próbálkozásait, Colin élménybeszámolóját a több hónapos utazásáról, valamint az üzleti életben való próbálkozásait.

Daphne édesanya lett, a kisebbek is több pillanatot kaptak. Nyilván mindenki úgy van összeválogatva, hogy később a saját “főszereplésüket” megkapják, és beérjen, aminek kell. Talán ebből a legizgalmasabb Eloise története lesz. Lady Dunbary nélkül egyértelműen nincs Bridgerton-sorozat, társasági élet, valamint Lady Featherington pletykálkodása, ironiziálásai és egyebei nélkül sem. Nem mellekesen a végén szerintem nagyon erős párbeszédet folytatott Lord Featheringtonnal Portia. 

Örömmel olvastam, hogy Simone Ashley marad a következő évadokra is, állítólag Jonathan Bailey is (reménykedem). Várom, mikor köti be a fejét valaki Benedictnek, és azt is, hogy Eloise hogyan küzd meg a társadalmi nyomással, ami ráhelyeződik a házasság kényszerével.

Összességeben a második évad nálam előrelépés volt az első szezonhoz képest, mind minőségben, mind a kosztümös jelleg kapcsán, ami legalább 8/10-et jelent. És ebben nem csak a jelmezek vannak benne, hanem a nagyszerű zenék is.

19 hozzászólás Ne habozz!

Florabell - 2022. 03. 25. 23:07

Jelenleg nincs ennél szórakoztatóbb és könnyedebb kosztümös sorozat. Végig tartotta az 1.évad színvonalát. Csak az a kar, hogy egy hónapnyi várakozás után egyetlen nap alatt ledaráltam. De a regényt is ilyen gyorsan olvastam volna el, szóval ez van.

Feanor - 2022. 03. 27. 09:07

Nekem csalódás volt :( Nem vagyok olyan, aki vérmesen követeli egy könyvadaptációtól hogy ugyanolyan legyen, nincs bajom azzal ha valamit megváltoztatnak, mert tisztában vagyok vele hogy a képernyőre sokszor más kell. De csak olyankor működik, ha a forgatókönyv legalább olyan, mint a könyv, vagy jobb. Hát ez itt nem jött össze. A fele szenvedés és szenvelgés volt, aminek nem láttam értelmét és idegesített hogy tulajdonképpen hülyének néznek vele, nem volt érthető hogy a két főszereplő miért hadakozik annyira egymás ellen, miért kellett a végéig húzni. Az elsőben az tetszett, hogy ellentétben más kosztümös filmekkel, üdítő volt látni hogy nem a házasság a vég. Hanem a kezdetnek kellene lennie. Eloise pedig szintén idegesített az idő nagyobb részében, Penelope karakteridegen döntéseket hoz, de ezzel még meg tudtam volna barátkozni, az unalommal már kevésbé. Hatásvadász felcsigázó jelenetek amikor azon drukkolsz hogy történjen már végre valami, de nem történik, és amikor ezt eljátsszák háromszor is egymás után, már csak bosszantó tud lenni. Szóval csalódás volt, de remélem a következő sztorit nem fordítják ki ennyire.

Avera - 2022. 03. 27. 13:42

Simán össze lehetett volna hozni 6 részben is ha kihagyják a repetatív részeket, amelyeket újra és újra eljátszottak úgy, hogy a könyvet nem olvasók, de még az első szezont sem látók is tudták, mi lesz a vége, szinte semmilyen kockázat vagy rizikó nem volt, csak fake és ócskának tűnő feszültségkeltés az írók részéről. :)

Simone Ashley pedig egyszerűen gyönyörű, már a szex oktatásban is feltűnt, de itt, huh…

A Bridgerton fiúk meg pont ellenkezőleg, mitha vesztettek volna a bájaikból, valahogy nem uralták úgy a képernyőt és vonzották a kamerát, mint az első évadban. Oké, Simon már nem volt jelen, az már eleve hátránnyal indulás.

Harmadik évad vajon kiről fog szólni, kíváncsian várom. Eloiseban és a sztorijában látok némi fantáziát, de a többiekben már nem nagyon.

Formatioreticularis - 2022. 03. 27. 15:13

Kissé csalódás volt az évad. Aztán rájöttem, hogy mi hiányzott. Más nem várta, hogy Taylor WildestDreams című száma felcsendüljön? Olyan felejthetetlen hangulatot adott az elöző évadnak.

citrom - 2022. 03. 27. 16:56

Egy nap alatt ledaráltam.
Könnyed, szórakoztató, de valóban sokkal több “tekergetés” volt, mint az előző évadban ( isten áldja a netflixet a 10 mp-es léptetés lehetősége miatt)

Eloise áll hozzám a legközelebb (a regények és saját jellemem alapján :’D) de az évad nagy részében engem is idegesített.
Ennek ellenére remélem, a harmadik évad róla fog szólni, a fiúk történetét nem annyira kedvelem.

dorgo - 2022. 03. 27. 17:14

Itt második évadnál szerintem kifejezetten hátrányban vannak azok, akik olvasták a könyvet.
Én sem vagyok az ellen, ha változtatnak a könyv történetén és ahogy elkezdődött a sorozat még azt is gondoltam, hogy ez most egész jó lesz, de aztán nem. Nem értem miért változtatták így meg.
Tudom, hogy egy sorozatot nem érdemes a könyvvel összehasonlítgatni, de sajnos én elkövettem azt a hibát, hogy vártam pl. a könyvtárban lévő jelenetet amit nem kaptam meg, mint ahogy Kate szorongásait sem.
Ez a fajta konfliktus amit itt kreáltak inkább egy török szappanoperába való, de nem egy romantikus regény adaptációjába.
A következő Benedict akinek a története a könyvben sem túl izgalmas, bár abból ki lehet hozni többet is, ha a készítők nem akarják túl bonyolítani a dolgokat.

Feanor - 2022. 03. 27. 18:57

Igen, a következő elvileg Benedicté, amihez kicsit meg is ágyaztak valahol úgy érzem azzal, hogy kilépett az akadémiáról és gondolom most majd kicsit leszakad a családról. Lady Danbury most egyáltalán nem volt olyan badass, mint volt előzőleg, sokszor ripacskodásnak éreztem egy-egy jelenetet. őszintén szólva a vizesinges tóba esős jelenet pedig kínos volt – onnan hogy Anthony elkezdett vetkőzni, valahogy úgy éreztem itt arra mentek rá, hogy na majd erre a “sok buta tyúk” majd visongva csapkodja a térdét, merthogy ugye Mr Darcy is milyen menő volt anno. Hát nem. Azt érzem, hogy az a színvonal, ami érezhető volt az első évadban (ott nem éreztem ezt a hülyére vesszük a női nézőket fílinget) érezhetően esett a török szappanoperák világára. Nem, nekünk nem ez kell. Igen, kell a csipkekesztyű és a szenvedély is, és végre merészebb és nyíltabb ágyjeleneteket kaphatunk, de nem minden áron, nem cukorsziruppal és felesleges drámázással leöntve. Hiányzott a humor is – talán ha kétszer nevettem fel az egész évadban.

Bárányfelhőbodorító - 2022. 03. 28. 13:36

Annyira vártam ezt az évadot, de sajnos messze alulmúlta a várakozásaimat. Sajnos a készítőknek nem sikerült elérnie, hogy beleszeressek Anthony karakterébe, pedig a könyv olvasása közbe ez azonnal sikerült. Az ő storyja messze az egyik legérdekesebb az összes közül és pont azt hagyták ki a történetből, ami Anthony lényege, amitől esendő, emberi és pont olyan mint bárki más. A 3. évad csak pozitív csalódás lehet, mert Benedict története messze a legunalmasabb az összes közül.

Kata - 2022. 03. 29. 16:12

Itt aztán már tényleg nem sok köze van a filmnek a könyvhöz, amiből elvileg készült! Rendben van hogy változtatni kellett, ennyire?! Egyáltalán nem jött át a a könyv csodás humora, igaz az első évadban sem. Kaptunk egy szenvelgős idegesítő szerelmiháromszög történetet! Aminek a könyvben nyoma sincs! Bár azért tetszett Anthony, és Kate, becsülethez való ragaszkodása, a családszeretetük, és a kötelességtudatuk, és az izzás köztük! Első megnézésre nem tetszett a sorozat, második próbálkozásra, már jobb!

Lora - 2022. 03. 31. 20:11

Bőven nem volt benne 8 részre elegendő sztori. Simán meg lehetett volna jobban ágyazni a következő regényeknek, az előző évadban tetszett a Sienás meg a bokszoló srácos szál is, de ebben az évadban az időa teljesen felesleges szenvedéssel telt, ami a karakterekhez sem illett. A mellékszereplőknek meg annyi szerepe volt, hogy a teljesen random és semmitmondó bölcsességeket mondogattak.
Amúgy csak engem zavar ez a rengeteg következetlenség? Dafnet azonnal feleségül kellett venni, mert 10percen keresztül egyedül volt a kertben Simonnal és kitaszítja a társaság, Eloise meg napokon keresztül egyedül sétafikál “rossz környéken”, majd megírja a pletykaújság, és az anyja ránt egyet a vállán, hogy ejnyebejnye.

Zsonna - 2022. 04. 28. 07:14

Én nem osztom a pozitív véleményt.
Aki olvasta a könyvet, az tudja, h néhány pont kivételével teljesen megváltoztatták a sztorit, ami nekem például nagyon nem tetszett.
Szerencsétlen Edwinából egy hisztis pitsát csináltak, Kate és Anthony kapcsolata meg sztem pont a házasság után lett érdekes a könyvben.
Volt annyi a könyvben h kitöltsön 8 részt. A mellékszereplők kvázi nagyobb hangsúlyt kaptak mint Anthony és Kate.
5/10

jucip - 2022. 04. 28. 07:53

Nem gondoltam volna, de nekem jobban tetszett, mint az elso evad! Zsenialis volt a kemia a foszereplok kozott. Tenyleg szorakozasnak ez tokeletes sorozat.

wisteria - 2022. 04. 28. 08:07

Az Anthony-t játszó színész tehetséges lenne?? Nos, én még nem láttam másban, de ebben a sorozatban ő volt az egyik oka annak, hogy alig bírtam végig szenvedni a részeket. Szerintem borzasztóan játszott, túlzott mimika, ostoba fej, brrrr……

kisanna - 2022. 04. 28. 09:52

nekem ez az évad sokkal jobban tetszett, mint az első, bár az is nagyon jó volt, de itt jobban eltalálták a szereplőket és a sztorit is.
sajnos a Lady Whistledown-szál, meg néhány mellékszereplő története abszolút hidegen hagy, a kiscsaj meg annyira irritál, hogy több jelenetet is áttekertem…de azért persze maradok, ilyen szépen fényképezett, gyönyörű emberekkel és kosztümökkel sorozatot nagyon ritka látni.

Andrea1 - 2022. 04. 28. 21:59

Mindnekinek más a véleménye, a név sajnos valóban nem helyesen lett megírva.
Zsonna
A könyvtől ahogy írtam eltér (olvastam én is , ) valóban a házasságuk után lett érdekesebb a kapcsolatuk. Viszont ez az adaptáció eltér a könyvtől , nagyvonalakban hozza csak a könyvet. Szóval ezért az események alakulását el tudom fogadni, amit választottak a sorozatban , legalábbis én. Amúgy Kate se ilyen a könyvben.

Wisteria Tehetségesnek tartom pl főszereplők terén abszolút fejlődést láttam az első évadhoz kepest, mert hitelesen adta elő ezt az apahianybol jött nehézségeit, a kotelessegtudatot hogy néhol ez már fáj neki, és mert azt azért nem akartam kiemelni ( de a való életben o meleg, a kémia nagyon hiteles volt).

Andrea1 - 2022. 04. 28. 22:31

Elnézést a tévedésért a névvel kapcsolatban.

Zsonna
Szerintem már sokszor írtak arról, valamint kiemelték a producerek a könvhöz képest a sorozat eltér, nagyvonalakban követi. Ebben igaza van, én is olvastam a könyvet, valóban Kate és Anthony csak a házasság után közeledett egymáshoz, vált érdekessé a házasságuk.
Ezt igazából el tudom fogadni, amit a sorozat követ a könyvhöz képest.

wisteria
Mindenki saját véleménye, ahogy én is a véleményemet írtam le. Nekem átjött játékban amit az ő karakterével mutattak be, van az elsőszülött, átélt egy tragédiát, kötelességtudata óriási a családja iránt és ennek súlya sokszor néhol fáj neki és nem a saját boldogságára gondol. Átjött nekem az a fal amit maga köré épített, az elvárások a családja felé, akik már félnek is tőle (kisebb testvérei). Nagyon jó kémiát generált a Katet játszó színésznővel, úgy hogy ő meleg (de ezt nem akartam leírni). Nekem tehetséges színésznek tűnik. Saját véleményem.

Mese - 2022. 04. 29. 21:59

Nagyon vártam a folytatást de nekem csalódás volt. Talán azért mert nem tetszett a női főszereplö, nem illett Anthonyhoz. Simont hiányoltam legalább az utolsó jelenetből, be tehették volna 30 másodpercre, úgy lett volna kerek.

Estee1025 - 2022. 05. 19. 16:27

Sziasztok!

Azoknak írnék leginkább, akik szintén olvasták a könyvsorozatot.
Személy szerint a 2. könyv volt talán a kedvencem, így én is nagy várakozásokkal tekintettem a sorozatra, sok oldalon olvastam már a magyar premier előtt, hogy lehúzták, teljesen más a sztori stb… ezért már alapból negatívan álltam hozzá első nézésre.
Igen, nagyon zavart, hogy alig volt jelenet a kedvencek közül, a szerelmi háromszög (wtf), és tudtam, hogy kb az utolsó részre lesz érdemleges változás. Szóval nem tetszett.
Aztán adtam neki mégegy esélyt, úgy voltam vele, hogy elfelejtem a könyvet, és úgy nézem végig, mintha egy tök új történet lenne, és láss csodát, sokkal jobban bejött másodszorra.
Anthony karaktere nagyon jól el van találva, Kate kicsit idegesített, de vitathatatlan a kémia, és nagyon várom, hogy a következő évadokban még többet láthassunk az esküvő utáni életükből.

Adjatok neki mégegy esélyt, észrevesztek olyan dolgokat, amit addig nem, és remélhetőleg megszeretitek a jelenlegi felállást.

madmax - 2022. 11. 04. 10:06

Nekem nagyon tetszett 10/10 sokkal jobban mint az első.A 2 főszereplő fantasztikus volt de a többi is rendben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz