login |

The Sex Lives of College Girls: az 1. évad – írta Pamats

2022. 04. 27. 15:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Itthon az HBO Max indulócíme volt március elején a saját gyártású Egyetemista lányok szexuális élete, szóval érdemes lenne röviden megemlékezni róla, ha már novemberben, a premier idején kicsit mintha elsikkadt volna. Ráadásul ugye a 2. évad is be lett rendelve, tehát hosszabb távra is berendezkedhetünk vele.

A szériát Mindy Kaling és Justin Noble jegyzi, előbbi biztos sokaknak támpontot adhat mire számíthat. És itt nem csak a Never Have I Ever-re gondolok, hanem a Four Weddings and a Funeral-re is, melyhez hasonlóan ez a sorozat is egy szerethető, feelgood és könnyed néznivaló, még akkor is, ha túl emlékezetes történetet nem kell várni tőle. Kedvelhetőséget azonban igen, még ha kissé sztereotip karakterekkel is, és az évad is igen gyorsan lepörgethető, ha valakinek darára szottyanna kedve.

A felütés pofonegyszerű: négy elsőéves egyetemista lány egy szobába kerül a tanév elején és azután megtörténnek velük az ilyenkor várható helyzetek, ismerkednek, buliba járnak, ilyesmi, bár épp a a címben is utalást kapó életből nem nagyon jön át semmi. Ami alapjáraton persze nem baj, csak kissé becsapós, hogy miért pont ezt választották, legalábbis érzésre a szexuális élet semmivel sem hangsúlyosabb a többi történetszálnál .

Ugye a fiatalokról szóló hasonló sorozatok már régóta terítéken vannak, mondhatni reneszánszukat is élik az elmúlt években, hiszen egyre kevésbé korlátozzák a készítőket, egyre merészebb témákat lehet manapság körbejárni, azonban nem ez fogja megváltani a világot, ugyanis nem forradalmi és nem is nagyon mond semmi újat a korosztályról, illetve a problémáikról.

Izgalmakra például abszolút nem kell számítani, a „cliffhanger” is olyan, ami után nem rágja le az ember a körmét a folytatásig, a történetek is csak a megszokott témákat boncolgatták (új környezetbe kerülés, zaklatás, másság, stb.), amik a mai egyetemisták útkeresésében és kolis életében gyakran előfordulhatnak, ráadásul azokat is kissé felületesen, kevesebb drámával, nem elvéve a hangsúlyt a könnyedségről. Végülis valahol mégiscsak komédiáról van szó, és ennek megfelelően a humor is legtöbbször működik, de nem a hangosan nevetős módon, inkább csak el-elmosolyodik rajta az ember.

Szerencsére azonban a szereplők tényleg kedvelhetők, ami nagy pozitívum, a szokásos összecsiszolódás után a dinamika is kellőképpen jó, miattuk talán érdemes visszanézni, hátha ötletesebben nyúlnak dolgokhoz a készítők a folytatásban, mert így kissé lapos volt az első etap. Pont emiatt egy bepróbálást azért mindenképpen megér a The Sex Lives of College Girls, mert könnyen szerethetőnek találhatja az ember, s bár mellettem kicsit elment, azért akadnak bőven pozitív vélemények róla.

6 hozzászólás Ne habozz!

Nikolka - 2021. 12. 21. 13:23

Nagyon furcsa. Ha nem lenne benne az a pár kütyü, akkor simán azt mondanám a 2000-es évek elején játszódik. A helyszínek, a karakterek, a ruhák és maga a törtênet is olyan.

monti - 2022. 01. 03. 16:35

A cim kicsit megtévesztő mert olyan csacska dologra gondol az ember, afféle rózsaszínhabos valamire.
Szerencsére véletlenül belenéztem és meglepően frissnek tűnik pedig nem gondolnám hogy lehet ujat mutatni a műfajban.
Ennek ellenére a vacsorás részt kétszer is megnéztem, ajánlos nagyon

Diapolo - 2022. 01. 23. 15:44

Leszek én negatív akkor :D
Szerintem nagyon gagyi, szegény ember Gossip Girlje. Én is jókat olvastam főként, de érthetetlen miért látták így mások. Annyira gagyi, semmitmondó, hogy csak belemagyarázni lehet valami pozitívumot. Ha már ilyen címet adnak, akkor elvárnám, hogy legyen valami köze hozzá, de az emberek többségének ennél sokkal jobb szexuális élete volt az egyetemen. Ez egy ilyen sokadik, szükségtelen darab, ami néhány kevésbé érdekes lányt követ. Egynek elmegy, de a legtöbb véleménynél azt érzem, hogy kicsit túlmisztifikált ez a sorozat, szex meg aztán vajmi kevés van egy olyan sorozatban, aminek a címében is ki van emelve ez a szó.

Pernilla - 2022. 01. 30. 21:37

Az “egynek elmegy” kommenthez tudok csatlakozni, nem rossz, de messze nem kiemelkedő, kb. a 2000-es évek tinivígjátékaihoz tudnám hasonlítani a színvonalat, szóval guilty pleasure-nek elmegy, de a jó kritikák alapján ennél kicsit többet vártam. Azért végig fogom nézni az évadot, mert pont valami hasonló limonádéra van most kapacitásom.

wintender - 2022. 04. 27. 17:07

Én is limonádénak értékelném, de abból a jobbik fajtának. Nem hiányozna, ha nem néztem volna meg, de így tetszett, és ha lesz folytatás, biztos nézni fogom.
Az érdekes, hogy a Kimberlyt játszó lány amolyan ismeretlenül volt ismerős, aztán a színésznő neve alapján leesett honnan. Ráadásul nagyon tetszett a játéka.

hallak65 - 2022. 04. 27. 20:37

Nálam guilty pleasure kategória, szal nagyon oda vagyok érte. Viszont vicces, hogy a rövid hajú teltebb csaj, a Timothée Chalamet nővere az életben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz