login |

The Flight Attendant: kezdett a 2. évad

2022. 04. 28. 21:29 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha egy kicsit is kétkedtem volna abban, hogy az HBO Max komikus thrillerje, A légikísérő a 2. évadra ismét meg tudja-e idézni azt, ami annyira élvezetessé tette az első szezont, akkor azt hiszem, hogy az új évad első két epizódja, simán eloszlatta ezeket a kétségeket. Az első pár perc is csak azért döcögött, mert nem tudtam, hogy miképp fogják Cassie-t megint érdekessé tenni most, hogy kezdi helyrerántani magát (már majdnem egy éve nem alkoholizál), de “szerencsére” elég hamar kihúzzák a talajt a lába alól, és úgy hozták vissza az S1 minden működő darabkáját, hogy (egyelőre) nem éreztem azt, hogy csak ismétlik önmagukat a készítők.

Cassie tehát elég jó rendbe jött, gyűlésekre jár, a magánélete is stabilizálódni látszik egy párkapcsolatban, folytatja a röpködést is, miközben az első szezon végén behozott mellékállását is végzi (kicsit túlbuzgó módon, ez fogja később bajba sodorni). De minden lelassult és normalizálódott körülötte. Egészen addig, míg szemtanúja nem lesz annak, hogy… Na igen, ezt nem akarom lelőni, de mindenképp érdekes csavart dobtak be a németországi szállodában, arról nem is beszélve, hogy nem sokkal később egy haláleset, egy (minden bizonnyal) gyilkosság szemtanúja is lesz.

Ezúttal (egyelőre?) nincs szó arról, hogy ő lenne gyanúsított, de mind ő, mind pedig mi jó pár kérdőjellel, rejtéllyel szembesülhetünk (Megan, WTF?), és nem csak az események kapcsán, hanem a Cassie köré rakott új karakterek viszonylatában is – csak úgy rajzanak az ismerős arcok, lehet mindenkire gyanakodni. Igazából ez az egy, amit sajnálok, hogy tudjuk előre, hogy valaki nem az, akinek mondja magát, éppen ezért az első két részben a “ki az?”-kérdésre való válasz helyett sokkal jobban érdekelt a kézzel fogható fenyegetés, a gyilkosok(?) akiket láthattunk is.

Cassie a paranoiájába hamar belekeveri az őt Los Angeles-ben (ez is egy váltás) meglátogató Annie-t (a kapcsolatuk még mindig szuper, a sorozat egyik fénypontja, Zosia Mamet, FTW!), aki nem csak utánfutó, hanem kap saját sztorit is a párkapcsolatával és az álláslehetőségével, és muszáj kiemelnem, hogy mennyire lenyűgöznek kettejük (vagy hármójuk) azon jelenetei, amikor idegeskednek és túlpörögnek mindent. Ekkora fordulatszámon égni nem lehet egyszerű a színészeknek (szegény emberek, akik a szinkronnal foglalkoznak!), kíváncsi vagyok, hogy hányszor futnak neki egy-egy ilyen összebeszélős jelenetnek, amíg az tökéletes nem lesz.

Nem is tudom, hogy jelenleg van-e másik olyan sorozat, amit leginkább a hitchcock-i stílussal lehetnek párhuzamba állítani, szerintem én is az egyedisége miatt vagyok ennyire rákattanva, ráadásul a feszültséget remekül adagolják benne. Míg más sorozatokban sejthető, hogy a tilosban járó főhős nem fog lebukni, itt tudom, hogy bármelyik percben történhet valami rossz, akár bujkálásról, akár követésről van szó. Cassie nem sérthetetlen, és szerintem nemsokára komoly trauma érheti.

Le a kalappal az írók előtt, hogy úgy sikerült megtartaniuk az első évad egyik legérdekesebb húzását, a Cassie fejében játszódó jeleneteket, hogy egyszerre adtak lehetőséget Kaley Cuoco-nak a brillírozásra, nekünk a szórakozásra, maguknak pedig a karakter mélyítésére – egyszerű(nem tűnő), de nagyszerű és tényleg nem repetitív megoldást választottak, ami után nem tudom, hogy egy esetleges 3. évadban hogy fognak tudni ismét megújulni.

Bármennyire is szkeptikus voltam, hogy megint be tud rántani ez a zilált stílus, nagyon hamar sor került rá, tényleg szinte minden porcikáját élvezem a dupla nyitánynak, és most a zenére is jobban odafigyeltem. Nyilván az S1-ben is feltűnt, hogy milyen különleges, de amióta kiderült számomra is az, ami a sorozatot nézve nem esett le, hogy csak ütőshangszereket hallunk (meg zongorát, gondolom, bár az is vehető ütősnek). Most már csak az a kérdés, hogy menni fog-e a hetiben nézés, vagy évad végén berendezkedek egy darára?

ui: Ez az a sorozat, amiben már maga a mobilos csengőhang is folyton képes megnevettetni. Ha jól rémlik, azért kellett várni, míg először hallhattuk, bevallom, rég el is feledkeztem a létezéséről, de amikor felcsendült, akkor ismét teljessé vált az életem!

10 hozzászólás Ne habozz!

Róka - 2022. 04. 28. 21:45

Holnap nem két rész jön megint? Vagy az Imdb-ben ne bízzak? (csak kint lesz dupla rész, itthon heteiben jön?!)

Necridus - 2022. 04. 28. 22:08

Minden szóval egyetértek. Én is féltem, hogy fog folytatódni, de az első részek nagyon hamar visszarángattak. Az a pörgés, a folyamatos kérdőjelek, a traumatikus és humoros jelenetek kutyulása, a színészi játék (Couco oké, hogy a TBBT-vel lett népszerű, de látva az itteni alakítását hatalmas pazarlásnak érződik, mert itt minden percben leesik az állam, hogy ilyet is tud).

És igen, a csengőhang mindent visz, akárhányszor beugrik napközben, elvigyorodom.

Erre mondhatjuk, hogy fantasztikusan összerakott darab! Külön szeretem, hogy nem a tipikus epizódonként 60 perces, kevés karakteres, rengetegszer merengő és csendben tevékenykedő jelenetekkel túltömött HBO kategóriába került, hanem egy tényleg minden percében sebesen robogó sorozatról van szó.

Ream - 2022. 04. 28. 22:20

Es meg most is olyan idegesito, mint az elso evadban vagy mar kezd az ertelem szikraja megjelenni fohosnonkben?

Florabell - 2022. 04. 28. 23:14

Teljesen tükrözi a véleményemet a kritika, ennél jobban nem is lehetett volna összefoglalni. Engem is hamar berántott ismét ez a dupla pilot.

Mom - 2022. 04. 29. 06:32

Az Mae Martin a harmadik kép alján? Erre nem számítottam..

winnie - 2022. 04. 29. 08:18

én is elfelejtettem, hogy benne lesz:)

winnie - 2022. 04. 29. 08:54

Róka: ez kettesével jött legutóbb is, most is úgy fog szerintem, legalábbis nem merült fel bennem, hogy ne úgy jönne.

bvr - 2022. 04. 29. 09:03

Erről totál el is feledkezdtem de a posztnak köszönhetően este meg is néztem, bár nem hozta azt az őrült fun-t mint az első évad de azért nem volt rossz, bizots el fogom nézegetni (ilyen jellegű sorozatból amúg sem szoktam még olyat sem találni ami kicsit is bejönne hát még olyan nagyon mint az első évad, szóval egy ilyen második évad az nekem rendben van)

atalanta - 2022. 04. 29. 09:51

Remek kritika a sorozatról! Minden szavával egyetértek! Üde színfolt ez a sorozat! Jó a sztori, kiszámíthatatlan a cselekmény, ülnek a poénok, és továbbra is kellően idegesítő a főhős! :-)

Energiavampir - 2022. 04. 29. 11:49

Megtartották a béna képzelt történéseket? Na pont azért dobtam az 1 évadot, akkor ebbe már bele se kezdek, kifejezetten irritál ez formula egy sorozatban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz