login |

Emlékeztető: A besúgó 1. évad

2022. 05. 01. 18:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék,

Ma. HBO. 20:00. The Informant – 1×01 (pilotkritika + előzetes + főcím) – az HBO Max-os premier után a tévében is látható.

Van, aki a tévés premierre várt, vagy majd szezon végén fog darálni?

Nem hiszem, hogy sok újdonságot el kéne mondanom az HBO-snak induló, de HBO Max-os sorozatról, ami a Született lúzer után az első saját ötleten alapuló alkotása a prémium csatornának, és ami először volt valódi világpremier, legalábbis azokban az országokban, ahol van HBO Max. Sajnos azt nem tudjuk meg, hogy miképp szerepelt, hiszen adatokat nem adnak ki, de talán az támpontot jelent majd, hogy kap-e a sorozat 2. évados berendelést. (Ennek kapcsán érdekes kérdés lehet az, hogy mi alapján döntenek: minőség? hazai szereplés? nemzetközi szereplés? – ha utóbbi, akkor lehet, hogy mégsem annyira jó, hogy világpremiert kapott?)

Hivatalos tartalom a kép alatt – ez volt az első csapat-promókép anno:

Magyarország, 1985. A húszéves Geri vonatra száll, hogy szeptembertől egy budapesti egyetemen tanuljon. Azonban az állambiztonság Tartótisztje megzsarolja beteg öccse gyógyszerellátásával és arra kényszeríti jelentsen a kommunista rezsim ellen lázadó osztálytársáról, Száva Zsoltról. Geri barátokat szerez majd egy merész csellel bekerül a fiatal vezér belső körébe és megkezdi kettős életét. Bemutató: április 1.

9 hozzászólás Ne habozz!

Bery - 2022. 05. 01. 19:50

Jó hangulatú sorozat, sajnáltam, hogy ennyire rövid az évad. Én ugyan még csak elsős középiskolás voltam 1985-ben, de szerintem már akkor is lazább volt a pártfegyelem, legalábbis nem nagyon volt érezhető a hétköznapokban a rendszer (el)nyomása, ráadásul egy másodpercre voltunk csak az Ausztria felé irányuló videomagnó- és hűtőtúrizmustól. De ezzel együtt is elég jó a korrajz, és én személy szerint el tudnék viselni több történést a kollégium és az emberek életéből, ami nem kapcsolódik szorosan a fő történetszálhoz, mert ezekből csak akkor kapunk, ha éppen díszlete az a mondanivalónak.

Félek, hogy pár év, és jönnek majd az 1 részből álló évadok az új sorozatoknál ;)

hufnagel - 2022. 05. 01. 20:10

A 106-os epizód már a legócskább dél-amerikai szappanoperák szintje volt. :(
Szűcs Judit. Brrr.

juhaszvik - 2022. 05. 02. 08:27

Hány részes az évad?

Don Fanucci - 2022. 05. 02. 10:10

@hufnagel: A hatodik résznél én is éreztem színvonalesést. Kapkodósabb epizód volt, kevesebb magyarázattal, több logikai bukfenccel. Az “apa, terhes vagyok”-nál nagyon-nagyon rezgett a léc. Érezhetően gyengébben írták meg, és itt a legkevesebb, hogy a Macskafogó premierdátumát is csúnyán benézték.

Nade az, hogy a “legócskább dél-amerikai szappanoperák szintje volt”, a legkevésbé sem igaz. A párbeszédek és alakítások többsége így is elég jól működött, a végén pedig nagyot ütött a cliffhanger.

A Szűcs Judith-os rész kifejezetten feelgood-ra sikeredett. Nem igazán értem, mi volt vele a bajod.

Zolcsok - 2022. 05. 02. 10:27

A zene nagyon viszi a hátán a sorozatot, a VHK azzal a szerkesztéssel ahogy a zene és a cselekmény együtt ért véget nekem nagyon hangulat volt. Szűcs Judit, és a kis színes “hogy csajozzunk” nekem vigyort csalt az arcomra. Szerintem nem kell grammra kimérni hogy minden passzoljon, engedd el magad és szórakozz :-) Az utolsó rész előtt szerintem végigtoljuk megint a 7-et, és úgy jöjjön a vége. És igen, a vége… ki megy, ki marad, meghal-e valaki, lesz még 180 fokos fordulat, szerintem még van bent anyag, és igen, kell hogy kicsit hollywoodi is legyen…

frufru - 2022. 05. 02. 21:23

sokkal jobbat vártam. a kisebb bajom a látvánnyal van, az autók pl. úgy néznek ki, ahogy még a merkúr telepről kigurulva sem /taxi szilikonozott oldalfalú gumival??/, nagyobb gond, hogy egy sosem volt múlt van benne, aminek semmi köze a nyolcvanas évekhez, inkább a 50-es, kora 60-as évek rendszere volt ilyen. száva szerint akkor látja majd a disszidált testvérét amikor űrhajós lesz, miközben akkoriban már simán járhatott bárki bárhova, itthonról igaz, csak három évente, de kintről nem volt korlátozás.
rengeteg a logikai bukfenc és zavaros elem, pl. ha szávával geri osztálytársak voltak, akkor miért jár feljebb, geri 5 perc alatt kerül be a hiperzárt banda vezetőségébe mert csak, mátét a káder apjával húzzák, miközben kapitány egy hajón, egy gyógyszerrel zsarolják a főszereplőt, amit láthatóan bárki megvehet kint és valószínűleg nem milliós tétel, a mamának pedig azt kell hazudni, hogy a nagynéni küldi stuttgartból, amit egyébként a valóságban is megtehetne. és még sorolhatnám, rengeteg dolog kizökkent a sztoriból, lehet, hogy azért, mert éltem akkor és tudom, hogy nem így volt. nekem ez az eddigi leggyengébb hbo sorozat.

Badar - 2022. 05. 03. 11:38

Macskafogó bemutatója 1986-ban volt,tehát ,85-ben aligha nézhették moziban…azért ez elég durva hiba.
Frufru pontosan leírta a többi dolgot.

Borderline - 2022. 05. 05. 14:46

frufru:

Kétségkívül nem hibátlan a sorozat, de amiket megemlítesz, azok egy része bizony pont úgy volt a 80-as években.
Nem, nem utazhatott bárki 3 évente nyugatra, a többség igen, de egy nyilvántartott ellenzéki, így Száva, tuti nem. A testvére egy táborban van, onnan aztán végképp nem lehetett hazaszaladgálni. Geri másodévtől ment a Közgázra, így abban nincs semmi meglepő, hogy Száva már ott volt.
Az többek közt nekem is problémás, hogy Geri hipp hopp bekerült a csapatba, mint ahogy sajnos sok ilyen esemény akad a sztoriban, ami csak úgy megtörténik kellő megalapozottság, komolyabb felvezetés nélkül.

Papsa - 2022. 05. 06. 17:08

frufru – 👍

hufnagel – valóban gyenge sorozat, de azért a dél-amerikai szappanoperáknál kicsit jobb. 🙂

Ami pedig a castingot illeti … anélkül, hogy mélyebben belemennék: több szereplőt még szinkronként sem szeretnék hallani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz