login |

8 hozzászólás Ne habozz!

hallak65 - 2022. 05. 05. 19:38

Kiváncsi vagyok milyen misztikus módon csinálnak Vanyaból Viktort :D

len90 - 2022. 05. 05. 19:58

Én minden transz meg LMBTQ+ jogot támogatok (házasság, örökbefogadás, etc…) de ezt nem tudom megérteni, hogy miért kell a színeszek magánéletét belekeverni a történetbe.

Ha egy színész elválna a való életben, akkor a karakterének is hirtelen válnia kellene? Ezek a dolgok nem így működnek. Eliot Page továbbra is játszhatná Vanyat és nem Viktort, ezért vannak a sminkesek/maszkosok/jelmez department, egy olyan sorozatban, ami ennyire speciel effect heavy nem hinném, hogy megoldhatatlan lenne egy transz férfit nővé “varázsolni”.

Ha pedig a tranzíciója után már saját akaratból nem szeretne női karaktert alakítani, akkor mondjon fel és recastolják a rolet. Főleg annak fényében, hogy ez képregény adapció és gondolom ott transitioningről szó sem volt..

Pergel - 2022. 05. 05. 20:03

Érdekes, ez számomra elég sokadlagos kérdés, inkább a kocka érdekel, de persze mindenki másra fixálódik.

winnie - 2022. 05. 05. 20:16

len90: nem hiszem, hogy kell. épp ez a lényeg, hogy nem “nem kell” belekeverni, mármint érted, nincs tiltva. adott a lehetőség. nem _kellene_ váltania, gondolom, megdumálták, meghányták-vetették, ötleteltek, pro, kontra, és végül erre jutottak. nyilván spekulálok. ha van értelme, akkor erről lehet, hogy beszélnek majd interjúban és kiderül, vagy már beszéltek és kiderült. még csak azt sem tudom, hogy ez fontos kérdés lesz-e, hogy téma lesz-e, kitér-e a sorozat, amiben ugye az a vicces, hogy sapka, nem sapka, mert ha tényezővé teszik a dolgot (ld. kapcsolat x karakterhez), akkor is lesz, akinek nem tetszik majd, ha meg nem teszik, akkor is lesz – ha más nem, akkor az, hogy akkor egyáltalán miért volt a váltásra szükség a sorozaton belül. (az age old dilemma bármilyen indentitás kapcsán a blogon is sok sorozatnál, hogy ha valaki valamilyen, akkor azt hogy kezeljék, és szerintem ki így, ki úgy teszi.)

(de annyiban kicsit furának tűnik a felvetésed, hogy szerintem egy ideje minden sorozatról szóló hírnél és posztnál, amikor még nem is lehetett tudni, hogy mi lesz, volt komment, ami hogyanokra volt kíváncsi, illetve kommentek, amik eleve abból indultak ki, hogy váltás lett, és pont volt is olyan, hogy felmerült, hogy “váltani kell”, amin csodálkoztam is:)

az pedig pontosan tudjuk, hogy adaptáció esetében egy csomó mindenben el lehet térni és el is szoktak szóval ez eléggé apróságnak tűnik más változások fényében,)

meglátjuk, hogy mi és hogy lesz, előre nem tudok véleményt nyilvánítani, max így általánosságban.

mSO - 2022. 05. 05. 23:36

Ilyenre még nem volt példa, így lehet, hogy jól is elsülhet a váltás. Gondolom, Ellen->Elliot Page nem volt hajlandó nőt játszani, ha már az életben is meg akart szabadulni ettől a képtől. A képregényben semmi ilyen nemváltás nincs, sőt, Sparrow Academy sincs. Szóval a sorozatban megtörténhetnek olyan változások, amik nem a képregényt tükrözik. Nyilván ha az alkotók nagyon ellenezték volna, akkor másként oldják meg. Valószínűleg a közösségi médiában rosszabbul jöttek volna ki, ha lecserélik a színészt / erőltetik a női szerepet a színész ellenérzése ellenére.

winnie - 2022. 05. 06. 06:07

az nem opció, hogy erőltetik, én azt sem hiszem, hogy bármi ultimátum lehetett volna bármelyik oldalról, ezek egészséges munkakapcsolatok, biztos, hogy mindent megbeszéltek. bármi döntés colt, az közös gondolkodás eredménye.

Peter Wiggin - 2022. 05. 06. 09:57

lens90:

A képregényt itt nem nagyon lehet alapul venni, mert kb. 15%-ban van köze a sorozathoz, talán még annyira sem (karakterek, pár sztorielem).

Cápi - 2022. 05. 07. 17:09

Ez 99%, hogy patthelyzet, mert ha lecserélnék egy nőre, akkor az amcsikból kiindulva rommá canceleznék a netflixet, de minimum bebeszélnék egymásnak, hogy biztos a nemváltás miatt rúgták ki, még akkor is, ha közösen megegyeztek volna. Mivel sok köze már ezek szerint nincs a képregényhez a sorozatnak, így azt magyaráznak bele, amit akarnak. Meglátjuk hogy oldják meg, ez így egyelőre cringe szerintem.
Lehet ezt tök jól is kezelni, pl. az OITNB-ben is volt transz karakter, aki valóban transz volt irl is, nincs is ezzel semmi gond. Ha tudják normálisan tálalni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz