login |

Pilot: Bang Bang Baby

2022. 05. 07. 15:11 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Olaszország. 80-as évek. Egy 16-17 körüli tinilány, aki azt hitte, hogy halott az apja, de kiderül, hogy valójában a maffia tagja, és a szülei “válásakor” lett kitalálva az a véglegesen elszakító történet róla. Az Amazon Prime Video-n a múlt hét óta magyar felirattal is elérhető olasz sorozat ezekre az alapokra építkezik, és valahogy jó nézni.

A történet onnan indít, hogy a fiatal lányt befogadja a maffia, leteszi a véresküt. Aztán három hónapot visszaugrunk az időben, hiszen meg kell tudni miképp jutott ide, nem? Szépen lassan kibontásra kerül, hogy milyen az élete az anyjával, mennyire rossz az iskola a szende lelkének. Szerencsére ebben nem sok időre merül el a sorozat

Az események katalizátora egy újságcikk kiszúrása lesz, amiben a halottnak hitt apját hurcolja el a rendőrség. El is indul, hogy meglátogassa a börtönben, de amikor ez nem sikerül, akkor a férfi anyjánál köt ki végül, a heroinnagyinál, aki megadja a rossz útra vezető ösvényre a lökést? Beviszi az apjához a börtönbe, és ott megkapja az első feladatát, amit valószínűleg megtesz a szeretete megszerzéséért. És így indul el tényleg a bűn útján.

Kicsit elmerültem a történetben, de az egész egy örvénynek tűnik az apa szeretetének megszerzéséért, amit megspékel a tini öntudatkeresés is. A főhős néhol igazán idegesítő döntéseket hozott, tökéletesen 16 évesre illőket, amiknek itt durvább következményei lehetnek. Az egész sorozat lényege valahol mégis csak a lány által szűrt 80-as években van. Legalábbis átlagnézőként. Mondom, jó volt nézni a néhol gyönyörűen fényképezett jeleneteket, amiket az éjszakában a neonfény világít be.

Az egészet pedig feldobja, hogy a főszereplő lány minden esemény feldolgozására a képzeletét használja. A második részben például tévében sugárzott sitcomként törnek fel az emlékei arról, hogy a maffia családja egy disznóval etette meg valakinek a péniszét. Nyilván a képzelődés kicsit védekező mechanizmus is a lány részéről.

Viszont végtelenül mégsem tudtam imádni, mert néhol nagyon döcög a történetvezetése, főleg hogy ilyen sokat tesznek a készítők Arianna Becheroni alakítására, aki többnyire csak meredten néz maga elé végtelenül hosszan kitartott pillanatokban. Vannak itt ötletek, nem vitatom, főleg ennyi karakter bemutatására, viszont az igazi lendület elmaradt.

A néhol túlzottan előadott színészkedést pedig gondolom a kulturális különbségekre kell tenni a többiek részéről. Mondjuk ők is kitartott jeleneteket kapnak néha. Például a 2. rész cold openje arról, hogy ki az első részben látható hulla az valami katasztrofális volt.

Mindezek ennek ellenére, akit érdekel a Bang Bang Baby a maffia téma miatt, annak tudom ajánlani, mert a tini aspektusát nem tolták túl. Olyan 6/10 körülre lőném a kezdését. A nosztalgia zenében is ott van amúgy, hiszen a nem helyi nézőknek van egy kis Talking Heads és Echo and the Bunnyman, utánuk viszont elmerül az olasz slágerekben is a soundtrack, szóval a délután zenéje a Folle Cittá lett. (A sorozatból 5 rész került fel első körben, május közepén érkezik a maradék 5.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Camelkilla - 2022. 05. 07. 23:56

Én nagyon akartam szeretni. És mondjuk 6-8 évvel ezelőtt rajongtam volna érte de most egyszerűen csak unalmas…
A vizuális megvalósítás is valahogy unalmas lett. Már az első részben is. Minden egyes alkalommal amikor autóban ülnek akkor jön a híres korsvenk a children of men (hu remélem jól emlékszem a címére) – ből. Ami ha lenne értelme, segítene a drámát, de nem a legtöbb esetben csak körbe nézünk az autóban vagy a buszban és hát az ötödik után már rém unalmas. Valahogy olyan érzésem van mint amikor mi annak idején promokat gyártottunk és jött az új guy Ritchie film és minden áron meg akartuk csinálni ugyanazokat a vizuális effekteket és persze meg is csináltuk a tech megvolt de mégsem működött olyan jól, de egy harminc másodperces spotban meg elment. De itt… Nem segíti a történetet csak azt látom hogy a vagoszobaban ülnek és hubazmeg aztakurva de jól néz ki csináljuk meg még oda is. De adni nem ad a történethez… Közben meg az eredeti vizuális ötletek meg egészen kistiluek mint amikor megérkeznek Milánóba és látnunk kéne hogy egy másik világ a divat fellegvara de csak 12 embert látunk 80-as évekbe beoltoztetve ahogy az utcán szembe jönnek és ennyi. Se a világítás nem változik se a szinek nem lesznek harsanyabbak és még a vágás is szar. Annyi de annyi jó ötlet lehetett volna csak abban az egy jelenetben, ezt meg a family guy an is jobban megoldották elég lett volna onnan az ötletet ellopni, és máris lett volna egy kurva jó retro kikacsintas (videoklippes Madonna pl. A ruhákrol a boltokból a városról az emberekről…) De nem unalmas kamareforgatas és nulla ötlet…
A történet meg amilyen jól indul annyira nem halad előre. Bambulasok a végtelenségig és döcög az egész. Ritmustalan talán ez a jó szó.
Na abba is hagyom. Nagyon vártam rá nagyon akartam hogy jó legyen (olasz sorozat amiben olaszul beszélnek, mert csakis eredeti hanggal, amibe öntötték a pénzt ilyen nagyon ritkán jön és eddig nem is nagyon kellett csalódnom…) De sajnos ez nagyon mellement.
Sajnálom nagyon de nagyon…

Mersby - 2022. 05. 08. 11:18

A koreai My name / a bosszú nevében volt hasonló. Megközelíti annak a szintjét?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz