login |

BRÉKING: Megvan a 14. Doctor!

2022. 05. 08. 15:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Na, ennyit arról, hogy idén is lesz kérdés arról, hogy kit akarunk Doctor-nak, illetve, hogy kire számítunk.

Már úgy megszoktam, hogy vasárnap délutánonként valami nemszkriptelt kritikával, ajánlóval jövünk, hogy épp azon filóztam, hogy a The Circle 4. évadjáról szóló írást rakjam-e ki, vagy a Bullsh*t: The Game Show-ról szólót, amikor (számomra) a semmiből befutott a BBC hivatalos bejelentése a Doctor Who legújabb főszereplőjéről, a főhős 14. inkarnációjáról, a 14. Doktorról. Lehet, hogy megelőzték, mielőtt kitudódik nemhivatalosan? Mindegy, nem számít.

Íme: Ncuti Gatwa. Talán már az őszi különkiadásban bemutatkozik, s azt követően vele fognak érkezni az új showrunner, Russell T. Davies szezonja.

A kép alatt az új főszereplő és a showrunner reakciója.

Ncuti Gatwa:

There aren’t quite the words to describe how I’m feeling. A mix of deeply honoured, beyond excited and of course a little bit scared. This role and show means so much to so many around the world, including myself, and each one of my incredibly talented predecessors has handled that unique responsibility and privilege with the utmost care. I will endeavour my upmost to do the same. Russell T Davies is almost as iconic as the Doctor himself and being able to work with him is a dream come true. His writing is dynamic, exciting, incredibly intelligent and fizzing with danger. An actor’s metaphorical playground. The entire team have been so welcoming and truly give their hearts to the show. And so as much as it’s daunting, I’m aware I’m joining a really supportive family. Unlike the Doctor, I may only have one heart but I am giving it all to this show.

Russell T. Davies:

The future is here and it’s Ncuti! Sometimes talent walks through the door and it’s so bright and bold and brilliant, I just stand back in awe and thank my lucky stars. Ncuti dazzled us, seized hold of the Doctor and owned those TARDIS keys in seconds. It’s an honour to work with him, and a hoot, I can’t wait to get started. I’m sure you’re dying to know more, but we’re rationing ourselves for now, with the wonderful Jodie’s epic finale yet to come. But I promise you, 2023 will be spectacular!

7 hozzászólás Ne habozz!

Szonti - 2022. 05. 08. 21:19

Ahhh… Mindig a Sex education fog beugrani róla, ott nem szerettem a srácot.

Munin99 - 2022. 05. 08. 22:57

Nem tudom belelátni a Doktort, de mindenképpen kíváncsivá tett, hogy mit hoz majd. Persze elsősorban RTD-vel. Szívből szurkolok, hogy sikerüljön még egyszer a varázslat, ami anno -szinte- gyerekként a képernyő elé szegezett.

(Bocs, most egy kis nyávogás jön, amit nem szerettek itt, de evvan’.)

Őszintén félek, hogy ez már nem történik meg újra. Nem is miattuk, hanem miattam, 17 évvel és rengeteg elvárással később a “Rose” első képsoraikor érzett varázs a 11. leköszönésével számomra sajnos elveszett.
Capaldi tudott még néha villantani, de vele kezdődött a hanyatlás a szememben. Addig minden részt szinte valós időben néztem, pedig akkor közel sem volt olyan erős a nyelvtudásom, ami mára simán megvan. De Jodie 12. évadját egy évvel később néztem meg, úgy, mint akinek a fogát húzzák. Szerintem végig nyomkodtam a telefonom is közben. A legutóbbi pedig csak vár, de nem igazán látom, hogy meg is fogom nézni valaha.

Szonti - 2022. 05. 08. 23:31

Nagyon fura mert én is ezt érzem mostanában, mondjuk nem csak Doctor Who-val kapcsolatban, hanem minden sorozattal. Régen faltam őket naponta 4-5 epizódot néztem és alig vártam. Most meg szinte rá kell vennem magam, hogy megnézzek valamit. Lehet tényleg azért mert öregszem, már vagy 20 éve vagyok junkie, lehet itt a vége???

spyblat - 2022. 05. 09. 09:29

Én bizakodom. Szerintem jó lesz, csak a történetek is legyenek jók. Meg egyébként én kifejezetten üdvözölnék 1-1 olyan részt, ahol a múltba visszatérve a bőrszíne miatt hurcolják meg.

spyblat - 2022. 05. 09. 09:31

Mármint a “Rosa” című rész is az egyik legjobb volt, ahol ezzel foglalkoztak. Kíváncsi lennék, hogy Doktor hogyan reagál az ilyen fajta atrocitásra.

Tipca - 2022. 05. 09. 09:56

Az az igazság, hogy bár fontos, hogy a Doktor jó színész legyen, itt igazából az lesz a lényeg, hogy milyen lesz a showrunner (Davies azért már bizonyított), de még inkább, hogy milyen sztorikat kap.
Jodie-nál sem azon bukott el az ő időszaka, hogy nő lett a Doktor. Igen, kezdetben voltak felhördülések, de ha jó sztorikat kapott volna, ezek gyorsan elhalkultak volna. Vegyük Capaldit, mikor először megmutatták, plusz az első pár részben a magam részéről ki nem állhattam, aztán egész a szívemhez nőtt. Jodie sztorijai közül még a legjobbak is csak alulról súrolták az RTD és a korai Moffat évadok erősen közepes részeinek minőségét. Chibnall próbált egy komolyabbat húzni, kicsit felkavarni a DW 60 éves állóvizét és szabályait, de a nézők rosszul reagáltak, így sajnos nem tudott kiteljesedni, ahogy szeretett volna.
Kíváncsi leszek, RTD mihez kezd a DW mostani nagyobb költségvetésével, hiszen az ő időszakában anno még eléggé vissza kellett fogni a költségeket. Remélhetőleg a nagyobb szabadság nem megy a minőség rovására.
Mindenesetre várjuk szeretettel, Capaldi és Jodie után fura lesz megint egy jóval fiatalabb férfi Doki. :)

alma321 - 2022. 05. 17. 16:43

Valahogy csökkenti az egész téma hangulatát ha azt a srácot kell Doctornak látnom aki egy évvel korábban még egy gimnazistát játszott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz