login |

Survivor – 42×10: Shizzlesticks!

2022. 05. 11. 15:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A múltkori felkavaróbb epizód után most egy csendesebb jött, már ami a néző lelki állapotát illeti, de nekem ez is ugyanúgy bejött, többek között annak köszönhetően, hogy egyre jobban előjön belőlem a szurkolói énem. Úgy emlékszem, hogy az előző évadokban nem nagyon volt favoritom, inkább több játékossal is úgy voltam, hogy nyugodtan nyerhet, nem lennék ellene. De a jelek szerint így elvesztettem a játék egy komolyabb aspektusát. Mert… tényleg jó szurkolni.

Közben egyébként azon is elkezdtem agyalni, hogy az évaddal hogy állok, és azt kell, hogy mondjam, hogy bármennyire is nem vagyok oda a 40. évad után elkövetett nagygenerálért, és ezerféle előny osztogatásáért, ha csak a játékot nézem (és szerencsére abban azért nem domináltak a védettségek meg a többi) meg a karaktereket, akkor a 41. évad után a 42. is kifejezetten tetszik eddig, simán a jobb szezonok közé tartozik. Azért a 20. és 40. évad között ez nagyon sokszor nem volt igaz.

Nyilván sok minden függ a végkimeneteltől, és egyelőre szó sincs legendás etapról, de az már most biztos, hogy ha van két olyan játékos, aki ha nyer, akkor a legemlékezetesebb nyertesek közé kerülhet. Márpedig ezt nem gyakran mondhattuk el egy szezonról. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Hai esett ki.

Mert Omar úgy döntött? Nem tudom, hogy mennyire kikezdhetetlen a logikája, hogy inkább őt választotta Jonathan helyett, bármennyire is aktív volt Hai, és a végére eljutva nyerhetett is volna, nem éreztem, hogy akkora fenyegetés lenne.

És, ha már szóba kerültek, akkor feljebb Omar-ra és Jonathan-ra gondoltam. Utóbbi hihetetlen, ahogy dominál, és nem csak a nyers erőt, illetve az ügyességet igénylő feladatoknál, hanem a kitartást próbára tevőknél, mint a mostaninál is, aminél nem is tudom, hogy mire kellett gyúrniuk. Tényleg nagyon durva, amit művel, az “összecsapása” Lindsay-vel az évad egyik fénypontja volt nálam, hiszen ahogy írtam, Lindsay-nek szurkolok, Jonathan meg Jonathan. Ha ő eljut a döntőig és nyer, akkor all time fizikai dominanciát lehet szerintem emlegetni, még akkor is, ha közel sem nyert meg minden challenge-et. Mi lenne, ha még puzzle-ökben is ász lenne? Lehet, hogy az?

A másik legenda Omar lehetne győzelme esetén, persze akkor, ha a folytatásban nem vonul háttérbe, de miért is tenné? Tippre nagyon vékony jégen táncol, de döbbenetes látni, hogy milyen jól manipulálja a többieket, igazi puppetmaster (még hogy Hai!). Ha a fejébe veszi, hogy ne a papírforma legyen a tribal-ön, akkor elintézi. És teszi mindezt feltűnésmentesen. Jókor jó ember zsinórját meghúzva.

A nagy esőzéseket és a kissé (számomra) csalódást jelentő, de mégiscsak szárazon alvós jutalom után ugyanis Jonathan helyett Hai-t tette célkeresztbe Omar (Mike-ot megdolgozva, aki lazán hitt neki), és kaptunk egy totál papírforma kiszavazást, amit azért csak sikerült izgalmassá tenni azzal, hogy ismét csak előszedték (talán korábbról?) a Jonathan-szálat, de végül minden úgy ment le, ahogy kellett, Hai totális sötétben tartózkodva megkapta a maga 100%-os blindside-ját.

Ja, azzal hogy kiesett Hai, Lindsay és Drea közös előnye erősebbé vált, és miután Lindsay nagyon elnézte az idolt, Maryanne megszerezte azt, és bizony Jonathan már csak azért is nagy bajban lehet, mert három ellenfelének is van előnye, és ha nem szerez védettséget, akkor most már nagyon nehéz lesz a dolga. Kivéve, ha valahogy gyanúba nem keveri magát Omar.

ui: Mindig is szerettem azokat a játékosokat, akik mindenféle arcokat vágnak, de most, mint a lenti képeken is látszik, folyton Lindsay-t sikerült lekapnom, ahogy mindenféle különböző lelkiállapotot árul el az arca. Bár tényleg nem tudom, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, azaz csak azért figyelek-e fel rá, mert szurkolok neki. De szerintem Jonathan vagy Omar esetében azért nem lenne ennyi snitt.

5 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2022. 05. 11. 18:59

42×10 (pótlás csütörtökről)

– Lindsay elpanaszolta Jonathan előző részes butaságait Omarnak is, jól van.
– Eh, Maryanne találta meg végül az idolt, amit Lindsay pont nem látott meg… :/
– Az milyen jelenet volt már, hogy Hai és Lindsay a shelterben beszélik meg a Jonathanre szavazást, aki ott ül tőlük másfél méterre? :D

Reward:
Borzasztó idő, úgyhogy a kaja+szállás nyeremény a szokásosnál is csábítóbbnak tűnhetett. Lindsay ügyesen megnyerte, Omart és Mike-ot vitte magával, és ez pont kapóra jött Omarnak, aki amúgy is pont Mike-hoz akart közelebb kerülni – be is kamuzta ezt a “puppet”-es dumát Hai-ról az öregnek, és Mike el is hitte rendesen (pedig ha tudná, hogy maga Omar a[z eddig zseniális] puppet master :)) Ja és még loved ones-meglepit is kaptak, hogy minden értelemben összkomfortos reward legyen, aww :)
(Lindsay pedig elmondta nekik a 3-way amulettet, amiből valóban a rész végére kétrészes lett.)

Az immunity nehéz, de ismerős feladat volt, Jonathan vs Lindsay döntő, utóbbi talán azért nyert, mert Jonathannek túl nagy a lába? :D
Hai megpróbált valami fake idolos tervet, kevés sikerrel, egyedül abban bízhatott (volna, ha tud róla), hogy Omarnak túl kényelmesek az egyöntetűen szavazós szituk, és gondolkodott rajta, hogy megborítaná a dolgokat, de végül nem tette.
A tribalon Maryanne Jenga-hasonlata tetszett, ezen kívül még Lindsay elszólását emelném ki (“tonight’s vote is about making an even playing field”), amire azért Jonathan felvonta a szemöldökét, és szerintem érezhette, hogy ez rá vonatkozik. De végül 6:2-vel Hai ment (meglepően már-már “örülve” a döntésnek), Romeo szavazott még rajta kívül Jonathanre, úgyhogy nem volt 100%-os az a blindside ;)

winnie - 2022. 05. 12. 07:27

a 100%-ot arra értettem, hogy fel sem merült benne, hogy kieshet.

Thomas - 2022. 05. 12. 12:54

“még Lindsay elszólását emelném ki (“tonight’s vote is about making an even playing field”), amire azért Jonathan felvonta a szemöldökét, és szerintem érezhette, hogy ez rá vonatkozik.”

Amúgy szerintem az ilyenek pont hogy nem elszólás, hanem Hainak játszanak, hogy minél kényelmesebben érezze magát és ne shot in the darkoljon. Lehetett a reakció is a játék része, de azon sem lepnék meglepve, ha néha ilyen reakciókat a tribal egész más (le nem adott) részéből vágnának be.

Enzo - 2022. 05. 12. 13:06

Ja, okés, jogos. :)

Enzo - 2022. 05. 12. 22:39

@Thomas: hmmm… most hogy mondod :) amikor feljegyzeteltem ezt, akkor még nem tudtam, hogy melyikük fog kiesni, aztán elfelejtettem updatelni a gondolatot :D ha tudatos volt Lindsay-től, akkor ügyes :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz