login |

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty: vége az 1. évadnak

2022. 05. 11. 21:20 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A sorozat, ami a Lakers felemelkedéséről szólt a 1980-as évek elején, de valójában rengeteg emberi sors volt a középpontjában, olyanok akiket a kosárlabda kötött össze. Azt továbbra is tartom, hogy nagyon furcsa az egész szerkesztése, de a végére már teljesen elkapott, és a legjobb újoncok közé került nálam.

Azért is mondom a sorsokat, mert talán az állította a készítőket a legnehezebb feladat elé. Ugye a valóságon alapul a Winning Time, és még ha dramatizáltak is dolgokat, meg vannak benne csak legendák, mint a Nike részvényes kamu, akkor is összességében ez a sok ember járult hozzá a Lakers szezonjához. Nem igazán hagyhattak ki senkit, legalábbis akiknek bizonyos fordulópontokhoz köze volt.

Pont ez teszi nem tipikussá a sorozatot, ahogy egyensúlyoznak a rengeteg ember között. Tudom, más sorozatok is csinálják, és itt is kijjebb van emelve minden részben valaki, de akkor is valahogy össze kellett rántani egy narratívan működő, nem dokumentarista csak “ez és az történt” masszába, ahol néhol még érzelmileg is kapcsolódhatunk.

Ha már empátia a nézőknek, a 9. rész azért eléggé odatett a feelgood hangulatnak. Az élet tele van váratlan dolgokkal, nem 3 felvonásos jelenetekből és részekből áll, és ez ott érződött, amikor a veszteség és a nyereség párhuzamba volt erőltetve, hiszen addig többnyire mosolygás volt inkább a részünk nem annyira komoly témákban. Túlstilizált sorozat, erre befékezett a teljes realizmussal.

Ezen kívül, még ha érteni vélem is, hogy a sok borzasztó kameraállás és képminőség eltérés a tényleges “talált felvételek” koncepció része, akkor is rohadt furcsa néha nézni a jeleneteket, megfejelve a vágással a káoszt. Ez a fináléban, a fő meccsnél ki is csúcsosodott, mert nem volt igazi feszültség, Adrien Brody istenkirály jelenetén kívül kevés tényleges erő volt. De nyilván a feloldására már összeszedték magukat.

A folytatást már berendelték, megtudjuk mit sütöttek ki. Az biztos, hogy ott leszek, mivel Brody és hát a Magic-et alakító Quincy Isaiah simán nézetett minden percet, amiben feltűnt itt.

3 hozzászólás Ne habozz!

Ben11 - 2022. 05. 11. 22:41

Imádtam minden percét. Remélem a Jerry West balhé nem állja útját egy következő évadnak.

winnie - 2022. 05. 12. 05:32

(egyelőre) nem nevezném balhénak, csak egy kiakadás a sok közül, de nem nagyon van mire, és ahogy az hbo is mondta, amellett, hogy a sorozat végülis fikció, elég sok minden tényalapú benne.

heidfeld - 2022. 05. 15. 12:33

Talán túl sok volt a régi felvételek bevágása, meg néha túlzásba vitték a kamerába beszélést, de..
Tetszett!!
Gyerekként, öcsémmel szájtátva néztük Phoenix-Chicago rivalizálást.
Érdekes volt nézni a szériát-hangulatot. Casting igen jól sikerült.
Nyilván át lett írva-kitalálva pár dolog, de a volt edző, tulaj, meg a lánya, magában is eladta volna a szériát.
7.5/10
Egyből néznék 3-4 évadot!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz