login |

Március legjobb új sorozata?

2022. 05. 13. 20:00 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: toplista

(Február legjobb új sorozatai) Az a szörnyű, hogy visszamenőleg alig pótolok valamit, a januári és februári poszthoz most csak egy linket tudtam tenni, semmi új helyezett nem került oda… És tippre ez a hónap még gyengébb lett számomra mennyiség szempontjából. Ahogy nézem, főleg a brit premiereket lustultam el. (Ha valaki írna valamelyikről, amiről nincs kritikánk, nagyon szívesen fogadjuk!)

Megint ti jöttök!

Teljesen mínuszos hónap volt számomra a harmadik, a 51 újonc közül csak 20-at tudok listázni, 31 még bepróbálásra vár (az angol nyelvű, valamint globális szkriptelt premierekkel foglalkozunk, és a nagyon gyereksorozatokat hanyagoljuk), összesen 8-9 nézős újdonságot találtam.

Nálatok hogy alakult az év harmadik hónapja? Melyik március legjobb új sorozata az eddigiek alapján?

Szóval, íme az _én_ listám, amit akár vendégbloggeri keringőre való felhívásként is lehet kezelni, mert amihez nincs kritikánk, arról nagyon szívesen fogadunk írást.

(Remélem, olyan is akad, akinél az elsőimből utolsók, az utolsóimból pedig elsők lesznek, hiszen az a minimum, hogy mások vagyunk. Amihez van kritikánk, oda linkeltem az írásainkat (igyekeztem mindet bepróbálni, amiről írtunk), amihez nincs, ahhoz kereshetők a blogon az előzeteshez, és ne lepődjön meg senki, ha a helyezés nem cseng egybe a listás véleménnyel, mert nyilván nem mindegyik kritikát én írtam – némelyiknél kommentben olvasható a véleményem.)

 1. Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty
 2. The Last Days Of Ptolemy Grey
 3. Pachinko
 4. The Dropout
 5. Minx
 6. Midnight at Pera Palace
 7. WeCrashed
 8. Life & Beth
 9. Moon Knight
 10. Halo
 11. Welcome To Flatch
 12. That Dirty Black Bag
 13. How We Roll
 14. Once Upon a Time… Happily Never After
 15. Theodosia
 16. Pieces of Her
 17. A séf meg a többiek
 18. The Boys Presents: Diabolical
 19. The Guardians of Justice
 20. Our Flag Means Death

Még nem voltak meg: Murder in Provence, Savage Rhythm, The Holiday, Mood, Our House, Joe vs. Carole, Dicktown, Shining Vale, Kotaro Lives Alone, More Than This, The Ipcress File, Silverpoint, The Thing About Pam, The Witchfinder, Beyond The Veil, Bust Down, Love, Life & Everything in Between, Thermae Romae Novae, Newark, Newark, Deep Heat, Holding, Human Resources, DMZ, Standing Up, Eternally Confused and Eager for Love, Cracow Monsters, The Pact, The Girl From Plainville, 61st Street, Wild Abandon, Julia + gyereksorozatok: Team Zenko Go, Transformers BotBots, Super Pupz, The Fairly OddParents

A toplista egyéni összbenyomást tükröz, ami van, ahol pilot alapján született, máshol 2-3 rész vagy teljes szezon alapján, bár ezt sehol sem tüntetem fel, mert az már túl sok információ lenne. A lényeg, hogy kicsit unfair lehet összehasonlítani pilotokat és teljes évadokat, de az sem lenne fair, hogy valami, amit mondjuk kaszáltam 3 rész után, a jó pilotja miatt dobogós legyen.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2022. 05. 13. 21:05

a ruby and the well-t hianyoltam, de most latom, februar vegen volt az elso resz, szoval azt oda igy utolag.

marciusban pedig shining vale es the thing about pam holtversenyben. az eternally confused a harmadik, bar kicsit idegesito volt neha, a minx pedig csak negyedik, mert bar remekul indult, a vegere unalomba fulladt.

a how we roll, wecrashed, halo, julia, 61st street es plainville meg nem voltak meg, de egyikhez se fuzok sok remenyt, a plainville erdekel igazan. a tobbi mind kasza lett, kiveve a holiday, de az is csak kozepes.

Divide - 2022. 05. 13. 21:57

Hát, nálam elég soványka volt a márciusi újoncélmény.
A WeCrashed-et nem mentette meg a casting, nem mondanám rossznak, de teljesen kihagyható (lett volna).
A Pieces of Her pár rész után kasza lett, annyira idegesített, hogy egy anya-lánya beszélgetés helyett óriási, erőltetett köröket futtatnak a főszereplővel. Ezeken kívül csak a The Girl from Plainville volt meg, ami egy nagyon furcsa sorozat, mert bár agyzsibbasztóan eseménytelen, valahogy mégsem untam rá menet közben. Érdekes a kettősség, hogy végig a lány szemszögéből (is) látjuk a történéseket, mégis homályban marad a motivációja, de átkozottul frusztráló is.

heidfeld - 2022. 05. 13. 23:03

Winning Time-ból 4. résznél tartok – Nagyon tetszik. Kiváló casting. Egészen egyedi stílus.
Hallo jövő hét pótlása lesz.
Minx nagyon hangulatos sorozat, tetszett. Utolsó 2 rész idei év legszórakoztatóbb dolga volt. Könnyezve nevettünk rajta.
Rádiósoknak spinoff, azonnal!

Thomas - 2022. 05. 14. 00:34

Innen még semmit sem sikerült elkezdenem, de a Winning Time és a WeCrashed már betárazva, de aztán lehet, hogy a Moon Knightot vagy a Halót kezdem el előbb. Mostanában egyre inkább bevárom az évadok végét (ezek a 8-10 részek elég hamar kifutnak), és csak a realityket meg 1-2 sorozatot nézek hetiben.

hufnagel - 2022. 05. 14. 11:18

Alig láttam ezekből valamit (egyszerűen túl sok van), de a felsoroltakból nálam a WeCrashed volt a legjobb, de ez is messze van a kiemelkedőtől.
Ugyan nem volt kérdés, de a legnagyobb csalódás a Halo.

winnie - 2022. 05. 14. 11:54

a halo-hoz meg vissza akarok hamar terni, mert az elmult hetekben eleg jokat olvastam rola.

hufnagel - 2022. 05. 14. 17:49

Ahol én olvasok a Halo-ról véleményeket, hát, ott jót még nem nagyon láttam. Engem pl. nem befolyásol a játék mert sose játszottam vele, de nekem se jött be, nagyon nem, akik meg ismerik a Halo-univerzumot azok általában durvaanyáznak. Az igaz, játék adaptáció lévén én is pörgős, zúzós, akciós sorozatot vártam és hát nem az lett, plusz még a koreai gyerek szála halálra idegesít a színésszel együtt és Natasha Mcelhone is elég halovány ebben a szerepben. Egyszerűen nem ezt vártuk, de amúgy is nagyon karcsú az egész történet.
Evvan.

Dohi - 2022. 05. 14. 18:02

ok, a more than this is tetszett, kiveve a mindent spoilerezzunk el az epizodok elejen egy montazzsal cimu dolgot. eloszor atsiklottam folotte, azt irtak ‘real teenagers’, gondoltam reality/docu, olyat nem eszunk, de scripted cucc.

winnie - 2022. 05. 14. 18:20

hufnagel: ezért is örülök nagyon, hogy én nem random helyen olvasgatok véleményeket (eleve sehol sem olvasok véleményt vagy kritikát, nem sok értelmét látom), és nem alakul ki téves képem valamiről. inkább csak a ti hozzászólásaitok alapján tájékozódom, mert azokat alapból látom.

(de a halo esetében nem kell messzire menni ilyesmiért, ahhoz nem kell véleményeket sem olvasni, hogy az ember tisztában legyen azzal, hogy meglepően jó a sorozat fogadtatása, iszonyat buborék lehet, ha nem olvastál pozitívat. ha ilyen véleményeket akarsz és nem tartasz tőlük (sokan direkt kerülik), akkor elég ránézni az IMDb-re, ha a számokban hiszel, akkor meg láthatod, hogy minden rész elég jól van pontozva, főleg ahhoz képest, hogy mire lehetett számítani lepontozásilag – bár az 1×07 általános leolvadást idézett elő, mert egy bizonyos valakiről szólt, de ez nem meglepetés.)

Florabell - 2022. 05. 14. 18:46

Igazán jó hónap volt ez a március.

1.Julia
Annyira különleges meglepetés volt ez a sorozat. Ha nem rakják fel egy időre youtube-ra akkor bele se néztem volna pedig nagy kedvencem lett. Csakúgy áradt belőle az életöröm.

2.Shining Vale
Nagyon weird horror-komedia ötvözet, aminek igazából az első fele komédia, a második fele horror. A befejezés nem annyira tetszett, de a cliffhanger azért érdekes volt, bármilyen apró is.

3.Pieces of her
Nagyjából két nap alatt ledaráltam és nem bántam meg. Szeretem a netflix teljesen váratlanul jövő krimi különlegességeit.

4.Midnight of Perapalace

Nagyon ígéretes török sorozat volt. A főszereplőt is kedveltem. Csak valamiért nem bírom a lebukás folyamatos feszültségével operáló koncepciókat. Szóval amikor a rész végén kiderült, hogy ilyen irányba megy a sorozat akkor nehéz szívvel kaszáltam.

Necridus - 2022. 05. 16. 22:55

Kicsit megkésve, de pótolom. Maximalizmus, meg ha majd visszatekintek az idei számokra, itt tök könnyű lesz követni:)

– Midnight at Pera Palace
Izgalmas, humoros, kevés szereplő megfelelően kidolgozva, időutazós, emlékezetes, valós eseményeket is érintő kellemes színészi játékkal. Egy időre elúszott, de felhoztam magam, ami nagy szó, mert ritkán térek vissza sorozathoz.

– Moon Knight
Sajnos nem mert kitörni a tipikus marvelből, pedig nagyon jó alap a személyiségzavaros szuperhős sztorija. Sokat próbáltak egyszerre.

– The Boys Presents: Diabolical
Voltak érdekes epizódjai, de valahogy a feledhetőbb kategóriába tartozik. Azért megnéztem, mert jó szórakozás volt egy-egy rész délutánonként.

– The Guardians of Justice
Ötletes szatíra, nagyon különleges látványvilággal. Minden percben a képernyőhöz szegez, hiszen rengeteg animációs stílust váltogat folyamatosan.

– Thermae Romae Novae
Szintén a délutáni kikapcsolódáshoz megfelelő kategória. Érdekes alapsztori és végig tudta tartani a szintet, de ez nem azt jelenti, hogy zseniális darab.

– The Fairly OddParents: fairly odder
Megnéztem, mert az eredeti nagy kedvenc volt anno, de annyira erőltetett, hogy a nyomába sem ér az animációnak – sőt, ez nem is működik élőszereplősen, annyira művé vált az egész és minden eleme, ami az animációnak működött, az itt keservesen elbukott. Viszont brutál sok volt az easter egg, ami azért szórakoztató volt. Még több Wanda és Cosmo kellene!

– DMZ
Rosario Dawson, ennyi, egyébként nem volt nagy szám. Ha több epizód lett volna, lehet, hogy nem fejezem be.

Kaszált, de nyári darára tervben van:
– The Dropout
Amanda remek, mint mindig! Még a 3. részig el is jutottam, csak sok minden más néznivaló is volt.

– WeCrashed
A pilot bejött, a két főszereplő dinamikája is, de ahogy az előző, úgy ez is elúszott egy időre.

Végleg kaszált:
– Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty
A pilot amúgy bejött, legalábbis a hangulat, viszont a sztori egyáltalán nem tudott megfogni, sőt, vissza se tudom idézni sajnos a szereplőket se.

– Halo
Nagyon vontatott volt, pedig első videójátakaimhoz tartozott a Halo, úgyhogy vártam.

– Welcome To Flatch
Nem jött be a humora, fapofával néztem végig.

– That Dirty Black Bag
DomCoop miatt kötelező volt az igazán nyers western … és utóbbi jellege miatt untam.

– Once Upon a Time… Happily Never After
Emlékezetes alapok és nyitójelenet, de igazából semmi nem volt, ami meg tudott fogni.

– Theodosia
Bugyuta történet, pedig a főhős aranyos. Nem tudott a pilot rávenni a folytatásra.

– Human Resources
Ez szinte Big Mouth X és feledik évad lehetne. Már azt se tudom igazán szeretni, elveszett belőle a reális tinikori események ábrázolása és túltolt lett, ez meg méginkább, úgyhogy ez már kaszálva is.

– Super Pupz
20 évvel ezelőtt még jó lett volna, most eszméletlen gagyinak hatott. Gyerekeknek persze más élmény lehet.

Még nem kezdtem el, de tervben van/volt:
– The Holiday
– The Pact

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz