login |

Hacks: kezdett a 2. évad

2022. 05. 17. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Na végre! Bár talán kibírnám az HBO Maxos sorozat nélkül, de mégis jó, hogy visszatértek “a lányok”. Minden drámai húzás ellenére is valahogy feelgood a pénz beszéde, vagy milyen magyar alcímet kapott a sorozat.

Az biztos, hogy a finálénál említett Entourage-hoz hasonlítás most már még jobban áll! Nyilván modernebb gondolkodású, és kicsit sem szexista, de annyira gazdagon laza, vagy hogy fogalmazzam meg. Ugye a főszereplője egy azért mégis csak Los Angeles-i házat birtokló író, aki bedolgozik egy régen szebb napokat megélt, de iszonyat gazdag standuposnak, aki épp visszatér a gyökereihez a kényelmes fix fellépések helyett. Igen, underdog történetet csiszoltak két jómódú ember kalandozásából.

Viszont mindezek mellett a kezdő 2 rész rengeteget foglalkozott az ügynökükkel is, aki nyilván nem Ari Gold, és sok jót is akar, de azért ő sem az a legjobb ember a sakktáblán. Tudom, nem realista az egész, de valahogy mégis kis ablakot jelent szerintem a hollywoodi mentalistásra, ahogy az Entourage tette a régi időkbe.

A második évad láthatóan road movie is lesz (nyilván a poszter is ezt ígérte), szóval érzésre jobban fog tetszeni, mint az első. Legalábbis már most több élvezettel néztem, pedig némelyik kocsis CGI eléggé kilógott, például ezen bekezdés felettiben a két főszereplő számítógépes segítséggel került oda. Tudjátok, egy kocsit levideózni terepen drágább, mint greenscreenezni, még akkor is ha a semmi közepén hajtásról van szó.

A mélység most is elmaradt, pedig pár komolyabb téma is előkerült, de igazából mostanra már végképp nem is várom el tőle, pedig ott van esélye nőni a karaktereknek természetesen. És szerencsére a finálé egyik cliffhangerét feloldották két rész alatt – én végig azt hittem, hogy már tud mindenről Deborah és nem érdekelte túlzottan, de valójában ez az írói húzás is kiszámítható lett volna, és nyilván miért hagynának ki egy ilyen szépen felépített konfliktust, bár persze a nemtörődömsége is eléggé karakterpillanat lehetett volna.

Így belegondolva, remekül váltotta a Winning Time-ot, teljesen abba a “timeslotba” illik nálam hangulatilag, szóval a finálénál találkozunk.

3 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2022. 05. 17. 19:34

Szerettem az első évadot, de kifejezetten nem hiányzott az eltelt időben, most mégis nagyon tudtam értékelni a két részes visszatérést. Jean Smart-ot továbbra is imádom, Hannah Einbinderrel továbbra is remek a dinamikájuk, és külön öröm volt, hogy az ügynökük és az asszisztense kicsit több figyelmet kaptak, nagyon szórakoztató adalék az ő kettősük is.

Snoopyzit30 - 2022. 05. 18. 08:18

Nekem nagyon bejön ez az évad is.

romanista - 2022. 06. 12. 16:42

hát, ez a sorozat egyszerűen…fenomenális.
Mindenkinek ajánlom. Jean Smart szenzációs, minden pillanata élményszámba megy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz