login |

Breeders: kezdett a 3. évad

2022. 05. 20. 21:35 - Írta: Shannen

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Idén sajnos nem kaptuk meg világpremierként a Bezzegszülők harmadik évadját, és egyelőre bizonytalan, hogy később a Disney+-on vagy az előzetes várakozások szerint mégiscsak az HBO Max-en lesz itthon látható az FX remek sorozata. Az biztos, hogy a dupla részes szezonkezdés brutál erős lett mind humorban, mind drámában, így csak remélni tudom, hogy itthon sem kell túl sokat várni rá.

Míg a kétgyermekes szülők mindennapjait bemutató sorozat eleinte a sötét tónusú humorával kapta el a nézőket és a komédia besorolás abszolút megállta a helyét, azonban mostanra inkább dramedy-ként emlegetném a sorozatot. Már az előző évadban is egyre komolyabb szálakat boncolgattak, és ez idén sincs másképp, főleg, hogy most nem kaptunk időugrást, hanem ott folytatódik a történet, ahol legutóbb abbahagytuk.

Bár minden bedobott témánál sikerül az íróknak megtalálni az odaillő feloldást némi humorral, de mégiscsak vannak azok a dolgok, amik akkor is megérintik és elgondolkodtatják az embert, ha pár pillanatig el is mosolyodik a látottakon. Például a sorozat egyik sarokköve mindig is a Martin Freeman alakította Paul dühkezelési problémája volt, ami rányomta a bélyegét a gyerekeivel való kapcsolatára. Ez mostanra odáig fajult, hogy a 13 éves fia nem bír vele együtt élni, így ideiglenesen kénytelen elköltözni az anyósa üres lakásába.

Ez a helyzet tartogat néhány vicces momentumot, ugyanakkor az, hogy az apjához (is) köthető negatív gyerekkori élmények hatására tinédzserként Luke-nak pánikrohamai lesznek, megbomlik a családi kötelék, a másik gyerek pedig amiatt szenved, mert az apja nem lakik velük, nem könnyen fogyasztható témák, mégsem megy át soha lehúzósba a hangulat. Mindig emberi marad, kicsit ugyan összeszorul az ember szíve, de végső soron mindig többet mosolygok egy-egy epizódon, mint amennyit nem.

Ugyan a második epizód végére megoldódni látszik ez az apa-fia konfliktus, de egyrészt egy ilyen mélyen gyökerező probléma nem változik meg egyik napról a másikra, másrészt azt is érdekes lesz látni, hogy Paul, aki kis ideig megtapasztalta a szabadság ízét, azaz egy kis levegőhöz jutott a mindennapi családi mókuskerékből kiszakadva, hogy fog abba visszarázódni, miközben a felesége több komolyabb válsággal is szembe kell, hogy nézzen.

Szerencsére a biztos humorforrásként a nagyszülők továbbra is kiemelt szerepet kapnak és Sally Phillips karaktere is üde színfoltja lehet az évadnak, persze csak ha nem viszik el a nagyon egyértelmű klisés irányba a belengetett szálát. Mondjuk ennél többre tartom a Breeders készítőit, úgyhogy annyira nem félek ettől a lehetőségtől, inkább kíváncsian várom, hogy Ally és Paul hogyan navigálja a továbbiakban is a mindennapokat a két kamaszgyerekük és a saját igényeik között.

5 hozzászólás Ne habozz!

Venom - 2022. 05. 20. 22:30

Mindkét évad tetszett, nem is tudtam, hogy már jön is a 3. Köszi az emlékeztetőt!

Azzal mondjuk nem teljesen értek egyet, hogy a sorozat inkább humoros, mint nem. A 2. évadban összességében elég kevés humor volt, és sokkal inkább a drámára feküdtek rá. Nem probléma az, csak szerintem kissé félrevezető komédiaként feltüntetni.

Dohi - 2022. 05. 21. 00:17

damn, sally phillips az egyik legnagyobb kedvencem, nagyon orulok, hogy nehany eve megint elkezdett mindenhol megjelenni. viszont a breeders mar az elso evad vegere is necces lett, a masodik elejen meg kihajitottam, ugyhogy ez most kimarad.

Divide - 2022. 05. 21. 07:45

Eddig ez az évad elég nyomasztó, nem díjazom, hogy a humor rovására drámáznak. A Luke-ot játszó srác ráadásul szerintem nagyon béna, nem kéne neki ennyi… screentime.

Shannen - 2022. 06. 24. 23:45

3×08 – mekkora rész volt ez te jóég.

Alun Armstrong és Joanna Bacon (nagyszülők) eddig is igazi scene-stealer-ek voltak, de általában a humort dobták meg. Most viszont beleálltak a kőkemény drámai vonalba, miközben azért így is volt néhány remek egysorosuk. Szeretem az ilyen kamaradráma-szerű epizódokat és ezt itt is remekül kimaxolták.

Nikolka - 2022. 08. 10. 01:57

A 2.évad után én is úgy éreztem, mint Venom. De közben jött most a 3×3. Ami annyira ritka módon vicces volt. Hangosan röhögtem közben. A nagyszülők még mindig a legjobb humorforrás. De drogos Paul is nagyon vicces volt. Azért tudják még viccesre venni a figurát. Közben pedig maga a téma véresen komoly. És egy 40perces drámában is simán fel lehetne dolgozni.
Ez az évad így 3 rész után sokkal jobban tetszik eddig, mint a 2.

Kisgyerekes anyaként kicsit megszakadt a szívem az Avas jelenetnél. Mikor visszaemlékezett az altatásra. Most meg nem mond el neki dolgokat a lánya.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz