login |

Hírpéntek – CW-kiadás – Riverdale-kasza! Daredevil 4. évad?!!!

2022. 05. 20. 09:05 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • A CW 2022/23-as berendelései: Gotham KnightsThe WinchestersWalker: Independence
 • Kiszivárgott egy elég komoly Stranger Things-spoiler a 4. évados Monopoly-játéknak köszönhetően (az egyik kártyán van valami – ha lehet, kommentbe ne kérje vagy írja be senki), ami egyébként teljesen kiborította a készítőket.
 • A Disney+ még nem rendelte be hivatalosan kommunikálva a Daredevil 4. évadját, de mondhatjuk, hogy berendelte, mert már készítői is vannak a projektnek: Chris Ord és Matt Corman. Ami azt mutatja, hogy a platform elkötelezett a szezon elkészítésében, illetve, hogy meghallgatta sorozatos írók pitch-eit, és kiválasztotta a legjobbat. (A lényeg, hogy ez még csak hivatalosan fejlesztés, vagyis a pilotszkript alapján mondhatják, hogy “Mégsem kell.”, de ilyenkor jó eséllyel hoznak újabb írókat, ahogy azt az Obi-Wan Kenobi esetében is tették, ahol az első készítőt elzavarták, és nekimentek még egyszer a koncepciónak.
 • Mai magyar premier: Akkor és most 1. évad, FBI – New York különleges ügynökei 4. évad (folytatás), FBI: Most Wanted 3. évad (folytatás) + Prime Video: Éjszakai ég 1. évad, Kids in the Hall: A humor punk nagyágyúi 1. évad + Apple TV+: Harriet, a kém 1. évad (folytatás) + Netflix: Love, Death & Robots 2. évad (folytatás – vendégblogger?), Jackass 4.5, A sínek másik oldalán 1. évad, David Letterman: A következő vendégemet nem kell bemutatni 4. évad + Holnapi magyar premier: Szünet. Sam Jay talkshow 2. évad
 • Premier: Now and Then S1, Restoration Road with Clint Harp S2, RuPaul’s Drag Race: All Stars S7, RuPaul’s Drag Race: All Stars Untucked S4, Interrogation Raw S1, Car SOS Ultimate Countdown S3, Hypothetical S4, Location Location Location S37 + Finálé: Law & Order S21 (vendégblogger?), Station 19 S5 (vendégblogger?), Young Sheldon S5, United States of Al S2, Law & Order: Organized Crime S2 (vendégblogger?), Big Sky S2 (vendégblogger?), Law & Order: SVU S23 (vendégblogger?), How We Roll S1, Atlanta S3, Harriet The Spy S1, Swamp People S13 + Chip’n Dale: Rescue Rangers
 • Teljes évados premier: Night Sky S1 (Amazon), Love, Death & Robots Vol.3 (Netflix), My Next Guest Needs No Introduction S4 (Netflix), The Kids in The Hall: Comedy Punks S1 (Amazon), LOL – Last One Laughing Spain S2 (Amazon),
 • Magyar tévés premier – HBO3: 06.18 Kung Fu (Kung Fu) 1. évad
 • Új a magyar Netflix-en: The 100 7. évad, Wrong Side of the Tracks S1
 • Új a magyar HBO Max-on: Tom és Jerry New Yorkban 2. évad, Pindúr pandúrok 3. évad
 • Új a magyar Amazon-on: Totems S1
 • Lekerül a magyar Netflix-ről: 06.14 Charité, Charité At War, 06.16 Orphan Black
 • Lekerül a magyar Amazon-ról: 05.31 Law & Order: SVU S11-S13
 • Lekerül a magyar HBO Max-ról: június A bronz kert S2, Krypton S1-S2
 • A CW-s kaszaözönnek csak az egyik oka volt az, hogy eladásra kerül a csatorna, ami profilváltást, kevesebb sugárzási napot és talán kisebb toleranciaküszöböt jelent a lineáris nézettség kapcsán, de az is komoly tényező volt, hogy a sorozatok nagy része az HBO Max képbe kerülésével és a Netflix-szerződések megszüntetésével már nem hoznak külső bevételt.
 • A CW főnöke megerősítette, hogy továbbra is lesz “korrekt mennyiségű” szkriptelt produkció a csatornán, de ahogy elkezdődik az átállás, több alternatív (pl. nemszkriptelt cucc, reality, vetélkedő) fog érkezni, illetve több vásárolt sorozat, ami ugye minket nem érint, hiszen már láttuk ezeket. Ennek kapcsán ugye beszédes, hogy ősszel is kvázi a The Flash helyén egy korábbi európai sorozatot adnak majd, ami eléggé no komment. Ja, és abban is reménykednek, hogy ismét lesznek szitkomok. És abban is bíznak, hogy más stúdiók is fognak dolgozni a CW-ra, nem csak a Warner.
 • A CW elkaszálta a Riverdale-t. A már berendelt 7. évad lesz az utolsó.
 • A The Winchesters 1.) a 70-es években játszódik, de bőven lesz benne kapocs az eredeti sorozathoz, bár nyilván új nézőknek készül 2.) egy csomó rajongói kedvenc Supernatural-karakter és színész feltűnhet benne – akár fiatal, akár valódi énjükkel (a sorozat “motorja” erre lehetőséget fog adni), 3.) a forgatás New Orleans-ban lesz, 4.) klasszikus rock and roll zenéket fognak használni
 • A Superman & Lois második évadja kicsit szaggatottan ér véget: 05.31, 06.07, 06.28 – így jönnek majd a részek.
 • Kaci Walfall, a Naomi főszereplője beszél a fináléról.
 • Geffre Maya (Simone) beszél az All American: Homecoming múlt heti részéről.
 • Vendégszerep: Caroline Day – Riverdale (visszatérő), Teddy Sears – The Waltons’ Thanksgiving,
 • Interjú: Eric Wallace (a The Flash showrunnerje), Cameron Johnson és Noga Landau (a Tom Swift showrunnerjei),
 • Az upfronts-on bejelentett a CW egy Magic With The Stars című realityt, aminek Criss Angel lesz a műsorvezető, és minden részben két celeb fog versenyezni egymással, hogy ki mutatja be a jobb trükköket – természetesen bűvészek segítségével állnak színpadra, zsűri elé. A legjobbak döntőbe kerülnek a szezon végén.
 • A másik reality a Recipe For Disaster volt, ez gasztro lesz, ugyancsak epizodikus, s benne 3 profi séf fog versengeni egymással, azonban az ételkölteményeket abszurd körülmények között kell majd megvalósítaniuk. Igaz, stúdióban. Például: egy sivatagos szigeten monszun közepette, de csinálnak majd rament egy képrablás közben, illetve szuflét, miközben földönkívüliekkel harcolnak a Marson. Ráadásul mindenkinek lesz társa is, egy tapasztalatlan családtag.
 • Új sorozat: Amber Brown – Apple TV+, komédia, készítő-rendező: Bonnie Hunt – Paula Danziger könyvei alapján, egy lányról, aki a hangját a művészetek és a zene révén találja meg szülei válása idején. Szereplők: Carsyn Rose, Sarah Drew, Darin Brooks, Liliana Inouye.
 • Új sorozat: Next of Kin – finn, 8 rész, készítő: Minna Panjanen és Valeria Richter, rendező: Akseli Tuomivaara, egy nőről, aki megpróbálja kideríteni, mi lett a DNS-mintájával, amikor azt ellopták egy biobankból, ami után valaki elkezdi követni. Szereplők: Nika Savolainen, Elmer Bäck, Matleena Kuusniemi, Antti Virmavirta, Sarah Boberg, Sonny Lindberg, May Lifschitz.
 • Pilotszkript: Sula – HBO, készítő: Shannon M. Houston – Toni Morrison könyve alapján, két fekete lányról, akik gyerekkoruk óta szoros barátok, és gyökeresen eltérő úton válnak nővé. Az egyik családanyaként lesz hagyományos közössége pillére, a másik a nagyvárosi életet választja, és intellektuálisan, valamint szexuálisan szabad. Azonban idővel szembe kell nézniük döntéseik következményeivel, amikor feltűnik egy rejtélyes férfi.
 • Új sorozat: Juice – BBC3, 6 rész, angol, komédia, készítő-főszereplő: Mawann Rizwan – saját előadása alapján, egy férfiról, aki mindent megtesz azért, hogy családja figyelme előterébe kerüljön, azonban a rokonok mindig lenyúlják előle a dicsfényt. További szereplők: Shahnaz Rizwan, Nabhaan Rizwan, Jeff Mirza és Russell Tovey.

17 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2022. 05. 20. 09:19

“4.) klasszikus rock and roll zenéket fognak használni”

helyes, az eredeti supernatural másik nagy pozitívuma volt a filmszerű képi világ mellett

azt ugyan eluntam valamikor az 5. vagy 6. évad környékén, már nem is emlékszem, mert elkezdtek túl sokat lelkizni, de mindenképpen belenézek majd ebbe is

Scat - 2022. 05. 20. 09:22

Tyű, a Love, Death & Robots-hoz már vendégblogger kell?

Ha a hétre nem vállalja senki, akkor jövő héten megírom. De aki gyorsabb, nyugodtan csapjon le rá :)

winnie - 2022. 05. 20. 09:31

human tudom, hogy nézi (nekem sincs ellenemre olykor egy epizód), a stábból a többieket hirtelen passzolom, hátha valamelyikük, de az oka az, hogy human nem fogja tudni “ledarálni” a jellege miatt (a 2. évadról sem teljeset írt, asszem), és ha tudunk korábbi írást kirakni, akkor szerintem érdemesebb lenne, mert egy epizodikus antológiához nem nagyon illene egy egyrészes, hanem akkor vagy egy összegző, némelyik címet közben megemlítő, vagy egy mindegyik részre egy-két sort vagy mondatot szánó írás kéne.

Franky - 2022. 05. 20. 09:32

Esetleg The 100 magyar szinkron a Netflixen?
Vagy inkább ne is várjam??!!??

Mammut - 2022. 05. 20. 09:58

“nem fogja tudni “ledarálni” a jellege miatt”

én ebéd közben 2, vacsora közben 2-3 részeket néztem a hetekben, részhossztól függően, ha lenne ennél több időm, le sem állnék vele, simán darálnám, rohadt jó sori

pont jókor jött a folytatás, mert azt hiszem, a hétvégén pont kifogytam volna a részekből :)

winnie - 2022. 05. 20. 10:19

tudom, hogy van, aki darál epizodikus antológiát, az is lehet, hogy a többség, pont ezért akarunk kritikát kirakni hamar.

de ettől még az átívelős és az epizodikus sorozatok után ez az a műfaj, amit legkevésbé darálnak az emberek (a 3-ból a 3. helyen van), hiszen minden rész külön “film” kapocs nélkül. aki túl akar esni a teljes szezonon, az két óra alatt kipipálja, ez tippre elég vonzó. én inkább elnyújtom. (de persze nem indulok ki abból, hogy én epizodikus antológiából egy részeket nézek, még a creepshow vagy a two sentence horror stories dupla epizódjaiból is csak egyet néztem.)

juhaszvik - 2022. 05. 20. 10:41

Ezt a CW-s kaszaözön magyarázatot nem értem. Ha a döntéseknél számított a tulajdonos váltás, vagyis a következő tulaj érdekeit vették figyelembe, akkor hogy jön ide az HBO maxos és egyéb warneres szempont? És fordítva: ha még számít a warnernek, hogy mi van a CW-s sorozatokkal, akkor miért foglalkoznának az új tulaj igényeivel? Én nem igazán látom át, hogy ez a kettő hogyan jön össze.
Vagy egyszerűen csak van egy timeline, és x hó y. napjáig a warner kaszált el dolgokat, utána pedig az új tulaj?

winnie - 2022. 05. 20. 10:47

egyrészt a warner kisebbségi tulajdonos marad, másrészt anyagi megfontolás vezette a kaszákat, azaz megvolt az igény a berendelésekre (talán írtam ezt is), de nem sikerült megegyezni a feltételekbe, amik nyilván mások lehettek volna, ha például külső monetizálhatósága is van a sorozatoknak, és nem csak belsőleg kerülnek streamingre.

Mom - 2022. 05. 20. 10:57

És amögött melyik szereplő döntése áll, hogy nem az ezért közvetlenül fizető Netflixnek adják tovább a sorikat, hanem a max közvetett bevételt generáló HBO Max-nak?

Mert nekem úgy rémlik, mintha ezek valahol összefüggenének.

De az is lehet, hogy a szokásos gyártó/csatorna zavar csapdájába estem :)

winnie - 2022. 05. 20. 11:02

szerintem arról van szó, hogy a főfő warner tulajapu azt akarta, hogy ne a netflixnek legyen jó a cw-nak köszönhetően, hanem az hbo maxnak. azonban a lejjebb lévő cw tulaj warner-szervezet ezért szív, hiszen korábbi közvetlen bevételei így kiestek, és ezért lehet, hogy több licencdíjat kell fizetnie a cw révén a sorozatokat gyártónak (ami megint csak egy warner cég, a warner bros. television).

Mom - 2022. 05. 20. 11:12

Szóval érthető, hogy miért zavarodtam össze a warner érdekek számossága és ugyanakkor ellentétessége miatt :D :D Ha egyszer készül erről egy magyarázó cikk, amiben letisztázzák, hogy ki kivel volt ebben, azt mindenképpen örömmel veszem majd :P

Mammut - 2022. 05. 20. 11:33

“hiszen minden rész külön “film” kapocs nélkül”

engem a hangulat jobbban érdekel, mint a béna cliffek :)

Dohi - 2022. 05. 20. 12:51

sitcomok bizony jol jonnenek, akar a cw-n is, alig van emlitesre melto manapsag es azok se hosszu eletuek. a kulso cegek bevonasa is mukodhet, anno a valentine az egyik legnagyobb guilty pleasure lett a cw-n, pedig tobbnyire ellenszenves volt a szereplogarda. mondjuk a ‘mukodes’ idezojeles, kasza lett minden kulsos sorozat hamar, aztan az a partner is lelepett.

wintender - 2022. 05. 20. 15:17

Heartstopperből további 2 évad várható.
(Még mindig szívesen vendégírok az elsőről, ha lenne rá igény.)

winnie - 2022. 05. 20. 15:27

köszi, akkor most már azt mondom, hogy írj.

nagyi89 - 2022. 05. 20. 19:36

Én ezt nem értem. A Krypton Warner sorozat, benne is van a Warner HUB-ban és mégis lekerül? Akkor a Warner-es cuccok sem maradnak “örökre”? Azt hittem ha bejönnek a stúdiók stream szolgáltatásai akkor fixen meglesznek a saját cuccok helyei. Újabb csalódás a streamingben.

winnie - 2022. 05. 20. 22:39

siman lehet, hogy maradni fog, permanens lesz. passzolok. ugye lejar a 3 ev, mert ezt meg ugy vettek, hogy nem volt warner hub meg max, es _lehet_, hogy ha nem vettek volna meg, akkor meg nem is kerult volna fel itthonra, mint mas warner sorozatok sem. de egyelore a press oldalon is, ha rakeresel a cimre, ott jelzik a lekerules idopoontjat, ami siman valtozhat.

szoval a fentiekre alapozok, es nem akarom remhirt kelteni. de mivel hivatalosan meg mindig nem jeleznek ilyesmit a feluleten, nem lehetunk biztosak abban, hogy marad.

(ugye itt az erdekes lehet, hogy nem a warner bros. television a gyarto, hanem a warner horizons.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz