login |

Survivor – 42×12: Survivor 18.0

2022. 05. 25. 21:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A finálé előtt pár órával megint – idén nem volt jó kritikaíró… Az utolsó előtti rész, illetve adásnap ismét egy elég erős, történésekben nem szűkölködő epizódot hozott, ami után ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ki fog nyerni, vagy döntőbe jutni.

És ez jó. Jó, mert simán el tudom képzelni a többségről, hogy kipotyog a döntő kapujában, mint ahogy nem egy, és talán nem is két játékosban megvan a védettség játék megnyerésének esélye is, és bár akad a top5-ben olyan, akiből nehéz lenne kinézni a végső sikert (még talán protest szavatokkal sem), többen is teljes joggal pályázhatnak rá, legalábbis biztos, hogy tudnak mit felmutatni a rezüméjükben. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Omar esett ki.

Ennyit arról, hogy Omar a háttérben bábozva be tudja magát csúsztatni a döntőbe. Igaz ehhez kellett Maryanne ügyeskedése és szervezkedése is – jó volt látni, hogy nem sikerült őt “elnyomni”, pedig ugye a rész elején Mike is belehelyezte a célkeresztjébe Omar-t. És mindezt a legutóbbi tribal miatt! Hát még, ha látták, hogy előtte miket szervezkedett.

Omar a kiesése előtt még besöpört egy jutalomjátékot, a védettséget pedig Lindsay szerezte meg, így bármennyire is híre ment annak, hogy idolja van (már megint a szóbeszéd!), ő biztonságban volt, és érdekes taktikaként felmerült az is, hogy Omar-nak lepasszolja az idolját, amire végül nem került sor, bár valamiért nem is tűnt úgy, mintha Omar számított volna rá – ez az idol visszakerül a körforgásba dolog nyilván valid lehet, csak elég fura volt hallani. (Az interjújában beszél erről, és arról is, hogy volt egy idolnullázója, ami be sem került a szezonba, tippre mert végül nem lett semmi szerepe.)

A tribal előtt elég jó lett az oda-vissza szervezkedés, és lehetett matekozni, hogy vajon bejöhet-e Maryanne plusz szavazatos terve, vagy inkább beadja a derekét a lány és biztosra megy, de végülis a 3-2-2 eloszlásnak köszönhetően még csak szüksége sem volt a Mike/Jonathan-duóra. Viszont így érdekes helyzetbe kerülhet Lindsay, aki Jonathan-re szavazott.

Tudom, hogy ez még utolsó pillanatos írásnak is zsenge volt, de tényleg nyakunkon a finálé, lehet kerülni a spoilereket a későn nézőknek, és megkockáztatom, hogy most egy nagyon érdekes lehet a zárás a dinamikának köszönhetően, egyedül Romeo döntős helyezése tűnik biztosnak, ha a játékosok a fenyegetések kirakását tűzik ki céljukként. Érdekes lesz látni, hogy az utolsó védettségi játékra előjön-e az árnyékból valaki, vagy csak Lindsay-nek és Jonathan-nek lesz rá esélye.

6 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2022. 05. 26. 01:29

42×12 (pótlás múlt csütörtökről)

Omar visszaadta Mike-nak az idolt, pedig lehet jobban járt volna, ha gonosz módon megtartja, mert sajnos észrevették, és megindult ellene a hadjárat, Drea visszaszúrása hatásos volt.

Reward:
– Fura, hogy Jeff elárulta előre a puzzle mintázatát, nehezebb ha menet közben kell rájönniük.
– Milyen kis “hallgassuk a challenge zajait” jellegű ASMR szekciót vezettek be, mint Forma1-ben a kommentár nélküli “audio lap” vagy micsoda :D
Megörültem, hogy Omar nyerte, de rájöttem, hogy ez még csak a reward, úgyhogy nem védettség jár vele, hanem a döntés, hogy kit viszel magaddal, amit most megcsavartak a két jutalom közötti választással: ha grill+veggies, akkor 3 fő vehet részt rajta, ha édesség, akkor négy. Okosan a Romeo-Maryanne-Mike triót vitte, az egymással legkisebb eséllyel kooperáló Lindsay-Jonathan duót hátrahagyva.

Darabkák:
– Csak a tisztánlátás kedvéért: Maryanne idol+extra vote, Lindsay és Mike pedig 1-1 idol birtokában vágott neki a résznek.
– Azon felröhögtem, amikor Mike kérdezte Lindsay-t, hogy “Am I safe?”, erre a csaj azt válaszolta, hogy “ja, ha Jonathan nem nyer”…hát ez aztán marhára biztató szöveg, ilyet nem mondunk! :D
– Az immunity elég komplex feladat volt, hatalmas Jonathan-Lindsay harccal a végén, és Linds megnyerte! Yesss :)

Azonban a tribal nem csak a kockázásra adott utolsó lehetőséget, hanem Maryanne extrájának a felhasználására is… és sajnos ez a 3-2-2-es split húzás be is jött, Romeo-val együtt hármat tettek Omarra. És mivel Lindsay a visszakerüléstől félve nem játszotta ki az idolját Omar megvédésére, az egyik kedvencemtől búcsúzunk. :(
Jön a finálé (kicsit meglepődtem, hogy máris, pedig máskor is 5-nél kezdtük), a játékosoknak meg új táborban újrakezdés nulláról… hajrá Lindsay!

@posztreakció:
a rész nézése közben azonnal felmerült bennem, hogy vajon a “Survivor 18.0” idézetből posztcím lesz-e… és ezek szerint tényleg! ;)

winnie - 2022. 05. 26. 12:28

megírtam a finálékritikát. ha nem is rakom ki, este majd bevágom ide premier előtti bónusznak, hogy lássátok, nem azért nem kerül ki, mert megint lusta vagyok:9

Thomas - 2022. 05. 26. 15:49

Ez a reward jópofa volt, mindjárt megint arra gondoltam, hogy ki választana csokit, amikor grillcsirkét is lehet, de így mindjárt nagyobb dilemma lett, hogy egyel több embert lehetett vinni édességet enni, így azt is választotta Omar:)

“Milyen kis “hallgassuk a challenge zajait” jellegű ASMR szekciót vezettek be, mint Forma1-ben a kommentár nélküli “audio lap” vagy micsoda :D”
Ezt nem vágom, hogy mire gondolsz, de 1 hete láttam már:)

Azt sem tudtam, hogy az idolt csak akkor teszik vissza, ha ki van játszva, az volt a benyomásom, hogy nem kell nekik indok hozzá, ha újabb idolt vagy előnyt akarnak bedobni és a kiesetteket is mindig pótolják akkor is, ha nem volt kijátszva. Hogy ilyen indokkal kockáztatta Lindsay, hogy elveszítse a fő szövetségesét, hát… és el is vesztette.

Winnie, már meg is nézted? Pedig most még release sem volt reggel:) De most már van, szóval kezdem!:)

Enzo - 2022. 05. 26. 20:49

Hű, hát mire megnézem ezt a dupla (vagy mekkora) részt, az nem ma lesz, úgyhogy nem is bánom, ha nem rakod ki rögtön :D

@Thomas: a 11.részben is volt ilyen challenge ASMR? nem rémlik, pedig biztos felírtam volna :O (a Forma1-ben meg szabadedzések közvetítésein szokott lenni olyan, hogy bejön egy kis “audio up” ikon, és akkor 1 adott versenyző körét megmutatják végig, a hozzá tartozó hanggal, nem vágnak át másik kamerára, és a kommentátorok se beszélnek bele)

Thomas - 2022. 05. 27. 00:27

Nem, úgy értettem, hogy 1 hete láttam már ezt a részt, és nem rémlik, hogy volt benne ilyesmi:) De a Forma 1 alapján el tudom képzelni, hogy milyen lehet. Nem csak hanghibás volt a release? Vagy én vagyok nagyon figyelmetlen:)

Thomas - 2022. 05. 27. 00:32

Amúgy olyan rohadt hosszúnak tűnt ez a finálé megint, hogy nem is hiszem el:) De lenyomtam derekasan, még talán bele sem tekertem, csak közben megkajáltam meg játszottam egy kicsit, meg ilyen apróságok:) Bőven elég lenne ez 2 órában is, vagy másfél, mint a Big Brotherben szokott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz