login |

Floor Is Lava: a 2. évad

2022. 06. 05. 15:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: kritika, vetélkedő,

Vannak sorozatok – főként vetélkedők, amiknél nem feltétlen szoktunk további évadokról írni, hiszen tök ugyanazt tudnánk elmondani, mint már korábban. A vetélkedőknél sok esetben az új szezonok teljesen ugyanazt a szerkezetet használják, amit korábban, csak más versenyzőkkel. Ők általában nem színészkednek, csak játszanak, így személyiségüket én személy szerint nem szoktam kritizálni.

Azt gondoltam, hogy a Tűzforró talaj is ugyanilyen lesz, ugyanakkor olyan újítást tudtak több téren is behozni, amiről azért érdemes lehet beszélni. Pedig az első szezon is abszolút szórakoztató volt a bútorokon ugrándozó versenyzőkkel, akik ha rosszul léptek, elcsúsztak vagy kihagytak egy titkos kapcsolót, könnyen a 300 ezer liter lávát szimuláló folyadékban landolhattak.

A második (rövidebb, tehát jó eséllyel kettészedett) szezonban minden epizódban három három fős csapat játszik egymás után ugyanazon a pályán, ahol most már nem a legtöbb túlélővel rendelkező (vagy leggyorsabb adott esetben) csapat nyer, hanem ugyanezen rendszer alapján kettő továbbjut, ahol meg kell küzdeniük a vulkán pályáján egyszerre. Így nem egymás utáni játékosokat nézünk, sokkal izgalmasabb helyzetek alakulhatnak ki.

Hogy ott hányan játszanak, az mondjuk jó kérdés, mert volt, hogy csak ketten indultak, volt, hogy hárman, ezt pedig sehogy nem kommunikálták, ami még mindig relatíve nagy hibája a sorozatnak. Nem látjuk, hogy mennyi ideje küzdenek a csapatok (csak akkor néhány másodpercig, ha már le kell győzniük egy másik csapatot), néha utólag magyarázzák el a pálya lényegét és titkos kapcsolóit, és azt se tudni, hogy ezekről szólnak-e a játékosoknak.

Vagy a kiszállókártyákról, amikből egyet-egyet minden játékosnak össze kell gyűjteni, hogy kijuthasson a pályáról. Ez is az egyik újdonság, ami remek döntés, így a pálya szinte összes útján végig fog menni a csapat, nem történhet meg, hogy egy szakaszt fed le mindenki. Erről azonban volt olyan csapat, amit vagy nem tájékoztattak, vagy csak elfelejtette.

Mindezek mellett két újdonságot vettem még észre: az egyik a csapatok bemutatása, ahol nem egyhelyben állnak, hanem egy nappalinak berendezett, lávával felöntött szobába huppannak be és beszélnek magukról, ami apróság, de jópofa, feldobja az epizódokat. Az utolsó változás pedig az, hogy most már mutatják a lelátót, ahonnan a műsorvezető és a túljutásra váró csapatok nézik a jelenleg küzdő játékosokat és kommentálják őket.

Sajnos kevesebb epizód érkezett, de azokban azért tudtak javítani az amúgy is szórakoztató vetélkedőn. Most, hogy volt Stranger Things, The Circle és Too Hot To Handle easter egg / karaktermegjelenés, jöhetnek a tematikus epizódok!

1 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2022. 06. 15. 16:54

Sajnálom, hogy nem népszerűbb ez a ,műfaj úgy általában. Itt is szívesen néztem ahogy vagy ügyesek vagy szerencsétlenkednek. Mindig szórakoztató!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz