login |

iCarly: vége a 2. évadnak

2022. 06. 08. 21:35 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ülök már jó néhány perce az iCarly S2-es zárás után és próbálom eldönteni, hogyan fogalmazzam meg csalódottságom mértékét anélkül, hogy trágár szavakat használjak. A sorozat ugyanis képes volt pofátlanul rekreálni az első szezonját, nemcsak a stílust illetően, de plottwistekkel is.

A Paramount+ felélesztése tavaly úgy tért vissza, ahogy anno elköszönt: rettentően bolondos, sokszor nagyon túltolt, mű, de végtelenül nosztalgikus volt. Öntötte a vendégszerepléseket és easter egg-eket a Nickelodeon-os verzióra utalgatva, miközben kissé felnőttes témákat is érintett néha, ugyanakkor mindezt ugyabban a régi gügye szitkom stílusban, amivel anno kitűnt a tömegből.

Agyament és közben realisztikus szeretne lenni, ami azért valljuk be, kissé összefehetlennek tűnik. De az első két szezonról ezt nem lehet majd elmondani, inkább kezelhetjük őket egypetéjű ikrekként. A tovább mögött kifejtem spoileresen, miért.

Tavaly jóleső volt ismét látni azt a bolondozást, amit régen is képviselt a sorozat, még ha úgy éreztem, én ebből ki is nőttem. Mostanra sem mondom, hogy kimondottan zavar, inkább megtanultam Spencer túltolt karakterét kizárni, mert számomra ő a legrosszabb az egészben. Még anno volt néhány jó pillanata (amikor felment a lifttel egy strucc társaságában jégkásával a kezében, majd amikor rákérdeztek, az mi, csak nyugodtan közölte: jégkása), mostanra viszont már inkább idegesítő.

So if any of you screw this murder mystery up, I swar on all you lives, I will change the passwords to all my streaming services.

Mégsem érzem ezt akkora problémának, mint azt, hogy a sorozat nem volt képes újítani, teljesen ugyanazokat a történetszálakat hozták, mint tavaly. Spencer ismét kiégett és új utat keresett magának (a régi turmixozót megvette és felújította), Freddie ismét barátnőzött, ahogy Harper is leginkább kereste az igazit, Carly pedig most sem foglalkozott túl sokat a webshow-val. Kicsit többet már, de nem vitték túlzásba.

Millicentet szándékosan hagytam a végére, ő egy kicsit vissza lett szorítva idén, pedig a cinikus, mindenkinél okosabb gyerek karaktere hiába szokott lenni a legzavaróbb, itt simán el tudta a hátán hordani a legtöbb jelenetet. Bár az utolsó epizódokbeli történetszála a dolphone-os pasijával nagyon gyenge volt, még jó, hogy mellérakták Mrs. Bensont, aki anno is az egyik legjobb mellékszereplő volt.

A biztosítékot azonban nem a karakterek egyhelyben toporgása verte ki, hanem az, hogy pont ott ért véget az évad, ahol az előző: Carly és Freddie lappangó szerelménél. Valamelyiküknek éppen volt párja, de kiderült, hogy lehet, hogy vonzódik a másikhoz – igen, csak lehet, mert sosem mondják ki egyértelműen, és ez a legbosszantóbb. Felnőttek Carly-ék, de még mindig olyan kommunikációs képességekkel rendelkeznek, mint a tizenkét éves énjeik.

Talán ez zavar leginkább a sorozatban, nem is a bugyutaság. Carly és barátai lassan harminc évesek, de még mindig a lökött gyerekek szintjén járnak, nem fejlődött semennyit a problémamegoldó és kommunikációs készségük, mégis néha-néha belengetik a felnőttes problémáikat, amiket próbálják a maguk gyerekes módján megoldani – ott volt például az évadzárós eset, amiben Carly folyamatosan dadogva falazott Freddie barátnőjének a fiú előtt. A srác hacsak nem a világ legostobább embere, aki sosem látta még Carly-t életében, akkor nem szabadott volna, hogy bedőljön a hazugságoknak.

Ha lesz új évad, jó eséllyel ott leszek annak ellenére, hogy most nagyot csalódtam a sorozatban. Pedig eddig sem volt a szívem csücske. Mindenesetre most már kíváncsi vagyok, meg fogják-e lépni harmadszorra is ugyanazt. Az első szezon elvileg nagy siker lett, úgyhogy én számítok harmadikra is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz