login |

Physical: kezdett a 2. évad

2022. 06. 08. 15:50 - Írta: Shannen

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Visszatért az Apple TV+ aerobikos dramedy-je, amit annak ellenére kifejezetten vártam, hogy az első évad végén kicsit csalódottan álltam fel. Miközben a Rose Byrne nevével fémjelzett sorozat sok mindenben meg tudott fogni, legyen az a 80-as évek nosztalgiája, a fekete humora vagy a testképzavaros főszereplő története, addig mindezekhez képest túl sok volt az üresjárat, ami miatt a végére elvesztette a ritmusát.

Sajnos a 2×01-ben ezt még nem sikerült teljes mértékben visszaszereznie, de vannak azért biztató jelek, hogy idővel összeállhat még ez az évad.

Az egyik oka ennek, hogy az előző szezon végén eléggé megborult a status quo, így most újra fel kellett helyezni a bábukat a táblára és bemutatni, hogy kivel mi a helyzet. Ezt persze lehet úgy is csinálni, hogy vigye a nézőt a lendület, de ez most nem sikerült a készítőknek. Mindenbe belepillanthattunk egy kicsit, de inkább egymás utánra pakolt jelenetek összességének érződött ez a félóra, semmint összefüggő történetnek.

Ha a történetvezetés nem is sikerült hibátlanra, a felvázolt irányok mindenképp ígéretesnek tűnnek. Sheila bontogatja szárnyait, mint dolgozó nő és a férjétől elszakadni vágyó feleség. Ebben látszólag a férje, Danny is partner, valójában viszont ugyanolyan fogalmatlan és érzéketlen tuskó, mint korábban. Kettejük “párbeszéde” a konyhában remek példája a toxikus párkapcsolatuknak, ami egyiküknek sem jó, ellenben ennyi év házasság után annyira belesüllyedtek már ebbe a mocsárba, hogy a döntő lépésre még egyikük sem tudja elszánni magát.

Bár tudom, sokan nem szeretik a narrálást, mint kreatív eszközt, Sheila belső monológjai továbbra is kellően remek hatásfokkal színesítik a látottakat. Nem abban segítenek, hogy jobban megértsük a karaktert, az lejön a döntéseiből és Byrne alaposan kidolgozott játékából, hanem, hogy aláhúzzák azt az élethelyzetet, amiben a nő van, a boldogtalan házasság és az önsanyargató életmódot. És miközben mindezzel ráerősítenek a drámai szálra, legalább ugyanannyira kontrasztba hozzák az olykor egészen abszurd mellékszálakkal, ami így együttesen adja a sorozat sajátos fekete humorát.

Az ilyen mellékszála közé tartozik, Bunny és Tyler, akik ugyan elég esetlenül és egyelőre csak a háttérben, de erősen azon vannak, hogy bosszút forralva keresztbe tegyenek Sheilának. Van valami megkapó ebben az érthetetlenül egy párt alkotó kettősben, jó lenne, ha a dinamikájuk nem veszne el az egyéb szálak között.

Mert, hogy idén tágulni fog az aerobik világa és ahogy Sheila egyre nagyobb ismertségre tesz szert, úgy új szereplők is fel fognak bukkanni. Itt leginkább a The White Lotus legjobb arcának, Murray Bartlet szereplésének lehet csápolni, aki ugyan még csak épphogy beköszönt az évadnyitóban, de a folytatásban várhatóan ennél többet fogunk kapni belőle. Ahogy az előző évad utolsó, egészen WTF perceinek is meg lesz az utózöngéje, de ennek kibontására is láthatóan kicsit várnunk kell még.

Egy kicsit ugyan elmaradt a várttól ez az évadnyitó, de a 80-as évek hangulat még mindig dübörög, Rose Byrne továbbra is ezer százalékon pörög, és a főhős története még mindig lebilincselő. Már csak annyi kéne, hogy minden más is a helyére kerüljön, felvegye a sorozat a ritmust és akkor még akár 7/10-nél is erősebb lehet a végére a szezon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz