login |

Home Economics: vége a 2. évadnak

2022. 06. 10. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: 2021/22 finálék, kritika,

Annak, hogy elkezdtem az ABC komédiáját tavaly, egy oka volt: a How To Get Away With Murder-ből Karla Souza itt folytatta karrierét. Kitartottam az első szezon végéig, meg tudtam szeretni a sorozatot is , még ha nem is lettem keményvonalas rajongó.

Most pedig már a második évad fináléjáról írok, aminek az az oka, hogy a sorozat képes volt számomra kedvelhetőbb irányba fejlődni, így nemcsak random elúszkált a többi országos mellett, hanem hétről hétre követtem és tudtam is élvezni. Jó, nem egy Abbott Elementary, de azért nem lehet minden a szezon legjobb komédiája.

Amit sokkal jobban szerettem idén, az a történetvezetés, ami… eddig nem volt? Persze nem szeretném leszólni az epizodikusságot, főleg azért, mert az első szezon mindössze 7 részével nem is lehetett volna olyanokat mesélni, mint amiket most tudtak anélkül, hogy ne legyen felületes, ugyanakkor most jutottak el oda, hogy évados történetekben gondolkozzanak, ne csak 20 perces, részenkénti sztorikkal rukkoljanak elő és valódi karakterfejlődésnek is szemtanúi lehessünk.

Így kaptuk meg Saráék újabb gyerekvállalási kérdésének történetét, Connor kapcsolatát Dennise húgával és Tom könyvének kiadásával kapcsolatos komplikációkat, amik már olyan szálak voltak, amikkel el tudták érni, hogy a nézésen kívül is foglalkozzak a sorozattal, hiszen volt olyan tartalom, amiről lehetett tudni, hogy folytatódik, így el lehetett morfondírozni két epizód között, vajon hogyan fog ez megtörténni.

A koncepció egyébként alapból érdekes, hogy Tom azt a könyvet írja, amiről mi látjuk a sorozatot, bár ebből többet is ki lehetett volna hozni, lehetett volna játszadozni azzal, hogy a könyvet módosítva mégis máshogy látjuk az eseményeket, vagy mondjuk hiányosságokat látunk, mert még nem tökéletesítette az adott fejezetet.

Ezt mintha nem mernék meglépni, inkább csak mellékesen jegyzik meg, hogy a könyv róluk szól és Home Economics a címe, de az egyszerű történetmesélésen nem szeretnének túljutni. Talán a sorozat országos mivolta miatt? Nem nagyon látni ilyen megvalósításokat országos csatornákon, inkább streamingen észlelhető szabadabb, játékosabb történetmesélés.

Emellett a másik nagy lehetőség, amiről sokszor megfeledkeztek, az Marina. Nem lehetek telhetetlen, tudom, a többieknek is teret kell adni, de Karla Souza karaktere nem kapott szignifikánsabb szálat, mindössze egy-egy epizódra kapta meg a nagyobb figyelmet. Pedig ők Dennise-szel remek páros voltak az első szezonban, többet kellett volna őket összerakni.

Topher Grace ugyan nemsokra beköszön az Azok a ’90-es évekbe egy kis időre, de nem foglalja le annyira, hogy ne tudja forgatni a Home Economics harmadik évadját, ami megkapta a napokban a zöld utat. Én ott leszek a nyitánynál, mert az S2 nálam javulást hozott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz