login |

Hacks: vége a 2. évadnak

2022. 06. 12. 21:22 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyilván mert máshol is vannak az HBO Max sorozatában a kapcsolatok, mint az első évadban, de valahogy sokkal érettebbnek tűnt a 2. évad, mint az előző. Azért a feelgoodság marad, viszont némi valós szomorúságot is csempésztek bele.

Az mindenképp elmondható, hogy az idei etapnak nagyon jót lett a roadmovie hangulat, a folyamatosan változó környezet jelentősen feldobta a karakterek lassú változását. Igazából a magunkra találásról szólt a történet. Egyik oldalról a kényelmes helyzetéből kimozdul komikus Debra ki kellett találja az új hangját az időseket nem sokra tartó világban, másrészt pedig a neki poénokat író Ava is saját lépéseket kell tegyen, fel kell nőjön az új útjához.

Mindezek közben nyilván a választott család téma is elő vehető, hiszen az öregedő Debra összetartotta a csapatot, és amikor támogatni kellett, akkor vonakodva, de hajlandó volt rá. Hogy aztán a fináléra ez hozhasson egy gyomrost.

Viszont azt továbbra is tartom, hogy hiába vannak komoly témák is az évadban, azokban sosem merül el rendesen, és tulajdonképpen ez a női Entourage. Nyilván nem szexista, meg próbál érzékeny lenni, de közben emellett ott a “csapat” összetartása az egész mögött, amit megfejel a Hollywood mellékvágány.

És lám, ez konkrét spoiler lesz: Debra ügynöke is felmond, hogy megcsinálja a saját ügynökségét. Nem ő az új Ari Gold, a skála teljesen másik oldalán van nyakig idealizmussal, de mégis, néha még a Hacks történetének részei is Entourage hangulatúak voltak. Vajon Vince Ava megkapja az új írói állását?

Ami meglepett, hogy mennyire cliffhanger nélküli a finálé, tulajdonképpen a 2 évad remekül nézhető egy történetnek. Gondolom folytatható, de ha lecsap a kaszás (elég drágának tűnik a sorozat) sem koppan rengeteg néző.

3 hozzászólás Ne habozz!

Zoli - 2022. 06. 13. 00:34

Valahol azt olvastam, hogy a készítők 4-5 évadban gondolkodnak és nem ezt a finálét tervezték sorozat zárásnak. De persze a stúdión múlik, hogy lesz-e hosszabbítás.
Én nagyon remélem, hogy lesz, mert ez lett az idei kedvenc feelgood sorozatunk (mivel az első évadot is most fedeztük fel).

romanista - 2022. 06. 13. 18:32

Ahogy egy korábbi Hacks bejegyzéshez kommentáltam, ez egy fenomenális sorozat.
Remélem lesz folytatás. Sok ilyen kéne mostanság..

Shannen - 2022. 06. 13. 22:35

Jól sikerült ez az etap is, jó volt a keretezés ezzel a roadtrippel, meg a belső utazásokkal.
Egyedül azon lepődtem meg, hogy az nagyszerű évadhoz képest a finálé mennyire semmilyen lett. Nem is a cliff hiánya okozta a problémát (azt nem is szoktam elvárni egy évadzárónál feltétlen), hanem valahogy elfogyott belőle alendület. Persze így is jó volt, de nem ütött akkorát mint vártam.

Annak viszont kifejezetten örültem, hogy a Jimmy-Kayla páros idén még több játékidőt kapott, imádom az elborult párbeszédeiket nézni. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz