login |

Making Fun

2022. 06. 12. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika, reality,

A Netflix elhozta a How It’s Made (Hogyan készült) és a Jackass ötvözetét a Viccelődünk személyében. Jó, nincs annyi sérülés és meztelenkedés, mint a Jackass-ben, viszont a főszereplők elszántsága, ökörködése talán ahhoz hasonlítható. A Netflix realityjében néhány barát összeáll, hogy gyerekek vad szobor- vagy gépötleteit valósítsák meg.

Minden epizód elején Jimmy DiResta és barátai kapnak néhány megkeresést gyerekektől, akik pitch-elik elképesztő ötleteiket, amelyek közül rengeteget visszadobnak majd a barkácsok, végül egyet kiválasztanak és megvalósítják. Általában több csapatra oszlanak, hogy párhuzamosan mehessen a munka, majd az epizódok háromnegyedében azt figyelhetjük meg, hogyan készülnek el az adott alkatrészek.

Ezek a jelenet pedig azt gondolnánk, hogy simán áttekerhetőek, mégis annyira igényesen és ötletesen készítik el, hogy muszáj voltam végig azt nézni. Nemcsak a kameraállásokat és vizuális effekteket (általában képernyőre rajzolást) emelném ki, hanem a folyamatos viccelődést, amiért Jimmy-ék felelősek. Az öt barát állandóan szellemes elszólásokkal és az elkészítendő gép még viccesebbé alakításával remek hangulatot teremtenek.

Pedig a gyerekek ötletei sem semmik! Van itt tacót hányó T-Rex, glitterfingó egyszarvú-bicikli, cicának álcázott kakakatapult és mi egy más, amit a gyermeki agy ki tud találni – szofisztikáltabban is átadhattam volna a késztermékek elnevezését, de úgy érzem, ez a forma jobban tükrözi a sorozatot.

A maradék időben Jimmy-ék bemutatják a gyerekeknek az elkészült szerkezeteket használat közben, és nem egyszer olyan is előfordult, hogy két csapatra osztották magukat és két külön gépezetet készítettek (ugyanabból az ötletből), majd megmérettették azokat a gyerekek előtt.

A Making Fun minden eleme annyira szubjektív, hogy nem is igazán tudok ennél többet mondani, ha az embernek bejön a barkácsolós ökörködés, akkor megéri egy esélyt adni neki. Én élveztem a srácok hülyülését és kreativitásának bemutatását. Az egész amolyan hétvégi családdal délelőtt összeülős, kikapcsoló, jól mulattató sorozat – az ilyeneket sosem siettetem, szeretem elnyújtani, izgulni úgysem kell a következő epizódig, ezért is írom a premier után majdnem három hónappal a kritikát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz