login |

NCIS: Los Angeles: vége a 13. évadnak – írta torjack

2022. 06. 13. 21:32 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: 2021/22 finálék, kritika,

Ismét lement egy évad a Los Angeles-i NCIS-csapat mindennapjaiból, immáron a tizenharmadik szezon, több mint 300 epizóddal, ez azért már szép teljesítmény.

Nos, ami a legutóbbi etapot illeti, a tovább mögött spoilerezzünk egy kicsit.

A nyitány megmutatta, hogy semmi új nem lesz a nap alatt, Callen a homályos gyerekkorát próbálja újra megfejteni. Ez már pár évada már megoldódni látszott, de nincs NCIS: LA Callen  problémás ifjúsága nélkül ugyebár, úgyhogy ezt a gumicsontot rágjuk még egy ideig.  Most épp úgy néz ki, hogy ruszki minta alapján nevelték kölyökkorától kezdve James Bond/Jason Bourne/Batman szárnysegéd hibridnek. (Fura, hogy utóbbival sose poénkodnak, figyelembe véve Chris O’Donnell nem túl sikeres szerepvállalását Robinként Joel Schumacher borzalmas Batman mozijaiban).

Ha Callen meg gyerekkor, akkor Hetty megkerülhetetlen, de idén csak annyira futotta, hogy az évadnyitóban beköszönt, majd annyiban maradtunk, hogy elment valamilyen szupertitkos küldetésre. Talán egyszer bejelentkezett tévén, meg flashback-ben borzalmas CGI-megoldással. Az öreglány hiányában a boltot az új főnök, Killbride admirális vitte, mi tagadás, elég szórakoztatóan, remek egysorosai voltak.

A többi szereplő frontján érintettük az idősgondozás, gyermekvállalás, valamint a rasszizmus témáját, nyilván nem túl mélyen. Idén voltak visszatérő vendégszereplőink, benézett pár részre Nate, volt Sabatino is, egy rész erejéig a mindig jó Talia del Campo is felbukkant és Arkady nélkül sem telhet el évad. Az Eric-Nell duóra viszont hiába vártunk, talán majd jövőre.

A heti ügyek lecsordogáltak jobb és gyengécskébb részekkel. Átívelő szálon ugye itt van Callen múltja, amit összekötöttek a rétestésztává nyújtott orosz pszicho-csaj szállal, utóbbit végre elvarrták – nagyjából. Talán ennek, a Katya sagát lezáró utolsó előtti résznek volt inkább finálé szaga, mely eléggé gyengécskére sikeredett összességében. Már a karakter visszatérése is elég gyengus magyarázat lett adva az Eve Harlow-Sasha Clements cserére. Érdemes rákeresni a két színésznőre, plasztikai sebész legyen a talpán aki az előbbiből utóbbit tud csinálni.

Arról már nem is beszélek, hogy miután a csékát (Callen) elrabolják, mindenki a fedélzeten van, kivéve Deeks, aki most pont nem ért rá.  Pech.  Értem én, hogy szereplők kimaradnak ilyen-olyan okból 1-1 részből, de nem ilyen epizódoknál tartanám talonban az egyik főszereplőmet. 

Magára fináléra sok minden nem maradt. A sorozat egy ideje már mellőzi a feszült évadzárókat, nincs már körömrágós cliffhanger. Az idei zárás elment volna akár sorozatzárónak is ezzel feelgood levezetéssel, még kvázi happy end is volt a végén. Hozta a szezon ismét a tisztes középszert,  heti 40 perc könnyed kikapcsolódásnak még mindig jó, ősszel folytatjuk a 14. évaddal.

1 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2022. 06. 13. 22:51

Nem sok időm van manapság. így nem olvastam utána, Eve dolgainak, de valami Netflix sorozatban van/lesz.
Rettenetesen béna szövegek hangoztak el, a kivitelezés meg…Kapartam a falat.
Mintha rettenetesen spórolósra fogták volna. Egy LOT mega költségvetésű sorozatnak tűnne mellette, még több állandóval, pár tucattal több statisztával….Alig volt 5 jó rész. Pár karakter nagyon megfáradt.
Hanyagoltam régebben, majd pont Katya hozott vissza.
Óriási gond, ha az Észak-koreai csaj, vagy a perzsa lány “csávója” jóval izgalmasabb lenne!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz