login |

Pilot: The Villains of Valley View – 1×01-02

2022. 06. 13. 15:50 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Disney Channel sorozataihoz azért már egy ideje nincs közöm (a Chilling Adventures Of Sabrina Ross Lynch-ét híressé és egyik kedvenc zenészemmé tévő Austin & Ally óta nem igazán találtam magamnak tartalmat a csatornán, de szerintem a többiek is így vannak vele a stábban, bár winnie a Sulphur Springs-et megszerette), ugyanakkor a Villains Of Valley View-ra felfigyeltem a szuperhősös koncepciója és Lucy Davis miatt, aki Hilda Spellman volt a CAOS-ban.

A történet szerint egy őrült tudós és egy főgonosz szerelméből három gyermek született, akik szintén gonoszok. Amikor a srácok már tinédzserek, a rosszfiúk ligájában új vezetői pozícióra jelentkezik az édesanya (ő Lucy Davis), de azt nem kapja meg, ami miatt lánya dühében olyan tettekhez folyamodik, hogy már nemcsak a hősök célkeresztjébe kerül a család, de a gonoszok ligájáéba is, ezért menekülnek Valley View-ba, ahol próbálnak átlagemberekként elvegyülni. Személyiségeiket azonban nem tudják egyik napról a másikra megváltoztatni.

Kapunk tehát pár ízig-vérig rosszfiút, akik próbálnak nem szemétkedni, hiszen akkor gyanút foghatnak a helyiek. Rögtön meg is érkezik a szomszéd lány és nagymamája (őt a Good Luck Charlie undok szomszédja játssza, gyakorlatilag átnevezve, de átemelve a karakterét), akik azonnal kihívás elé állítják a családot, de a mindig jó és hazudni képtelen lányt végül beavatni kényszerülnek, így lesz ő gyakorlatilag főhős tinilány első helyi barátja.

Számomra ebben a sztoriban rengeteg potenciál lakozik, főleg úgy, hogy egy tündérien jó lány lett a velejéig gonosz család egyik társa. Ráadásul – ezt már a pilot megnézésénél tudtam meg – a szupererőknél is van egy csavar, hiszen a legfiatalabb épp csak megkapja az erejét, de máris nagy galibába tud keveredni. A második epizód pont ezért is tetszett miatta annyira, alakváltóként kénytelen volt elbújni a szomszéd hölgytől, akinek kedvenc kardigánjává változott kreativitás hiánya miatt, majd úgy kellett túlélnie a napot, hogy le ne bukjon.

Az említett második epizód (mert ugye duplapremier volt) egyébként élvezetesebb volt a pilotnál, egyfelől azért, mert Lucy Davis több időt kapott, ő pedig mindig szórakoztató, másfelől pedig a felnőttesebb beszólások és a kreatív történet miatt. Persze a Disney Channel élőszereplős komédiák fő jellemvonásai megvannak, szóval a túljátszás és a szájbarágós, előzményeket elmesélő mondatok nem ritkák, de itt ezek egyáltalán nem tudtak zavarni, míg a The Fairly OddParents: Fairly Odder élőszereplősben kifejezetten irritált – hamarosan annak a kritikájával is jelentkezem.

A TVoVV kellemes csalódás volt, még úgy is, hogy a belőtt célcsoportot jelentő 10-12 éves korosztályból kicsúsztam 12 éve. Azért nem engedte el a Disney néhol igen bugyuta és erőltetett vonalát, de van benne egy kis felnőttesség, több kreativitás és élvezetes színészi játékok. Kategóriájában nálam 6/10, a második epizód pedig még 7/10-et is elér, és megyek is nézni a 3. epizódot.

4 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2022. 06. 13. 17:33

> Lucy Davis miatt, aki Hilda Spellman volt a CAOS-ban.

meg dawn az eredeti office-ban. esatobbi.

ebbe meg nem neztem bele, majd a vegen, de a masik uj szuperhosos disney hamar elveszitett, annal csak jobb lehet. bar legalabb nem alarohogos mint minden nickelodeon sitcom.

winnie - 2022. 06. 13. 17:47

most lehet, hogy keverem, de az új nick vonal, a drama club, az astronauts meg a barbarian nem rohogosok, nem? (plusz itthon most lattam a hunter street pilotjat, bar az nem friss)

Dohi - 2022. 06. 13. 18:07

van par olyan is, bar a barbarian (s2 when?) nem tipikus sitcom, az astronauts is komolyabb hangvetelu, ugy remlik, bar az se maradt nezos.

a drama club nezhetetlen volt rohoges nelkul is, bar kinek mi, a hunter streetbol meg ugy latom 4-et lattam anno, aztan kasza, de mar semmi nem remlik belole.

ilyenekre gondolok, mint a zapped (vagy hogy hivjak, a kepregenyboltos), meg amikor a telefonbol kijott valami avatar (az lehet nem nick), etc. igazabol a rohadtul idegesito karakterek nagyobb problema, mint a rohoges, dehat nem en vagyok a celkorosztaly, igy eleve keves megy at a szuron.

Cleda - 2022. 06. 14. 10:40

Ez nem a sorozathoz tartozik, de meg voltam győződve arról, hogy a Sabrinában az imidzse része, hogy Lucy Davis ilyen botrányosan van sminkelve, mert a többiek okésak voltak. De itt a képen is ugyanolyan szörnyű. Valaki tényleg szólhatna már neki…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz