login |

The Freak Brothers: az 1. évad

2022. 06. 15. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika,

A Tubi streaming szolgáltató hozott idén felnőtteknek szóló animációt, ami a héten az HBO Max-ra is meg fog érkezni A fura tesók címmel. Képregény-adaptációról van szó egyébként. 

Gondolhatnánk, hogy ez a két kategória mostanra már eléggé ellepte a streamingeket, de talán a kettőnek közöse még nemigen. A The Fabulous Furry Freak Brothers-képregények egyébként 1971 óta jelentek meg, aztán készültek rövid formátumú epizódok, végül a 8 részes első szezon is megjelent, ráadásul a második is berendelésre került.

A történet középpontjában három olyan pasi és egy macska áll, akik magasról tesznek a felelősségteljes felnőtt életre és éjjel-nappal füveznek. A stoner fivérek 1969-ben Woodstockon egy varázsspanglit elszívva 50 évvel később kelnek fel, ahol egy egészen más világban találják magukat. Itt ismerkednek meg az őket befogadó családdal (hiszen a pincéjükben voltak 50 évig), akik a mai gondolkodásmódot képviselik.

A fivérek innentől kezdve meg kell, hogy küzdjenek a modern világ nehézségeivel, többek között az okostelefonokkal, a diverz világgal, Taylor Swifttel és a cancel culture-rel, mindeközben visszavágynak régi, egyszerű életükbe, ezért próbálnak mindent megtenni, hogy visszajussanak, vagy legalább olyan körülményeket teremtsenek. Ezalatt a kannabisz temérdek mennyiségben elérhetőségét értem, aminek érdekében még az egyik fenekében is elkezdik termeszteni a növényt.

A szinkronhangok (Pete Davidson, Woody Harrelson, John Goodman, Tiffany Haddish) remek munkát végeznek, tökéletesen visszaadják azt a suttyóságot és tudatlanságot, ami jellemző a testvérekre, Haddish (aki Tuca szinkronhangja és a The Afterparty-ban a detektívet játssza) külön kiemelendő, aki a folyamatosan beszólogató, megjegyzéseket tevő macskaként a legszórakoztatóbb.

A többi karakter is jó abból a szempontból, hogy a történetet megfelelően viszi előre személyiségük (van paranoiás, nagyra nőtt gyerek és mindig laza), bár én nem tudtam egyben végignézni az egész évadot, mert zavart az a sok ostobaság, amit a karakterek elkövettek. Persze mind szándékos, hiszen ők ennyire sarkítottak, akikkel lehet a poénokat dobálni, ez szimplán szimpátia kérdése volt.

Viszont ami a humort illeti, nem tudom azt mondani, hogy ez zseniális, vagy azt, hogy olyan intelligens félmondatos poénok vannak benne, mint mondjuk a The Simpsons-ban vagy a Family Guy első évadjaiban, inkább olyan néha felhorkanós lett, ami akkor belefért, de ha winnie nem is említi, mint olyan darab, amiről nem írtunk eddig, akkor el is felejtem, hogy én ezt pár hónapja néztem. A második szezonra nem is biztos, hogy visszatérek.

Utoljára még az animációs technikát említeném, ami abszolút képregényeket megidéző, izgalmas látványt tárt elém, azonban ez ez a sorozat itt sem tudott felérni egy másikhoz ilyen téren – a Kid Cosmic képregényes vizualizálását nehezen veri bármi!
 
 
Szóval egy nem kimagasló, de azért összességében egy közepesnél jobb eredményt kaptunk az első szezonban. A pilotot 7.5/10-re értékelném így utólag is, a folytatásból már lecsípném azt a felet.
 

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz