login |

Love, Victor: kezdett a 3. évad

2022. 06. 15. 20:00 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Tegnap végre megérkezett hozzánk magyarul is a Szeretettel: Victor, ma pedig megkaptuk a 3. szezont egy időben a világpremierrel hála a héten itthon is bemutatkozó Disney+-nak. Sajnos ez az utolsó évad, úgyhogy a ma érkező 8 epizód után véget ér Victor szerethető története, amit először a Disney+-ra fejlesztettek, majd a Hulu-ra került az első két szezonja, mostanra pedig már osztozik rajta a két platform.

Már a második évad nyitásánál is meglepődtem, hogy csak egy év telt el az előző évad óta, és ez most sincs másképp. Talán az kavar be, hogy mindkét alkalommal egy délután alatt néztem végig az adott évadot, nem tudtam elhúzni több napra, annyira élveztem. De azért elismerendő az évadok megjelenésének sebessége, streamingen mostanra elég menő több éveket kihagyni évadok között.

A második évad végén egészen nagy cliffhangerrel hagytak magunkra a készítők: miután az első szezonban Victor próbálta elfogadni önmagát, a másodikban talán túl sok önbizalma lett és belekerült egy olyan helyzetbe, ahol választania kellett két srác közül. A harmadik évad rögtön azzal indít, hogyan döntött. A tovább mögött folytassuk spoileresen.

Benji! Gondoltuk, hogy nem őt fogja választani? Már akkor is gyanús volt a csengő körüli részletekből, hogy Benjiék házánál állt meg Victor, és szerencsére az írók nem a túl erős dráma irányába mentek és választatták Rahimet a sráccal, hanem a karakterhűséget választották, aminek értelmében Victor gondolkodás nélkül Benjit választja bárki más helyett.

Kettejüknek rögtön újabb problémája adódott, amint Benji többé nem tudta titkolni, hogy gondjai vannak az alkohollal. Még mindig barátkozni kell ezzel a szállal, kíváncsi lennék, hogy már a sorozat legelején volt-e szó róla, ugyanis eddig soha nem érződött és látszódott, hogy Benji alkoholista lenne. A premier zárása, miszerint Benji rehabra megy, pont ezért se annyira hiteles, mint amilyenre szánhatták.

Mondjuk egy pillanatra megijedtem, hogy ezzel el is fog tűnni egy ideig a sorozatból, hiszen hiába a remek többi karakter, Victor és Benji kapcsolatának szerepeltetése még mindig abszolút működik, az összes reális kapcsolatot bemutató veszekedés és minden cukiság, ami köztük van kell még.

Az említett remek karaktereket is irányba állították: Felix és Pilar végre randiznak, azonban Pilar egyelőre nem szeretné elmondani szüleinek (akik ismét egymásra találtak), így kicsit önismétlővé válik a sorozat, mert a kapcsolat titkolása nem először jön elő, Lake is rejtegette Felixet, így ebben a szálban egyelőre nem látok túl nagy kreativitást, mindenesetre tök jó együtt látni kettejüket, szintén szívmelengető jeleneteket tudnak hozni. Bár van egy olyan érzésem, hogy látjuk még Felix szívét összetörni.

Az említett Lake pedig elindult egy új szerelem irányába, ahogy azt érezhettük is az évadzáróban, így néhány órával Felix-szel való szakítása után Lucy-val került rettentően közel viszonyba. A kettejük közti beszélgetésből jutott csak eszembe, hogy Lucy volt Andrew barátnője. Andrew pedig most Mia barátja, akinek Victor volt a barátja. Szóval értitek, nem?

Ezért is volt Rahim olyan jó adalék tavaly, hiszen nem volt ennyire belterjes a sorozat, kaptunk egy a körön kívüli személyt is, akit most még csak sajnálni lehet, amiért hiába várt Victorra, de nem úgy tűnt, hogy sok időt terveznek vele tölteni. Pedig állandó maradt a színész, aminek azért örülök, mert vele lehet újdonságokat hozni. Csak nehogy túlságosan elszigetelt legyen, ahogy egyelőre a Lake-Lucy párosnál is érződik.

Végére hagytam a talán legérdekesebb szálat, amiben Mia (Andrew segítségével) felkereste édesanyját, akivel évek óta nem találkozott. A remek drámai jeleneteik alatt éreztem ismét azt, hogy mennyire ügyesen passzolgatják a főszereplők egymásnak a legerősebb jeleneteket adó szerepét. Nincs olyan, aki mindig csak lézeng, végül mindenkinek kijut a reflektorfényből vagy szerethető, vagy szívszorító jelenetekkel.

Egyelőre nem érződik olyan grandiózus történetnek az, amit felvezettek, sőt, innen még bárhova mehet az évad, mindenesetre a hangulatot remekül hozta most is, nem csalódtam a premierben. Ha nem lenne ismét nagy sorozatözön, már lehet, hogy a sorozatzárós posztot írnám, de sajnos ezt az évadot nem fogom tudni egy délután alatt ledarálni. A zárásnál viszont ha törik, ha szakad, ott leszek, és már most sajnálom, hogy itt a vége Victor történetének.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz