login |

The Rookie: vége a 4. évadnak – írta Spyblat

2022. 06. 17. 20:01 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2021/22 finálék, kritika,

Hihetetlen, hogy Az újonc is a negyedik évadját végezte ki. Az ötödik szezon is jön, sőt, a spinoff is érkezik, szóval jól megy a szekér. Az előző néhány évados kellemes hype a részemről azonban erősen kezd megfakulni, pedig ennél sokkal biztatóbban indult az évad.

Talán ez a legnagyobb probléma az eleve közepes sorozatokkal. Egy idő után, ha újat mutatnak, az sem új, hiszen mégis csak valamennyire kötött a történet. A karakterek még mindig működnek de valahogy azt érzem, hogy igazából majdnem mindent tudunk róluk. Azok az apró újdonságok pedig nem jelentenek túl sok érdekességet. Spoilerekkel menjünk a tovább mögé.

Azt azért előre bocsátom, hogy még mindig szórakoztató a The Rookie, csupán abból a faktorból veszített kissé, hogy egy-egy este már nem ezt nézem rögtön, ha van más is. Egyszerűen nem volt egy valamire való kiemeltebb epizód sem. Még a The Rookie: Feds-et felvezető dupla Backdoor Pilot epizódok közben is folyton azt éreztem, hogy rendben van, de nem biztos, hogy kell még egy sorozat, ami totál ugyanezen a koncepción alapul.

Annyira nyilvánvaló, hogy pont azért nem akarnak a készítők változtatni a recepten, mert ez így bevált. Ezt ráadásul pofátlanul ki is mondatják a szereplőkkel. Gyakorlatilag ismét lesz egy újonc (jó, nem pasi, hanem nő), aki középkorúként csatlakozik a rendőrséghez, izé… F.B.I.-hoz. Nem látok egy sorozatnál több lehetőséget a koncepcióban.

Aztán ott van az is, hogy görcsösen meg akarják tartani a sorozat epizodikus jellegét. Alig van értelmes átívelő szál, ami nem lenne gond, ha nem dobálnák ezeket be állandóan, majd szép csendben megfeledkeznének róluk. Kifejezetten érdekes, hogy lesz Nolanből oktató tiszt, amit most megfúrt valami nagyhatalmú genya, akinek Nolan a tyúkszemére lépett. Erre az utolsó részben ebből a konfliktusból semmit sem láttuk. Így az amúgy érdekes új környezet kissé elsikkadt.

Aki eddig nézte, az ezután is nézni fogja, de ráférne egy kis vérfrissítés a szériára és nem ártana, ha Nolan lenne ismét a főszereplő, mert jelenleg vele esik meg ugyan a legtöbb akció, mégsem érezni a történet szempontjából, hogy bármi történne vele. Az évad legyen egy 6,5/10.

4 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2022. 06. 17. 20:33

Nálam most erősen rezeg a léc, ugyanis több részt is fapofával néztem végig, az újabb dokumentumfilmes próbálkozásba pedig még belepillantani se voltam hajlandó.

A finálé is nagyon furcsa volt, egyáltalán nem volt évadzáró feelingje. Nem tudom, hogy itt a spinoff dupla backdoor pilotja kavart-e be valamit, mindenesetre egy teljesen random évadközi résznek tűnt.

Ha nem javul a helyzet a következő évad elején, akkor szerintem elválnak útjaink.

Energiavampir - 2022. 06. 17. 22:22

Én jól elvoltam vele, az a tipikus életszerű semmi se történik, vagy alig.. de mégis..valljuk be, egy átlag ember (rendőr) napjai sokszor ilyenek. Nincs mindig totális terror támadás, és a mexikói maffia se akarja mindennap kiirtani a város fél lakosságát, meg a rendőröket. Szóval igen, sok langyos víz volt benne, de talán néha ez is kell, elnézem, tetszik, biztos hogy maradok, amig tart. A szereplőket próbálják tipikus karakterekre bontani, és emberi kapcsolatokon néha több a hangsúly mint az ügyeken, de ez is jó..Nézem az FBI sorozatot, és rém unalmas a szaladgálás effekt abban, ez itt legalább néha szórakoztató körítéssel van eladva. Ez nem egy kaviár lazaccal, csak egy csirkepörkölt, de annak viszont finom :)

nekem simán 8/10

stargatelost - 2022. 06. 18. 09:20

Egyetértek a leírtakkal, tényleg olyan se íze volt az évad, amit az évadzáró aztán durván betaszított a mélybe.

De tényleg, mi volt ez? Lehetett volna egy fasza, gritty epizódot csinálni Nolannel a határvidéken, erre megcsinálják a legidiótább részt Skip Tracer Randy után.
Nyilván vinnie kellett magával Baileyt, hogy továbbra is bele legyen erőltetve a sztorikba (már herótom van tőle, hogy mindig ő tűnik fel az eseteknél, mint tűzoltó jelenlét), és ha már lúd, Alan Tudyk is vendégszerepeljen megint, meg persze a féltesó Pete Davidont is dobjuk már bele, hogy még komolyan vehetetlenebb legyen az egész.

És akkor itt nem álltak meg, Lucy és Bradford szálával még egy szép cápaugrást is megejtettek. Nem elég, hogy megtalálták Bradfrod drogdíler hasonmását (jajj de vicces, egy totál más karaktert játszik a színész, meg egy helységben osztják egymást), később kiderült, hogy a barátnője meg Lucy hasonmása! Hahaha, mekkora poén! (not) És hogy még erőltetettebb legyen az egész, be kell épülniük az adott drogüzletbe – mikor amúgy a nagyfőnök nem is tudja, hogy néznek ki – de így vicces, mert a hasonmásuk karakterét játszhatják el hahahaha…haha…ha…

De persze így tovább tudták húzni a Chenford shippelők agyát, és ami a legviccesebb, hogy nem is lett vége ennek a sztoriszálnak. De nem cliffesen hagyták függőben, hanem egyszer csak már nem mutatták őket, és kb a 15 perc hátralévő részben Nolan béna shootoutják nézhettük.

Szóval kritikán aluli lett ez az évadzáró, 1/10 lényegében. Remélem összeszedik magukat a következő évadra.

Oszi - 2022. 06. 18. 18:07

Elvesztettem a lelkesedésem az évad 3/4 részénél a kórházi kibertámadással szervet kizsarolni akaró őrült és a truecrime szerű rész táján.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz