login |

Pilot: Baby Fever

2022. 06. 18. 14:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Orvosi romantikus komédiaként adta el a Netflix A felkészületlen anya című dán sorozatot, aminek az alapötlete megfogott, a rövidebb játékideje vonzóbbá tette, majd az első epizódot látva csalódást is okozott. Hogy miért? Mert eddig a három jelzőből egyetlen egyet láthattunk, ez pedig az orvosi.

A történet szerint a főhősünk egy meddőségi doktornő, aki szakított párjával, majd azzal szembesült, hogy hamarosan nem lesz több lehetősége teherbe esni, ezért labilis állapotban, ittasan megtermékenyíti magát az exe spermájával. A pilot ennél nem is megy tovább, de innentől várható, hogy szembesíti exét a tettével és felkészül az anyaságra.

Mivel sokunk a pilotepizód alapján dönt sorozatokról, ezért főként arról fog szólni a poszt, ugyanakkor a végén leírom, hogyan is láttam a második epizódot. Ezt azért tartom fontosnak, mert a mindössze hat epizódos sorozat pilotja még nem mutat eleget, és volt egy olyan érzésem, hogy ha le is írom a pilot alapján, a folytatásban egész másra lehet számítani, hiszen az első epizód csak alapozott.

Mindenesetre a kezdés elég nagy csalódás volt, mert a romantika része is hiányzott (legalábbis a kesergő főhőst és az ex-szel való találkozást annyira nem tudtam annak venni, utóbbi se volt túl romantikus), és a komédia se jött át igazán, bár itt lehet én vagyok defektes, de szinte egyszer sem nevettem, de még a számat se húztam fel némán.

A romantika tehát kb. a tizedében volt meg, a humor viszont egyáltalán nem. Ha vicces is próbált lenni, nem sikerült neki. Viszont a dráma, a kesergés, szembesülés az öregedéssel és magánnyal az már érdekesebbé tette a jeleneteket. Sajnos ez az epizód fele lehetett nagyjából, a maradék vagy a gyenge próbálkozás a humorral, vagy a kórházban beszélgetős, semmiről nem szóló jelenetekből állt.

A pilot épp ezért gyengébb 4/10, a folytatás pedig ugyanezt a stílust követte, a megérzésem nem volt helyes. A romantika már többször megjelent, a humornak is több nyoma látszódott, bár vicesnek még mindig nem tudom elkönyvelni. Nem is értem őszintén, mit keres a magyar toplistán. A rövidsége? Az egyszerűsége? Vagy most épp nincs jobb?

1 hozzászólás Ne habozz!

kisanna - 2022. 06. 18. 18:31

én végig néztem, ha nem komédiaként nézzük, akkor simán 8/10, de tényleg amúgy nincs benne sok vicc…
inkább dráma, vagy nem tudom, annak viszont elég jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz