login |

Pilot: Maldivas

2022. 06. 20. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Újabb brazil sorozatot kaptunk a Netflixtől, ezúttal egy igen változatos epizódhosszal funkcionáló rejtélyes dramedy-t, a Született dívákat, ami beállhat azon sorozatok sorába, amik az első epizódban megcsillantják a potenciáljukat, de nem adnak bele mindent, hogy maradásra késztessenek. Mert ez a módi a Netflixnél már évek óta, nem?

A Maldivas néhány dámáról szól, akik a Maldivas lakóparkban élnek, ki párjával, ki gyermekekkel, ki egyedül. Egy azonban mindegyikükben közös: követtek már el olyat az életben, amit minden áron eltitkolnának. Ezek tudatában csak egy olyan személy van, aki képes lenne ellenük felhasználni ezen információkat, ezért, ahogy a narrátorunk az első percekben elspoilerezi: meg kell halnia.

Ennyi alapján mondjuk megértem, hogy senkinek nem keltette fel az érdeklődését, hiszen elég sablonos történetnek hangzik, de a pilotot inkább a hangulat vitte el és a narráció. Nálam a tavalyi év egyik legtáncraperdítőbb latinpop számával remekül kezdett, de az igazán remek hangulatépítő az volt, ahogy a narrátor a főszereplőinket (köztük sajátmagát is) alkoholos italokhoz hasonlítva mutatta be.

Ezen jeleneteknél azért hullámzott egy kicsit, mert minden egyes új bemutatás után az adott karakter simán kapott jó pár percet, mindig leültünk egy kicsit megnézni az új karaktert a pörgés helyett, aminél mindig kicsit csökkent a lelkesedésem, de élvezhetetlennek közel sem mondanám.

Ahogy említettem, a pilot inkább csak alapozott, de azt azért elég erősen. Megismertük Milene-t, aki közös képviselőként próbálja elfedni a sebeit, amik a férje általi hanyagolással keletkeztek és minden vágya, hogy mások értékeljék. Ez rögtön veszélybe kerül, amint leváltja a másik díva, Patricia (na meg azért, mert valójában lop a lakópark pénzéből). Mellettük Kat az, aki férjével simlis ügyekbe keveredett és megpróbálta Patriciát bemártani, azonban mindenki úgy tudja, hogy csak a férje bűnös, ezért retteg, hogy Patricia elszólja magát.

Rayssa népszerűségét veszélyezteti azzal, hogy nyílt kapcsolatot folytat férjével – jelenlegi partnere pedig Milene férje. Az egykori táncos wellnessközpontot nyitna az épületben, azonban fél, hogy Patricia elkotyogja hűtlenségét és véget vethet karierrjének. A rengeteget említett Patricia az, aki mindenkiről tud valamit, kivéve egy valakiről: a saját lányáról, Lizről, aki a lakóközösségbe készül otthagyva párját, hogy megismerhesse édesanyját.

Liz azonban arra ér oda a lakóparkban, hogy édesanyja apartmanja lángokban áll. Előtte pedig négy hölgy figyeli a kiáramló füstöt: Kat, Rayssa, Milene és Veronica, a narrátorunk, aki egyértelműen szerethető vagy gyűlölhető karakter állítása szerint, és egyből lerí, hogy ő a legnagyobb különc mind közül. Liznek tehát már nincs lehetősége találkozni édesanyjával, azonban a rejtélyt még kiderítheti, ki is ölte meg őt.

Kellően kusza? Akkor érdemes még egyszer átolvasni a fentieket, vagy esetleg esélyt adni az első részben, mert a történetben mindenképp van szufla, a karakterek is korrekt, úgyhogy  valóban csak a kifejtésen múlik, hogy kiemelkedő lehessen a Maldivas. A pilot összességében egy erősebb 7/10 nálam, de tényleg csak a ritmustalanság miatt. Meglátjuk, hogy a folytatásban ez változni fog-e.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz