login |

Love, Victor: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is.

2022. 06. 21. 21:26 - Írta: Necridus

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Most nem egy délután alatt sikerült, de azért így sem tartott sokáig befejezni az itthon Disney+-os Szeretettel: Victor új szezonját, ami egyben az utolsó is. Sajnos vegyes érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban, ugyanis valamilyen téren jobb lett, mint előtte, azonban még mindig nem tudott olyan jó lenni, mint az első évad.

Nem is köntörfalaznék tovább, spoileresen folytassuk a tovább mögött.

Az évadnyitónál írtam, hogy főként csak megalapoztak az évadnak, onnan még bármerre mehetett volna a sztori, de az mondjuk meglepett, hogy nem ment sehova. Néhányan tanultak azért önmagukról és az életről valamennyit ebben a maradék 8 epizódban, azonban mindenki története pont úgy zárult, ahogy már láthattuk – és ahogy sejthető is volt.

Túl kiszámítható volt, hogy egy összeveszés után Pilar és Felix ismét egymásra talál, ahogy Lucy és Lake is (az összeköltözés mondjuk nem, de az már mondhatni részletkérdés), és azt se tudtam elképzelni, hogy Mia és a rettentően jó irányba változott Andrew se maradjon együtt (itt meg a távkapcsolat a részletkérdés), és persze Victor és Benji végjátéka is nyilvánvaló volt.

Mindehhez úgy jutottunk, hogy a sorozat igyekezett minél több eseményt beletömni az utolsó szezonba, hogy aztán a végén egy sebesvonat képében csak végighajtson ezeken, ne is igazán engedje őket megemészteni.

Ezt nem annak tudnám be, hogy ledaráltam az évadot és nem hetiben néztem, hanem annak, hogy több évadnyi szállal készültek a végjátékra – már ha tudták előre, hogy ez az, amikor írták, legalábbis mi csak az előzetesnél tudtuk meg.

Victort láttuk, ahogy egy sráccal casual kapcsolatban is kipróbálja magát, ahogy Rahimmal próbál ismét jóban lenni. túllépni Benjin és segíteni egy iskolatársának abban, hogyan fogadja el önmagát.

Oh, he’s not a dick. He just wants dick.

Felix és Pilar bújkált a Salazar szülők elől, miközben Felixnek azzal is meg kellett küzdenie, hogy labilis édesanyja ismét randizik, majd néhány percre ismét összejött Lake-kel, hogy aztán ismét egymásra találjanak Pilarral, akinek eközben még egy talált fogamzásgátlós sztorit is adtak.

A pörgés nemcsak azon látszott, ahogy Lake és Felix a semmiből összejöttek néhány percre, majd szét is mentek, hanem azon, ahogy a Salazar szülőket egyik szálból a másikba rángatták úgy, hogy levegőt se tudtak venni. Először Isabelle-lel foglalkoztunk, aki először ment el a “my child is part of the lmbtq+ community” gyűlésre (ez egyébként milyen wtf!), majd a Pilar és Felix közti viszony tiltói lettek, kibékültek a kapcsolattal, majd a fogamzásgátló miatt megint balhéztak, végül megint kibékültek a helyzettel. Eközben Armando is elvesztette állását és új céget alapítottak. Mindez 8×30 percben úgy, hogy van még mellettük 7 másik állandó.

És akkor mellettük még ott volt a szinte félelmetes gyorsaságú “mindenkinek adjunk valakit a végére” akció, aminek során még Victor alkalmi partnere, Nick is megtalálta magának a korábban bújkáló kissrácot, csak mert egymásba botlottak.

Kaptunk azért olyan szálakat, amik igen fontosak és tanítóak, amik mind a Love, Victor erősségei közé tartoztak eddig is: idén jelen volt a társkeresőzés, a nemibetegség kockázata, a melegek szekálása, a vallás és melegség összeférhetősége és az alkoholizmus is. Mindez remek alap lett volna, ha nem siettetik őket annyira.

És mindeközben mégsem volt igazán hatása egyiknem sem, pedig bőven lehetett volna. Inkább az volt az igazán fontos az egész évadban, amikor Victor beszédet mondott a bátorságról, mire minden barátja bátrabb lett és ki mert lépni a toxikus kapcsolatból vagy éppen be merte vállalni a nehézségek ellenére a szerelmet.

Ettől mondhatni, sok minden feleslegessé vált, azonban ezt így nem merném kijelenteni, amikor a hangulat még mindig remekül el lett találva. Tudott végig úgy könnyed és eszméletlen szerethető lenni a sorozat, hogy közben igen fontos témákat és traumákat mutatott be.

Sajnálom, hogy ilyen rohamtempóban kellett leköszönnie a Love, Victornak, ugyanezt több epizódban, részletesebben kidolgozva nagyon jól fogadtam volna, mert a tartalom így is jó volt, csak a kivitelezéssel voltak problémák.

8 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2022. 06. 21. 22:03

Én a három évadot ledaráltam két nap alatt, de nekem valahol a második évad közepétől a sorozat hatalmas lejtmenetbe kezdett, és sajnos a harmadik évad nem volt valami jó szerintem.

A legnagyobb problémám Benji, akit megpróbáltak mélyíteni, de szerintem nem sikerül jól, pedig kedveltem (vagy kedvelni akartam) Benjit, illetve Victor és Benji párosát.
Nekem az utolsó jelenet nem eléggé happy end, ez a pár többet érdemelt volna szerintem. Ahogy írtad, az egész olyan elsietett volt.

Berann Morak - 2022. 06. 22. 09:06

“Oh, he’s not a dick. He just wants dick.” Ezen hangosan röhögtem.

Hádész - 2022. 06. 22. 09:40

Egyetértek LaCRossE kommentjével, a sorozat második fele gyengébb volt, Benjit karakterizálása sem sikerült valami fényesen, az utolsó rész elég kapkodós volt és tele volt “kényelmes” megoldásokkal. Én jobban örültem volna, ha Victor és Benji végül a saját útjaikat járják. Ha már bátorságról volt szó, akkor a továbblépés jobban adta volna magát (ez a többieknél megvolt kisebb-nagyobb mértékben), mint maradni a kaptafánál.

Marcello - 2022. 06. 22. 11:53

Teljesen egyetértek a kritikában elírtakkal. Ennek ellenére én nagyon élveztem az egészet, nem is értem, miért kellett kaszálni, nagyon jó feelgood sori szerethető karakterekkel.

Amin picit meglepődtem, hogy Simon egyáltalán nem szerepelt, míg az eddigi évadokban azért volt, hogy cameózott, meg Victor mindig írogatott neki azért pár sort. Azt hiszem, mintha Felix kérdezte is volna, hogy “tényleg, Simonnal mi van?” :D A sorozatzáróban azért elfért volna vele egy jelenet szerintem.

Nikki - 2022. 06. 22. 13:19

Egyben néztem meg, pedig gondoltam beosztom, de hát… Szerethető, aranyos és könnyen fogyasztható. Sajnálom, hogy nem készül több évad belőle. Valóban nagyon látszott, hogy siettek.
Nekem Pilar és Felix annyira nem illett össze, és Victort is el tudtam volna képzelni bárki mással.

wintender - 2022. 06. 22. 13:35

Nekem kicsit olyannak tűnt az egész, hogy a készítők sem tudták, hogy ez lesz az utolsó évad, és a már leforgatott jeleneteket vágták úgy össze, hogy legyen végül valami zárás.
Talán erre utal az is, hogy a Victort meg Benjit játszó színészek nyilatkozták, hogy fogalmuk sem volt, hogy az óriáskerék jelenet lesz az egésznek a lezárása.
Simon és a vele való levelezés nekem is hiányzott, talán a félig elkapkodott szálakat jobban ki lehetett volna ezzel dolgozni.

johnodi - 2022. 06. 22. 13:52

Hasonlóan gondolom én is, mint az előttem szólók.
Az első fele jól indult, viszont utána volt egy olyan érzésem, hogy a történetszálakat szépen lekanyarították, néhol megkurtították, hogy el tudják őket varrni.
Összecsapott lett. De ha már így alakult, egy epilógus elfért volna még.
Jó kis sorozat volt ettől függetlenül. Biztos vissza fogom nézni idővel.

Martina1 - 2022. 06. 22. 14:39

Azért ezen az évadon lehet érezni, hogy túl sok karaktert mozgatnak és túl kevés rá az idő. Nekem a legnagyobb problémám Lake és Lucy kapcsolata volt, pedig az elején még jó volt, egészen addig, amíg egyszer Lake meg nem említette, hogy ő most nem tudja, hogy csak a csajok jönnek be neki, vagy a csajok és fiúk is egyaránt, de a legrosszabb az egészben, hogy onnantól kezdve ezzel egyáltalán nem is foglalkoztak. Úgy kezelték úgy kezelték az egészet, mintha tök okés lenne, hogy úgy vagy párkapcsolatban valakivel, hogy egyáltalán nem tudod, melyik nemhez vonzódsz. Talán Lake és Lucy kapcsolatánál éreztem a legjobban, hogy az alkotóknak mennyire nincs idejük mindegyik karaktert rendesen kidolgozni.
Kár érte pedig nem volt rossz a sorozat, ennek az évadnak is voltak erősségei, de hibái is, amik sokkal jobban észrevehetőek, mint eddig voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz