login |

Love & Anarchy: kezdett a 2. évad

2022. 06. 24. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Mindig kell egy kis játék az életbe? Sajnos a romantikus sorozatokat (és filmeket is) sokszor a túldrámázás felé szokták elvinni a folytatásokkor, és kicsit a Netflixes Szerelem és anarchia is erre az útra lépett a kezdésével, csak hogy felrobbantsa az “idillt”, hiszen úgy nehéz konfliktusokat írni, legalábbis a sorozat készítői szerint mindenképp.

Míg az első évad tele volt szórakozással, ugye az a felállás, hogy egy 30 fölötti nőt a cégénél dolgozó 22 körüli srác erotikus témák felé haladó játékokba csábít, addig itt rögtön behúztak egy halálesetet. Ezzel mindjárt drámaiba rántották a kezdést, és hát némi önvizsgálat után a nő arra jött talán rá, hogy komoly helyzetben nem annyira építhet a srácra. Mondjuk ki sem próbálta igazán.

Nyilván előtte is akadtak emberibb pillanatok, de nem azok domináltak, míg most két részen át főleg ezek voltak előtérben, hogy a második végére teljesen elszakítsák a… szerelmeseket? Aztán talán egymásra találhatnak újra, csak közben kis önismereti kitérőket tesznek szólóban. Vagy nem tudom, de most épp arra jöttem rá, hogy nem is annyira mozgat a kíváncsiság hova viszik.

Nyilván azért akadt 1 játék két rész alatt, de inkább felesleges melodrámának tűnt mégis a kezdés. Viszont mindemellett, bár gondolom a többség a magánélet miatt nézi, de a könyvkiadó helyzete elkezdett érdekelni, az ott behozott változások érdekesnek tűntek. Oké, teljes mélységben nem mehetnek bele a kiadás nehézségeibe, de pár “Office”-bénázáson elmosolyodtam.

Azt hiszem, évadvégi írás nem lesz tőlem, lehet valaki más bevállalja. A szezonpremier és a 2. rész azt mutatta számomra, hogy most nem ezt nézném szívesen épp, de azért egy kibeszélő helyet akartam neki.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2022. 06. 24. 18:05

Aza durva, hogy még bő másfél évvel később is emlékszem, mennyire felcseszett az első évad a vége felé, úgyhogy a poszt erejéig voltam kíváncsi arra, hogy merre viszik tovább. ÚGy érzem, jól döntöttem a kaszával.

Bukoba - 2022. 06. 24. 18:22

Én szerettem az első évadot, és a második sem okozott csalódást, bár kevesebb volt a játékosság benne, és több a dráma, de ennek ellenére is tetszett.

kisanna - 2022. 06. 27. 14:15

a kiadós drámázások jók voltak így utólag visszagondolva, de végig úgy néztem, hogy “mikor lesz már végre valami???”.szóval igen, az első évad sokkal játékosabb volt, de ez a 2. is pörgött azért rendesen, én örülök, hogy nem kaszáltam.

maris - 2022. 06. 29. 14:22

Nekem is tetszett a 2. évad. A könyvkiadós vonal is, miután rájöttem, hogy igazi szerzők járnak kameozni. (Az imdb-ről jöttem, hogy rá, hogy már az elsőben is voltak skandináv krimszerzők.)

Saudade - 2022. 07. 30. 18:18

Mintha egy teljesen más sorozatot néznék a másodikban. Az első két rész drámája még belefért, de a harmadik és negyedik résznél (az esélyegyenlőségi tanácsadó, illetve a tüntető B listás szerzők) feladtam. Pedig azt hiszem, értem a viccet, meg szeretem, de nekem ezek borzalmasan túl voltak tolva. Még, ha szatírikus is akart lenni, akkor is. (miért ne lehetne olyan regényt írni, ami nem boldoggá akar tenni? A Bűn és bűnhűdés akkor kidobandó? Miért kellene egyáltalán kiadni egy cégnek olyan szerzők műveit, akiket nem olvas a kutya sem? Mondom, értem én, hogy ezzel a mostani szuper korrekt társadalmi irányzatok kritikáját írták meg, de nagyon unalmas és elnyújtott volt.
Ehhez képest azt sem tudtam felfogni, hogy ha szakítottak, akkor miért megy még tovább a játék köztük?
Illetve, hogy egy így viselkededő (utcán és a kollégákkal is üvöltöző) ügyvezetőt miért nem rúgnak ki (vagy köteleznek terápiára)?
Szóval, kaszáltam, pedig annyira vártam a folytatást.

Nikolka - 2022. 10. 28. 12:51

Pont ezt akartam írni! Hogy ez mintha nem is ugyanaz a sorozat lett volna. És nekem nagyon friss, mert a héten néztem meg egymás után a évadot.
Nagyon hiányzott a 2 főszereplő közötti kémia. Sőt, Max ebben az évadban eléggé háttrébe is szorult. és a játékosság. Pl. az a kávécsorgatós rész annyira vicces volt.
Egyébként a kiadós vonal az nagyon tetszett. Denise és Fridrich nagyon jók, együtt is, külön is. Lars is szállított pár igazán vicces pillanatot.
Meg tetszett a lány a jó regénnyel való története is.
Szóval összességében volt rossz a 2.évad. Még Sofie …. férjének is volt egy kedves pillanata. De hiányzott az első évad hangulata.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz