login |

Pilot: Parallels

2022. 06. 25. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Mi történik, ha beröccentik a részecskegyorsítót, és 4 fiatal is a közelben van? A Disney+ érkezésével újabb európai sorozatokba nézhetünk bele elég sok magyar lokalizációval, konkrétan a francia ifjúsági Párhuzamosok szinkronnal jött, bár a magyar sávot annyira nem ajánlanám, sajnos, iszonyat élettelen, eredetiben kicsit jobb.

A történet röviden tényleg úgy foglalható össze, hogy a gimis fiatalok kiszöknek a “bunkerjukba” egy este az egyikőjük szülinapját ünnepelni, de az este folyamán egyszer csak elmegy az áram, és… hát mi tudjuk, hogy összekeverednek a párhuzamos univerzumok. Igazából ez a csali, muszáj volt lelőnöm.

Konkrétan az első mutatott szálon 1 fiú marad a bunkerban váratlanul, és feltűnik egy idősebb férfi, aki mintha hasonlítanak egy másik fiú idősebb változatára. Innentől rendőrség és a többi, ami történne pár fiatal eltűnésekor. Ellenben a rész végén látjuk, hogy a másik szálon ketten maradnak a bunkerban, senki nem tűnik fel, és így kezd a rendőrség vizsgálni. Csöpögnek az információk, de vajon van kibogozásra lehetőség? És ha jól látom, akkor még több ugrálás is lesz.

Hogy valójában miről szól? Így majdnem 2 rész után nem is tudom. Már persze ott a rejtély és a kaland, de miről tippre a felnövésről akarhattak beszélni a “miért várjátok a gimi végét” és utána feltűnő idős változataik alapján – amit több idő bemutatása még jobban aláhúzhat. Na mindegy, ez csak úgy eszembe jutott, igazából az út számít, és sajnos itt már vannak fenntartásaim. Már most volt olyan (a pókeres csávó) szál, amitől a hideg kirázott, és a rejtélyek mellett már most is a magánélet a lényeg igazából, hogy ki milyen és hol köthet ki az életben. A gyűrűre is vannak már tippjeim.

Meg tipikus európai ifjúsági sorozat módra egyáltalán nem olyan ám, mint ami egy “Disney ifjúsági sorozat” kijelentésből beugorna. Nyilván nem vérkomoly, de mer a szomorúbb pillanatokba is elmerülni, és még korrekten van fényképezve is. Persze nem egy Dark, vagy a másik oldalról Stranger Things és hasonló (legalábbis gondolom), de nem is akar az lenni, csak egy normális rejtélyes sorozat fiatal főszereplőkkel.

Ami ilyen meglepő mellék gondolat, hogy milyen őszintén és egymást érzelmileg támogatón beszél már minden fiatal. Ott bukott ki legjobban, hogy kicsit akarnak hatni a fiatal nézőkre esetleg, már amellett, hogy a piálás sem jött össze a szereplőknek, pedig egy pezsgőt el akartak tolni a szülinapi bulin.

Olyan tipikus pontozhatatlan (kivételesen nem is adok, hiába pilot, aminek szinte mindig szoktunk), mert nekem kicsit unalmas volt, de közben meg akiknek célozzák azoknak lehet bejön. Ha 15 lennék inkább ezt nézném, mint a The Old Man-t. És nem, a Stranger Things-et olyan 80-as évek nosztalgiával tömték meg, hogy azt egyáltalán nem csak fiatal nézőkre célozzák, és ott még a felnőtt szereplők is jók, míg itt papírmasék voltak.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2022. 06. 25. 15:12

nekem az első dolgom volt a disney+ indulásakor, hogy a pilotot megnézzük a gyerekekkel este, és a nagyobbik lányom másnapra le is darálta az első szezont.

szerintem én is folytatom a kezdés után, a sulphur springs mellett elfér. semmi extra, de kellemes rejtélykomponens.

danonino1984 - 2022. 06. 25. 20:57

Kicsit darkos beütés. A rejtély, a párhuzamos univerzumok meg a gyerekszereplők miatt is.

Romane indokolatlanul sokat mosolygott az 1. részben, de gondolom, a cselekmény előrehaladtával ez majd enyhül.

Amúgy 10/7

walaki - 2022. 07. 13. 21:44

Nem volt ez annyira rossz. Közelébe sem ér azoknak, amikhez hasonlígatjátok, tény, de attól még egyszer megnézhető, kellemes kikapcsolódás (mondjuk annál nem több, de annak pont jó).

Engem az időugrás kicsit zavart, de aztán értelmet nyert, úgyhogy utólag azt se bánom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz